husky03 25.02.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) Witam wszystkich, w razie potrzeby proszę o wiadomość na priv Pozdrawiam Ps. Pan anty wykonawca dalej się ogłasza i łapie nowych klientówhttp://en.otodom.pl/dom-z-bali-id16087272.htmlhttp://sprzedajemy.pl/dom-z-bali,521766 Wkrótce link do albumu domu ze zdjęciami Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez husky03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husky03 25.02.2013 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 zdjęcia https://plus.google.com/photos/111894775055914261502/albums?banner=pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 25.02.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 zdjęcia https://plus.google.com/photos/111894775055914261502/albums?banner=pwa no coz ja w sumie to bym to rozebral, i zlozyl jeszcze raz. Duzo materialu do odzysku jeszcze, szczegolnie drewno, ale zeby to wykonac porzadnie trzeba troche dokupic. Boze... nie mieliscie naprawde nikogo to by wam to obejrzal i sprawdzil chociaz poprawnosc wykonania, doradzil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 25.02.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 drewno ze Słowacji pewnie świerk to już podejrzane . Słaba jakość dlatego nim kręci i strzela rozbiórka da tyle że trzeba będzie ściany z nowego stawiać nie da się ich spasować na nowo . Stare belki to na deski i elementy domu będzie mozna wykorzystać .Ja bym ocieplał od srodka. Smutno tak patrzeć , trzymam kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husky03 25.02.2013 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) Post został edytowany Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez husky03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husky03 25.02.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 drewno ze Słowacji pewnie świerk to już podejrzane . Słaba jakość dlatego nim kręci i strzela rozbiórka da tyle że trzeba będzie ściany z nowego stawiać nie da się ich spasować na nowo . Stare belki to na deski i elementy domu będzie mozna wykorzystać . Ja bym ocieplał od srodka. Smutno tak patrzeć , trzymam kciuki . rzeczywiście głównie jest to świerk, gdzieniegdzie jest sosna, a umówieni byliśmy na całość z sosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 25.02.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Husky, współczuję... jesteś kolejną osobą co dała się nabrać na mniejsze koszty.... Teraz to już tylko rzeczoznawca z prawdziwego zdarzenia... niestety nie mam takiego , którego mogła bym polecić... Hmmm... uczciwosć w dzisiejszych czasach jest pojęciem abstrakcyjnym całkowicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 26.02.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 husky03 Na waszym miejscu poprosiłbym o pomoc na forum http://www.szkielet.pl . Jest tam wielu dobrych fachowców z okolic Gdańska , więc koszty samego dojazdu będą niewielkie. Jest też na forum szkielet.pl wątek o nieuczciwych pseudo-wykonawcach. Tylko tyle mogę pomóc. A czy to będzie sosna czy świerk to już jest Wasz najmniejszy problem. Tym to bym się nie przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pientka 27.02.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Jeśli drzewo nie było suszone to nic dziwnego, że się skręca i pęka. O ile masz namyśli ściany zewnętrzne to IMO coś normalnego. Ja budowałem z takiego drewna i takie dokładnie są efekty są. Ale z pełną świadomością decydowałem się na takie rozwiązanie. Dodam, że również dom, nie był dyblowany,tyle że kładłem dachówkę przez co został mocno dociążony. Sugerowałbym sprawdzić jaka temperatura będzie generowana przez te izolowane konały. Jeśli w okolicach 100 stopni, to może być kiepsko jeśli przylegają bezpośrednio do drewna. Umowa prawnik i do sądu. Innej opcji nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 27.02.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Jeżeli "wykonawca" nie ma "nic na siebie" to wygrana w Sądzie niczego nie wniesie. Będzie tylko dług nieściągalny oraz koszty sądowe i adwokackie oraz koszty rzeczoznawców i biegłych sądowych. Czasu straconego na udział w rozprawach nie liczę. Lepiej ochłonąć i poprosić o poradę prawnika zajmującego się prawem konsumenckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryl 27.02.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Bardzo współczuję i dziękuję za ten temat. Mam zamiar budować dom drewniany (szkieletowy) takie informacje są bardzo ważne dla przyszłych inwestorów. Ku przestrodze. Wiele jest firm niekompetentnych. Szukając wykonawcy pierwsze co odrzuca to kiepska strona internetowa. Może to dziwne ale tak jest. Skąpe informacje, trzy zdjęcia na krzyż, no i często brak cen. Przy pierwszym kontakcie z taką "ofertą" od razu człowieka odrzuca. Piszesz maila z zapytaniem, to ci nikt nie odpowie, albo odpowie wymijająco po tygodniu :| Firma, którą ja mam na oku chwali się setkami realizacji, na stronie jest masa zdjęć z poszczególnych etapów budowy, gotowych domów, opisów technologii, jest oferta gotowych projektów z wyszczególnionymi kosztami. A po pierwszym kontakcie mailowym i wysłaniu odręcznego szkicu budynku dostałem po dwóch dniach ... szczegółowy kosztorys na 10 stron! Naturalnie sprawdzam jeszcze dalej informacje o tej firmie, obejrzę ich realizacje, dom pokazowy w siedzibie i tak dalej, ale jakie profesjonalne podejście. Firma tego typu musi być poważna. A nikt poważny nie daje zwykłego ogłoszenia w sieci, to się robi w inny sposób. Ogłoszenia nadane przez osoby prywatne, przedłużające się terminy realizacji i wielu pośredników - na takie coś trzeba uważać bo to śmierdzi z daleka. Trzeba uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 27.02.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 I tu się z przedmówcą nie zgodzę. Proszę odwiedzić np. stronę http://stolarnia.tarnobrzeg.pl .Fotki takiej sobie jakości, zupełnie amatorskie , strona zwykła bez latających bajerów i muzyki. A zobaczcie co robią. Tak że wygląd strony nie jest wyznacznikiem jakości i możliwości technicznych danej firmy. Moim zdaniem najlepszym sposobem na sprawdzenie firmy jest przejechanie się do ludzi, co mają wyroby firmy, którą sprawdzamy. Przecież można poświęcić dwa dni i odwiedzić ze trzy czy cztery budynki wykonane przez daną firmę. Zobaczyć, porozmawiać z ludźmi i już mamy całą prawdę o firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.02.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Moim zdaniem najlepszym sposobem na sprawdzenie firmy jest przejechanie się do ludzi, co mają wyroby firmy, którą sprawdzamy. Przecież można poświęcić dwa dni i odwiedzić ze trzy czy cztery budynki wykonane przez daną firmę. Zobaczyć, porozmawiać z ludźmi i już mamy całą prawdę o firmie. I pod tym się podpisuję czterema kopytami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryl 27.02.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 "Fotki takiej sobie jakości, zupełnie amatorskie , strona zwykła bez latających bajerów i muzyki. " Bajery i muzyka to najczęstszy powód do natychmiastowego zamknięcia witryny Widziałem takie, była jedna firma z całkiem ciekawymi rzeczami - całe domy z wykończeniem i instalacją. Niestety przebajerowana strona zrobiona we Flashu uniemożliwiała skopiowanie tekstu (wycen) obrazków, informacji było niewiele a ja nie będę błądził po nonsensownej nawigacji skoro pod ręką lista kilunastu takich firm. W ten sposób traci się klienta. Mi chodzi o podejście. Firma budująca domy to nie kwiaciarnia. Takie firmy mają duże kapitały, sztab ludzi, pokazowe domy, własną technologię (ta którą ja znalazłem robi domy u siebie w fabryce). Jak są dobrzy, to chcą to pokazać, przyciągnąć klienta, nie mają nic do ukrycia po prostu. To powinno być widoczne przy pierwszym kontakcie. A jak można nawiązać współpracę z firmą, która daje ogłoszenie na serwisie "sprzedam/kupię/wykonam"? Jak to jest jedna osoba to w takim momencie już powinno zapalić się światełko ostrzegawcze. Przecież można poświęcić dwa dni i odwiedzić ze trzy czy cztery budynki wykonane przez daną firmę. Zobaczyć, porozmawiać z ludźmi i już mamy całą prawdę o firmie. Oczywiście, to swoją drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borge 28.02.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 przebajerowana strona zrobiona we Flashu zwykle swiadczy o tym ze jest to duza firma z jeszcze wiekszymi cenami oraz ekipami montazystow zwykle organizowanymi ad hoc ktore (o czym wczesniej pisalem na forum) nie budowaly za kazdym razem tak samo dobrze ja bylem ukierunkowany na ciesli z poludnia Polski i zaden z nich nie mial strony www, oni sie znali na ciesielstwie a nie na htmlu, flashu czy css'ie za to 3 x jezdzilem po Polsce po kilkaset km w jedna strone zeby zastac ich przy pracy, zobaczyc dokonania, porozmawiac z inwestorami teraz nie zaluje ani jednej minuty podrozy i kasy wydanej na paliwo wg. mnie lektura watku 'Domy drewniane' jest niezastapiona howgh! ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 28.02.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 borge. Niestety, tak świadomych ludzi jak ty jest mało. A szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husky03 28.02.2013 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Post został edytowany Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez husky03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husky03 28.02.2013 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Post został edytowany Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez husky03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEGA 15.03.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Witam pania jestem tu nowy ale az sie musialem zalogowac .Poprawialem po trzech takich firmach domy.Wspolczuje pani.Podam adres poczty jezeli bedzie pani potrzebowala pomocy to sluze. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GEX 18.03.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Witam pania jestem tu nowy ale az sie musialem zalogowac .Poprawialem po trzech takich firmach domy.Wspolczuje pani.Podam adres poczty jezeli bedzie pani potrzebowala pomocy to sluze. [email protected] Reklama dzignią handlu hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts