pyton79 24.02.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Witam 3 tygodnie temu miałem montaż wentylacji jangaz wraz z ggwc.Ciśnienie w instalacji 1 bar po tygodniu spadło do 0,2 dobiłem do 1 i po 1,5 tygodnia zaraz będzie prawie zero:(Instalator zapewniał mnie że wszystko jest na 100% szczelne i czasem trzeba będzie sobie dobijać.Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał dereń 24.02.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 nie normalne. chyba że słabo odpowietrzy instalacje i teraz sama się odpowietrza ale to i tak za duże jak dla mnie spadki ciśnienia. dobij ze 2-3 razy jak dalej będzie tak spadać to nie ma opcji i gdzieś jest nie szczelne. jeżeli nie jesteś w stanie zlokalizować wycieku na żadnym z połączeń przy gwc to może być większa lipa że źle położyli rurkę gdzieś się przełamała i teraz wycieka glikol w glebę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 24.02.2013 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Ok dobiję tak jak piszesz jeszcze ze dwa razy i zobaczę ,jak nie przestanie spadać to w tedy będę myślał co dalej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał dereń 24.02.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 reklamacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 24.02.2013 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Ciekawe u kogo...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psulek 24.02.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Jeżeli to wężownica z pex al pex w gruncie, to na 90% była/jest zapowietrzona i bym się tym raczej nie przejmował. Puść pompę na maks i obserwuj. Wbrew pozorem tego powietrza może być tam całkiem sporo i będziesz jeszcze dobijał kilka razy aż wyjdzie całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 24.02.2013 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Dlatego czekam spokojnie.Ale swoja drogą cieknie po rurkach aż miło i z całej chłodnicy.....Pewnie różnica temperatur:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 25.02.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 czyli działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał dereń 26.02.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 jak cieknie woda to znaczy ze działa jak glikol to znaczy ze przecieka. na a jak cieknie po rurach to warto zaizolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 27.02.2013 03:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Powiem szczerze że na drugi raz Bardzo bym się zastanowił nad wentylacja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiodork 27.02.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Powiem szczerze że na drugi raz Bardzo bym się zastanowił nad wentylacja ... Możesz rozwinąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 27.02.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 A jak u mnie wymiennik jest suchutki i nigdy nie zauważyłem skroplin to co nie działa ?? tez mi spada ciśnienie dobijałem kilka razy i nadal spada do ilu dobić i w ciagu 24h jak spadnie to co przeciek gdzieś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 27.02.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 dobrze zrobione GGWC powinno trzymać ciśnienie kilka lat. Jeżeli instalacja nie została odpowietrzona to faktycznie razem z powietrzem "uchodzi" też ciśnienie.Nie wiem jak duże jest naczynie przeponowe i tej instalacji, ale dobijanie ciśnienia co chwilę jest niepokojące. Pytania:1. czy instalacja została odpowietrzona? [ wg moich obserwacji odpowietrzenie trwa co najmniej godzinę przy napełnianiu instalacji zewnętrzną pompą o dużej mocy, a odpowietrzenie przy pomocy pompy obiegowej może trwać znacznie dłużej. 2. W jaki sposób sprawdzono szczelność? [powinno się to robić identycznie jak w instalacji ogrzewania podłogowego - manometr+ ciśnienie. 3. Nasze instalacje AQUACOM pracują przy ciśnieniu 2 bary - GGWC nie potrzebuje nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał dereń 27.02.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 dlatego ja nigdy nie namawiam klientow na zadne gwc bo moim zdaniem ktore juz zreszta nie raz wyrazalem na forum gwc jest slabe i nie kalkuluje sie za duzy koszt inwestycyjny a za male straty. znacznie lepiej kupic pozadny reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 05.08.2013 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam wczoraj po raz osmy dobijałem ciśnienie do ggwc,czy jeszcze może się odpowietrzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 06.08.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam wczoraj po raz osmy dobijałem ciśnienie do ggwc,czy jeszcze może się odpowietrzać? Do jakiego ciśnienia nabijasz? Do jakiego ciśnienia spada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 07.08.2013 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Do jakiego ciśnienia nabijasz? Do jakiego ciśnienia spada? Dobijam do 1,8 a spada do 0,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 07.08.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Jaki długi masz kolektor?Jaki przekrój kolektora?Ile litrów dolewasz?Ile litrów weszło d instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 08.08.2013 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Jaki długi masz kolektor? Jaki przekrój kolektora? Ile litrów dolewasz? Ile litrów weszło d instalacji? q32 rury, długośc to 2 pętle po 20 m Litrów nie wiem ile nie było mnie przy napełnianiu dolewam mało nie wiem bo podłączam węza i dolewam ok 3 sek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 08.08.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam wczoraj po raz osmy dobijałem ciśnienie do ggwc,czy jeszcze może się odpowietrzać? Zamknij odpowietrzniki, dobij, jeśli ucieknie, to gdzieś jest dziura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts