pyton79 09.08.2013 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Zamknij odpowietrzniki, dobij, jeśli ucieknie, to gdzieś jest dziura. W jaki sposób zamknąć? mam go na górnej rurze wchodzącej do chłodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 19.08.2013 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Z drugiej strony tak myśle ze gdzie może uciekać płyn jak są pętle które nie mają chyba zadnych łączeń w ziemi .Z drugiej strony zastanawia mnie że Piczman powiedział żeby co jakiś czas dobijać nie do konca wiem co miał na myśli! Ogólnie to mam żal ze olewa sprawe i nie kwapi się aby naprawić to co spartolił........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.08.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Z drugiej strony tak myśle ze gdzie może uciekać płyn jak są pętle które nie mają chyba zadnych łączeń w ziemi . Z drugiej strony zastanawia mnie że Piczman powiedział żeby co jakiś czas dobijać nie do konca wiem co miał na myśli! Ogólnie to mam żal ze olewa sprawe i nie kwapi się aby naprawić to co spartolił........ masz naczynie przeponowe na instalacji ...? znając piczmana to nie zainstalował bo po co ... Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez jasiek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 20.08.2013 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) masz naczynie przeponowe na instalacji ...? znając piczmana to nie zainstalował bo po co ... Nie mam.....I powiem szczerze na tak chwalonego chłopaka zrobił pare babolio...... Tylko co zrobić skoro wziął pieniadze i milczy!!!! Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez pyton79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 20.08.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Mam wrażenie, że Ty nie potrzebujesz pomocy, tylko chciałeś się poskarżyć.Wsadź zdjęcia to zobaczymy i na pewno dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.08.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Nie mam..... załóż sobie to naczynie i problem skoków ciśnienia się skończy ... swego czasu na którymś wątku była taka debata czy dawać to naczynie czy nie, oczywiście twój instalator twierdził że nie ma potrzeby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 21.08.2013 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Mam wrażenie, że Ty nie potrzebujesz pomocy, tylko chciałeś się poskarżyć. Wsadź zdjęcia to zobaczymy i na pewno dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie. Poskarżyć to może się dziecko mamie ,jesteśmy dorosłymi ludźmi to trzeba brać odpowiedzialność za to co się robi!a Zapłaciłem pieniądze i co, zostawił mnie na lodzie z niepoprawnie zrobioną instalacją. Tak sie nie postępuję z klientem ,obudowa porysowana też miał wymienić na nową i milczy .Za całość zapłaciłem tyle ile chciał . Generalnie chodzi o to zebym nie musiał dobijać ciśnienia co 2 tygodnie resztę przeżyje...... Jaki sens ggwc jak zaraz zamiast glikolu bedzie woda.... Miejsce do skarżenia jest na czarnej liście wykonawców gdzie niewątpliwie tego osobnika należy umieścić za brak profesjonalizmu i chociażby ludzkiego podejscia do sprawy. jak np nieodbieranie telefonu.. Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez pyton79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 21.08.2013 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 załóż sobie to naczynie i problem skoków ciśnienia się skończy ... swego czasu na którymś wątku była taka debata czy dawać to naczynie czy nie, oczywiście twój instalator twierdził że nie ma potrzeby ... Tylko jak pisałem następuje spadek do zera praktycznie , ,jak możesz podlinkuj coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 21.08.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Zrób zdjęcia zobaczymy, ja też mam robione przez piczmana i na początku też spadało mi ciśnienie zimą a teraz latem jest oki a ggwc przez ostatnie 2 miesiące pracowało co dziennie jak temp wzrosła do 25 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 21.08.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 a z telefonem mogą być różne sytuację może być że olewa sprawę a może być że jest na wakacjach i zrobił sobie wolę od tel, prosty sposób jest na sprawdzenie tego dzwoń z innego numeru i będziesz wiedział na czym stoisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 21.08.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Tylko jak pisałem następuje spadek do zera praktycznie , ,jak możesz podlinkuj coś Fakt, że nie powinieneś dobijać.. Najprawdopodobniej jest źle odpowietrzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 21.08.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Jakie źle odpowietrzone, nie było próby szczelności, gdzieś jest dziura i tyle. Ja w każdą jedną instalację przed zalaniem nabijam 8 barów sprężarką i tak ma stać na czas budowy. Potem po napełnieniu mówię do widzenia i więcej się z klientem nie spotykam, bo wszystko chodzi lata i nie ma problemów, nie trzeba odpowietrzać ani kombinować. Na forum już mało piszę, bo po prostu szlag mnie trafia jak czytam jakie fuszery i dziadostwa tutaj się promuje i wykonuje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 22.08.2013 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Jakie źle odpowietrzone, nie było próby szczelności, gdzieś jest dziura i tyle. Ja w każdą jedną instalację przed zalaniem nabijam 8 barów sprężarką i tak ma stać na czas budowy. Potem po napełnieniu mówię do widzenia i więcej się z klientem nie spotykam, bo wszystko chodzi lata i nie ma problemów, nie trzeba odpowietrzać ani kombinować. Na forum już mało piszę, bo po prostu szlag mnie trafia jak czytam jakie fuszery i dziadostwa tutaj się promuje i wykonuje...... Postaram się załatwić sprężarkę i zrobię próbę szczelności,bo jak na ta chwilę to nie mam innego wyjscia........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 30.08.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Postaram się załatwić sprężarkę i zrobię próbę szczelności,bo jak na ta chwilę to nie mam innego wyjscia........? miałeś wyjście wcześniej: trzeba było wziąć do roboty kogoś kto się zna na tym co robi a nie samozwańczego fachowca od siedmiu boleści częściowo wykreowanego przez forum, który po zbudowaniu domu dla siebie od razu stał się ekspertem od dziedzin wszelkich... swoją drogą ostatnio daje się coraz częściej zaobserwować jak się kończą kontakty z forumowymi gwiazdorami, dobra nauczka ku przestrodze dla innych... a wracając do tematu to zrób tą próbę bo ona wiele Ci powie i jeżeli okaże się, że instalacja jest szczelna to masz szczęście i kolejny dowód na niefachowość instalatora, który nie potrafi nawet napełnić instalacji i odpowietrzyć jej (może nie ma czym)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 30.08.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 po lecie twierdze ze na 100 proc. ggwc to strata kasymam nadzieje ze zimą bede miał inne odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 30.08.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 po lecie twierdze ze na 100 proc. ggwc to strata kasy mam nadzieje ze zimą bede miał inne odczucia a gdzie masz wymiennik przed czy za jednostką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.08.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Postaram się załatwić sprężarkę i zrobię próbę szczelności,bo jak na ta chwilę to nie mam innego wyjscia........? a po co sprężarka ...? wystarczy ciśnienie wody z sieci, wystarczy połączyć instalację wymiennika z najbliższym kranem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.08.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 po lecie twierdze ze na 100 proc. ggwc to strata kasy mam nadzieje ze zimą bede miał inne odczucia w zimie wszystko co nim "ukręcisz" to i tak na wyrzutni wyląduje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 31.08.2013 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 31.08.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 jakbyś miał za to efektywność chłodzenia latem wzrośnie (a dla zimy i tak moim zdaniem gwc ma znaczenie symboliczne więc można go sobie darować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts