Mr. Klepka 24.02.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Witam, jakiś czas temu montowali mi nowe drzwi. Teraz kułem w łazience płytki, odpadły z tynkiem i przy okazji zauważyłem, że pod ościeżnicą jest sporo wolnych przestrzeni. Czym je najlepiej wypełnić na obecnym etapie? Pacnąć tam tynkiem? Gipsem? Czy uzupełnić pianką montażową niskoprężną? A może zostawić jak jest? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.02.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Drzwi wewnętrzne? Nie dość precyzyjnie wyobrażam sobie to co opisujesz, więc trudno o trafną poradę. Może jakaś fotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Klepka 26.02.2013 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 No nie mam wejścia do łazienki z ogródka, więc wewnętrzne Na zdjęciach nieco kiepsko to widać. Chodzi o to, że jest tam pianka, ale są też puste przestrzenie. Między ościeżnicą, a ścianą tak na dwa palce. Do tego głębokość jest tak powiedzmy na połowę ościeżnicy. U góry pianka wypełnia tę przestrzeń dość dobrze, ale na dole to pianki dali tyle aby było. Nie wiem czy machnąć ręką, czy czymś tę przestrzeń wypełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 27.02.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Jeżeli ościeżnica jest dobrze "sklejona" z murem w tym miejscu to możesz sobie odpuścić uzupełnianie tych przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.02.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Zdjęcie nie pokazuje pełnego obrazu, ale w większości przypadków wystarczy. Chyba że to ościeżnica stała 10cm i teraz musisz resztę dotynować. Zapianowanie ościeżnicy "do pełna" potrafi ją powypaczać. Dlatego to się robi dopiero,gdy pierwsza warstwa wyschnie.Ja pianuję trochę inaczej, ale też nie w 100% przestrzeni. Niektóre instrukcje mówią o pianowaniu punktowym, tylko w narożnicha, przy zawiasach i zamku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 27.02.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ja jednak wolę pianować po całości. Nie ma wtedy tego odgłosu pustki, jak się puknie w ościeżnicę. Oczywiście pianować trzeba z umiarem. A najlepiej najpierw punktowo w najważniejszych miejscach a dopiero później uzupełnić resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Klepka 02.03.2013 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 OK, w takim razie zostawię to jak jest. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts