Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najniższe ceny.

EWBUD

Recommended Posts

Zainspirowany niektórymi postami, zacznę nowy temat pt. "najniższe ceny"

Chciałbym, żeby forumowicze podzielili się swoimi doświadczeniami w tym temacie.

Najlepiej tak jak poniżej, żeby było przejrzyście:)

Moje typy:

Docieplenie- 15 zł/m2 - TYLKO usługa (zaznaczam, żeby ktoś nie pomyślał, że może u niego też..... ci sami..... z materiałem...... :)

Tynki - "Panie to ile??????? 6 zł daje i jutro zaczynamy" Łaskawca k....... :)

Gładzie - 7 zł - 3 warstwy - "do LAMPY, bo wie Pan ja mam zięcia kierownika, i on to sprawdzi"

Tyle co pamiętam - telefony z tamtego roku, więc ceny mogą jeszcze spaść, w końcu kryzys :)

Zainspirowany niektórymi postami, zacznę nowy temat pt. "najniższe ceny"

Chciałbym, żeby forumowicze podzielili się swoimi doświadczeniami w tym temacie.

Najlepiej tak jak poniżej, żeby było przejrzyście:)

Moje typy:

Docieplenie- 15 zł/m2 - TYLKO usługa (zaznaczam, żeby ktoś nie pomyślał, że może u niego też..... ci sami..... z materiałem...... :)

Tynki - "Panie to ile??????? 6 zł daje i jutro zaczynamy" Łaskawca k....... :)

Gładzie - 7 zł - 3 warstwy - "do LAMPY, bo wie Pan ja mam zięcia kierownika, i on to sprawdzi"

Tyle co pamiętam - telefony z tamtego roku, więc ceny mogą jeszcze spaść, w końcu kryzys :)

Witam, ceny które są podane to po tyle Pan wykonuje docieplenia, tynki i gladzie czy po tyle ktoś Panu chciał wykonać te prace?

Tak z ciekawości chciałem tylko się zapytać czy to pewien typ reklamy czy poprostu zwrócenie uwagi na ile ludzie potrafią zejść z ceny robocizny w dobie tego kryzysu?

Pozdrawiam

Polakowski Kamil

Witam, ceny które są podane to po tyle Pan wykonuje docieplenia, tynki i gladzie czy po tyle ktoś Panu chciał wykonać te prace?

Tak z ciekawości chciałem tylko się zapytać czy to pewien typ reklamy czy poprostu zwrócenie uwagi na ile ludzie potrafią zejść z ceny robocizny w dobie tego kryzysu?

Pozdrawiam

Polakowski Kamil

Kolego - proponuję uważnie przeczytać mój post - znajdziesz w nim odpowiedź na zadane przez siebie pytanie:)

Reklama - mam wykupioną, po prawej stronie: taka ramka :)

Pozdrawiam

Reklame zauważyłem tylko sie zastanawiałem co Pan sugeruje tematem który Pan załozył, teraz do mnie dotarło że chodzi chyba o to jak inwestorzy zbijają z ceny uważająć że jak jest kryzys to ludzie będą robić po kosztach, jesli się mylę to proszę mnie poprawić.

Pozdrawiam

Polakowski Kamil

Reklame zauważyłem tylko sie zastanawiałem co Pan sugeruje tematem który Pan załozył, teraz do mnie dotarło że chodzi chyba o to jak inwestorzy zbijają z ceny uważająć że jak jest kryzys to ludzie będą robić po kosztach, jesli się mylę to proszę mnie poprawić.

Pozdrawiam

Polakowski Kamil

bingo....

W dobie ,,kryzysu" wszyscy szaleją: z mojej branży firma wykonywała usługę u mojego znajomego ,czas trwania 14 dni po odliczeniu kosztów zostało chłopu 320zł (widziałem umowę). Żyć nie umierać :)

To tak słabo wycenił?

Czy jakieś niespodzianki były po drodze? :)

A co do kryzysu: wg. mnie nie ma co przesadzać, jak na razie ja go osobiście nie odczułem - może nie ma tyle prac, jak w poprzednich latach, ale tragedii też nie ma.

Na ZUS się zarobi :)

Jedyne co mnie wk..... to max. zaniżanie stawek, przez paproków, którzy marnie robili i teraz nie mają roboty z poleceń, ale co zrobić: takie życie:)

Konsekwencją jest to, że jak dzwoni jakiś "obcy" klient i pyta np. o tynki, to jak usłyszy cenę to nieraz słyszę: ale mi tam Panie za 10 zł chcą zrobić - pod malowanie :)

To bierz Pan ich i niech robią :)

A co do kryzysu: wg. mnie nie ma co przesadzać, jak na razie ja go osobiście nie odczułem - może nie ma tyle prac, jak w poprzednich latach, ale tragedii też nie ma.

Na ZUS się zarobi :)

Jedyne co mnie wk..... to max. zaniżanie stawek, przez paproków, którzy marnie robili i teraz nie mają roboty z poleceń, ale co zrobić: takie życie:)

Konsekwencją jest to, że jak dzwoni jakiś "obcy" klient i pyta np. o tynki, to jak usłyszy cenę to nieraz słyszę: ale mi tam Panie za 10 zł chcą zrobić - pod malowanie :)

To bierz Pan ich i niech robią :)

Ale jak powyżej pisałem:

w tym roku jeszcze takich tel. nie miałem - końcem poprzedniego roku trochę było.

To tak słabo wycenił?

Czy jakieś niespodzianki były po drodze? :)

Nic nie było, ponoć robi tak zawsze. Wiadomo praca nie powala na nogi,dużo nie dociągnięć , ale po co brać w markecie jak ten ktoś zrobi i zmontuje to w podobnej cenie. Jego bym go do chin wysłał , więcej by zarobił. Zawsze jak się gdzieś spotkamy to marudzi,że kasy nie ma , zdrowie siada i w ogóle armagedon.Pomyśleć,że takich w Polsce psujów jest na pęczki. W/g mnie podawanie cen prze telefon to strata klienta.

Nic nie było, ponoć robi tak zawsze. Wiadomo praca nie powala na nogi,dużo nie dociągnięć , ale po co brać w markecie jak ten ktoś zrobi i zmontuje to w podobnej cenie. Jego bym go do chin wysłał , więcej by zarobił. Zawsze jak się gdzieś spotkamy to marudzi,że kasy nie ma , zdrowie siada i w ogóle armagedon.Pomyśleć,że takich w Polsce psujów jest na pęczki. W/g mnie podawanie cen prze telefon to strata klienta.

Czyli: kretyn.

na własne życzenie wpędza się w nędzę :)

Czyli: kretyn.

na własne życzenie wpędza się w nędzę :)

Jego wybór.... Co do cen konkurencji to nie ma co się oszukiwać i nakręcać.Jak usługa kosztowała od x czasu 50zł a ,,fachowiec" proponuje 15zł to nie oszukujmy się ten ktoś musi skubnąć inwestora na czymś.Dobra praca wymaga czasu i wkładu pracy. Inna sprawą są obniżki na jakieś produkty nie produkowane/wytwarzane przez nas. Łatwiej jest rabatować czyjąś pracę niż swoją!!!! Co do kryzysu to uważam,że takiego nie ma. Ja już w listopadzie wiedziałem co będę robił w marcu. Sezon dopiero przed nami

Z soboty .........:bash: fartuch z płytek w kuchni , płytki 10/ 10 ........w caro ...... 2 m2....po 40 zł ....ktoś chce ???? bo ja nie mam czasu ....chyba ...:D

jar.os , nie żałuj cymbałów; niech się natyrają za paczkę fajek, to może przejrzą na oczy...Jakkolwiek, moja mama (86 lat, a co!!!!) zawsze mówi: daj im Boże zdrowie, bo na rozum za póżno...;)

Konkurencja mnie wygryzła z jednego domku wczoraj - gość zaoferował, że zrobi klientce tynki gotowe z worka POD MALOWANIE za 19 zł (gdzie koszt mat. to ok. 10 zł)

Tynk cem -wap. dla jasności.

I się zastanawiam, jakie on te tynki zrobi, bo będzie musiał ostro zap... żeby zarobić na chleb, bo na masło już nie starczy :)

I nie wiem: głupota wykonawcy? klientki?

A w sumie to .................................. nieważne.

Pozdrawiam