JK2010 24.02.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Mam wylane schody betonowe prowadzące na poddasze nieużytkowe. Schody są w pomieszczeniu zamkniętym (gospodarczym). Schodów nie widać z innych pomieszczeń. W jaki sposób najtaniej je wykończyć? Myślałem, żeby zostawić beton, ale chyba będzie się kurzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 24.02.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Kiedyś na poprzednim mieszkaniu takie schody "wykończyłem" w linoleum na kleju... Całkiem nieźle się to sprawowało i dość sympatycznie wyszło. Pierwotna "okładzina", to tzw. wykładzina remontowa (w każdym markecie budowlanym zdaje się że w cenie ok. 10 zł/m2), ale ponieważ były to schody do piwnicy i w dodatku często używane, praktyczniejsze okazało się linoleum. Klej gęsty, nakładany pacą z małym zębem, więc ewentualne ubytki betonu niwelował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 24.02.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 ...ewentualnie jakiś najtańszy gres( drugi gatunek). Nawet jeśli nic nie przykleisz, to zagruntuj beton, nie będzie pylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 24.02.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Kiedyś na poprzednim mieszkaniu takie schody "wykończyłem" w linoleum na kleju... Całkiem nieźle się to sprawowało i dość sympatycznie wyszło. Pierwotna "okładzina", to tzw. wykładzina remontowa (w każdym markecie budowlanym zdaje się że w cenie ok. 10 zł/m2), ale ponieważ były to schody do piwnicy i w dodatku często używane, praktyczniejsze okazało się linoleum. Klej gęsty, nakładany pacą z małym zębem, więc ewentualne ubytki betonu niwelował. Też miałam schody do piwnicy obłożone linoleum - wygodne jeśli chodzi o utrzymanie w czystości. Trzeba jednak uważać - mokre linoleum jest bardzo śliskie; pośliznęłam się swego czasu na takich schodach i złamałam rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 24.02.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Owszem, chociaż lakierowane drewno też jest śliskie, nie wspominając o płytkach, czy granicie.... Schody, to schody, uważać trzeba zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiodork 24.02.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 wykładzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts