WMarek 19.04.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Pytanie czy odliczać kuchenkę gazową wolnostojącą lub zmywarkę wolnostojącą, albo zlewozmywak (już wbudowany nie wolnostojący), w ramach dużej ulgi budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 19.04.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Akurat jakikolwiek osprzęt to ja bym wrzucil w ulge remontową, żeby ją sobie zaklepać (może sie przyda). Może nawet bym sie pokusił o interpretację, że nowa kuchenka to remont urządzeń gazowych, co zwiększa 3-letni limit dość pokażnie (o ile już masz dom oddany i mieszkasz, bo w nowobudowanym ulga remontowa odpada).Kuchenka ponadto to nie sprzęt wolnostojący - przykręcasz tam przyłącze gazowe. Ja odliczylem gazowy Junkers w łazience (w bloku).A co do zmywarki, pralki, czy radia- raczej nie, bo to przedmiot zbytku, a nie budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 19.04.2004 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Zlewozmywak odliczyłem jako zakończenie/początek instalacji kanalizacyjnej. płyty elektrycznej do zabudowy, zmywarki wolnostojącej itd już nie. Praktyka wskazuje, że najwięcej zależy od urzędnika. Chociaż jeśli masz zdrowie, możesz zawsze się odwoływac i jeśli było zgodnie z prawem wyjdziesz na swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts