pawko_ 25.02.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) Mam pęknięcia/rysy raczej poziome i trochę w pionie z dwóch stron na dwóch ścianach działowych z betonu komórkowego gr. 12 cm, Fundamenty mam standardowe lane. Działówki niestety zostały wybudowane przed zalaniem stropu. Wydaje mi się, że on trochę dociążył i k...a nie ma dylatacji między stropem, a działówkami i stąd te pęknięcia. Co myślicie ? Gdybym przed budową tak intensywnie czytał forum jak teraz to nie byłoby tego tematu. Kolorem czerwonym zaznaczone gdzie występują pęknięcia. Edytowane 25 Lutego 2013 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 25.02.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) c.d. Ciekaw jestem czy będzie coraz gorzej... czy się uspokoi i będzie można wyciąć gips, dać flizelinę, zaszpachlować i zapomnieć. Budynek stoi już około dwóch lat. Fundament o pół roku dłużej. Rysy/pęknięcia występują tylko w tych miejscach gdzie zaznaczyłem na czerwono. Edytowane 25 Lutego 2013 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts