Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy i dlaczego kupujesz, czytasz Muratora?

Qura

Czy i dlaczego kupujesz, czytasz Muratora?  

218 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy i dlaczego kupujesz, czytasz Muratora?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czytam wszystko co mi pd rękę się nawinie na temat budpwy domu.

Muratora akurat najbardziej systematycznie. Dostałem od kumpla numery z ostatnich 2 lat + 1 rok "mój" co zdecydowanie usystematyzowało moją wcześniejszą wiedzę (niewiedzę :D ) na temat budowy.

Inna sprawa, że i tu są również artykuły "tendencyjne", nie zawsze zgodne z prawdą budowlaną. Swoją drogą komercja jest wszędzie.

Pozdrawiam

Czytam z podobnych względów co Aleksandryta. Teraz czyta także i mój partner. Jak czegoś nie doczyta do strasznie mnie denerwuje: ja już wiem, a on nie a i tak udaje że wie lepiej. Poniekąd zdobywanie wiedzy przez kobiety bywa frustrujące, odkąd pamiętam to ciągle tak jest. Wielu mężczyzn po prostu dziwnie się zachowuje w obecności kobiet. Nadal. Mimo tylu zmian obyczajowych.

CZYTAM, bo jest ciekawie redagowany, a poza tym lubie wiedziec!!!!!!

i lubie zaskakiwac wiedza fachowcow na budowie,

odbierajac im mozliwosc mówienia o mnie, jak "o blondynce..."!

Agnes, budowanie się skończy i zaczną się remonty i usprawnienia. Murator bedzie dalej potrzebny. Dlatego nie zaznaczyłem żadnej odpowiedzi.

Opcja nr 2. Najpierw dostaliśmy dwa roczniki od znajomego, później sami zaprenumerowaliśmy. Czytamy, bo Murator jest praktyczny, tematy traktuje kompleksowo i na każdym etapie budowy można znaleźć sporo rad. Ale przyznam, że ostatnio częściej zaglądam na forum niż do wersji papierowej. Tu jakoś tak szybciej i mniej anonimowo :p .

Również Opcja 2. W ramach przygotowań do budowy, prawie dwa lata wcześniej zacząłem kupować Muratora. Nawet będąc za granicą prosilismy z żoną znajomych, aby kupowali kolejne numery, a potem przy najbliższej okazji dowozili do nas.

zaznaczyłam opcję 1, bo zdałam sobie sprawę, że to jedyna pozycja którą kupuję tak regularnie.

więc czytam od momentu podjęcia decyzji o budowie (a był to, rok 1998).

wychodzi na to, że jestem uzależniona od muratora :lol:

oczywiście w miarę potrzeb wykorzystuję zawarte w muratorze informacje, ale naprawdę lubię go czytać. :p

Kupuję od "zawsze".

Będę budować. Ale i teraz w moim domku Murator jest nieodzowny.

Przez te wszystkie lata , w kwestii budowlanej olśniło mnie ewidentnie na tyle, że wiem czego chcę i co mnie może zaskoczyć.

Pewnie ,że się boję budowy, jak wszyscy. Ale teraz, kiedy poznałam Forum..mogę stawiać szklane domy.

A potem będzie czytanie aby wiedzieć , co w trawie piszczy.

"Ten kto stoi w miejscu, cofa się"