m.biruta 25.02.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Witam,W nowym domu o pow. 250m^2 zaplanowałem ogrzewanie z pieca 1-funkcyjnego kondensacyjnego z zasobnikiem ogrzewającym wodę dla CWU. Jeśli chodzi o piec to zastanawiam się nad Buderusem, który chcę umieścić na poddaszu (3 piętro). Dodatkowym ogrzewaniem będzie kominek z DGP. Co o tym sądzicie Panowie instalatorzy? Dobry system wybrałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 27.02.2013 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 To bardziej pytanie do ciebie i twojej żony a nie do instalatora. Zadajcie sobie kilka pytań:1) Czy chcecie palić w kominku kilka razy w roku (wigilia, sylwester itp.) czy na okrągło ?2) Czy żona chce ciągłego palenia w salonie. Corocznego malowania, codziennego sprzątania3) Czy stać was na ogrzewanie tego sporego domu gazem4) Ile m3 drewna jesteście w stanie zgromadzić pod dachem, ile kosztuje ono w waszej okoliicy5) Czy jest "palacz" na stałe w domu, czy przez 10h wszyscy domownicy są poza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts