edomek 24.02.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Mam pytank odnośnie scian działowych. W projekcie miałem normalny strop z terrivy. Nastąpiła jednak zmiana i są wiązary.Czy w scianach działowych ostatnią warstwę się czymś wzmacnia? cos podobnego jak w ścianach nośnych, ala wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 24.02.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Niczym nie wzmacniasz...zostawia się tylko szczelinę żeby strop nie opierał się bezpośrednio na ściankach działowych i wypełniasz tą szczelinę np. pianką montażową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edomek 27.02.2013 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 tylko,że u mnie będzie wszedzie karton gips. Tak że sciany "wyjdą" nad sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 27.02.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 tylko,że u mnie będzie wszedzie karton gips. Tak że sciany "wyjdą" nad sufitem. Zapioanowanie nieco "usztywni" te ściany bo końce nie będa aż tak swobodne a jakoś te profile trzeba do ścian zamocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts