Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy i dlaczego kupujesz, czytasz Muratora?

Qura

Czy i dlaczego kupujesz, czytasz Muratora?  

218 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy i dlaczego kupujesz, czytasz Muratora?

Recommended Posts

Ja czytam od dawna bo jestem po jednej budowie i marzę o następnej :) Jak skończę budowę to i prenumeraty nie przedlużę, ale ciekawe numery będę nadal kupować - tyle tylko że nie każdy temat na pniu będzie dla mnie interesujący. Teraz przydaje się wszystko. No chyba że opisują beton komórkowy ;)

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czytam bo zaprenumerowałem tylko czasami nie wiem po co ?

A jak już jest to go czytam. Trzeba sie do budowy przygotować teoretycznie bo dom ma mi i rodzinie posłużyć do starości a może i dłuzej...

Odkąd czytam muratora i go nawet zaprenumerowałem to wiecznie w nim jest to co mnie nie interesuje.

Np. po raz kolejny do bólu czytam o kotłach gazowych i kotłowniach z gazem, który drożeje i nie wszedzie jest ziemny tylko ten cholernie drogi z wynajmowanej butli...od ORLENU na ten przykłąd.!

Po co sie rozpisywać za każdym razem na temat gazu?

A jak nie gaz to olej opałowy i tak w kółko poprzerywane reklamami firm z kotłami gazowymi lub olejowymi...

Zapewne oni sami piszą te artykuły.

Mnie interesują kotłownie z kotłami na eko-groszek, na wegiel, tanie i droższe z podajnikami;

rozwaiązanie kotłowni tego typy w połączeniu z np.instalacją z PCV np. firmy HEPWORTH,itd,itp,etc.

Styczniowy numer jest tak nudny i nic w nim nie ma że obejrzałm tylko obrazki.

Poprostu mozna było wydrukowac same reklamy...

Ale oczywiscie moge nie mieć racji i możecie sie z tym nie zgadzać !!!

Pozdrawiam

Robinfr

Cóż... Muszę przyznać że ja też jedynie wyrwałam tekturki z reklam i przejrzałam obrazki. I to już tzry muratory pod rząd wyleciały na półkę bez czytania. Mimo że niektore tytuły z okładki były interesujące.

Nie wierzę, żebym wiedziala wszystko, bo przecież dopiero zaczynam interesowac się tematem.

Wydaje mi się jednak że interesujące mnie tematy są jedynie liźnięte. Czyli napisane jest to co każdy dyletant już wie

• 3 months później...

Teraz to juz chyba trochę z przyzwyczajenia, ale przez cały okres budowy często i gęsto był pomocny.

U mnie to teraz tylko detale i koniec-chociaż podobno dom urządza się całe życie...takie stwierdzenia u mojego mężusia bardziej działają pobudzająco niż pożądna kawa :lol:

Dzięki Kochanie że przezyłeś ze mną tą całą naszą budowę

• 3 weeks później...
Czytam bo chcę wiedzieć więcej i staram się przygotować do budowy. Pierwsza budowa wymknęła nam się z pod kontroli, bo byliśmy młodzi i można było nam każdy kit wcisnąć. Teraz nie powiem żebym znała się na wszystkim, zwłaszcza techniczne sprawy doprowadzają mnie do bólu głowy ale jak będę miała problem to wiem gdzie zajrzeć i może sobie przypomnę, że gdzieś o tym czytałam. :wink: Asia

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...