jarq11 19.04.2004 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 podpisałem "Akt" zapłaciłem co trzeba, notariusz zrobił co trzeba, i ... chodzi mi tu o to czy musze dopełnić jakis formalności w gminie, powiecie lub gdzieś jeszcze? np. podatki, zmiana właściciela w "papierach" itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 19.04.2004 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Po prostu zadzwoń do Gminy.W sądzie już nic nie musisz robić, zresztą notariusz już pobrał od ciebie stosowne opłaty sądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikuś 19.04.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 W urzędach powinno być wszystko załatwione, ale upewnij się u notariusza. Jedyne, co Cię prawdopodobnie spotka, to pozdrowienia z US z poleceniem dopłaty podatku. Np. kupiłeś działkę za powiedzmy 10 zł/m2 i tak stoi w Twoich papierach a zdaniem urzędu warta ona jest 20zł/m2.Że cennik US odbiega od rzeczywistości ZAWSZE w górę to sprawa oczywista, bo z założenia fiskusa wszyscy jesteśmy przestępcami skarbowymi i rżniemy ten biedny budżet ile się da. Ja kupiłem dwie działki i nigdy nie udało mi się ustalić ceny zgodnej z widzimisię fiskusa. Prędzej trafisz 6 w dużym lotku- czego Ci serdecznie życzę . Natomiast stanowczo Ci nie życzę ww pozdrowień oczywiście nie moich ale z US Pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 19.04.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 jarg11 wskocz na forum grupy wielkopolskiej i pochwal się gdzie kupiłeś pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aPa 20.04.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 i jeszcze 'uśmiechnie' się do Ciebie urząd gminy z prośbą "co łaska" czyli podatkiem od nieruchomości (ew. rolnym), ale to za jakiś czas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq11 20.04.2004 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 i jeszcze 'uśmiechnie' się do Ciebie urząd gminy z prośbą "co łaska" czyli podatkiem od nieruchomości (ew. rolnym), ale to za jakiś czas.. a czy wcześniej musze im zgłosić że nabyłem ta nieruchomość? czytałem chyba w M. że powinienem?! ale czy tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aPa 20.04.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 i jeszcze 'uśmiechnie' się do Ciebie urząd gminy z prośbą "co łaska" czyli podatkiem od nieruchomości (ew. rolnym), ale to za jakiś czas.. a czy wcześniej musze im zgłosić że nabyłem ta nieruchomość? czytałem chyba w M. że powinienem?! ale czy tak jest? Urząd Gminy dostaje informację o zmianie właścicieli od notariusza lub z Powiatowego Urzędu Katastralnego - dokładnie nie pamiętam. Przynajmniej tak w zeszłym roku we Wrocławiu obsłużyli mnie i o ile pamiętam powiadomienie właściwych urzędów jest obowiązkiem notriusza - po to bierze chyba z 5 odpisów/wypisów z aktu notarialnego za które płacisz ale do ręki ich nie dostajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts