jakubdab 26.02.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Jakie jest Wasze zdanie o bateriach na podczerwień ? warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareklbn 03.03.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 według mnie niepraktyczne i zbędny bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.03.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Jakie jest Wasze zdanie o bateriach na podczerwień ? warto? Warto w toaletach miejskich i łazienkach ogólnodostępnych (hipermarkety, kina, restauracje) zapewniają higienę użytkownikowi i po części oszczędzają wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 04.03.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Warto w toaletach miejskich i łazienkach ogólnodostępnych (hipermarkety, kina, restauracje) zapewniają higienę użytkownikowi i po części oszczędzają wodę. Witam Dokładnie do tego je wynaleziono i tam się najlepiej sprawdzają, w domu w umywalce powinny mieć zgoła inne funkcje użytkowe. Wady to włączanie wody przy myciu umywalki , przy praniu czy czyszczeniu czegoś tam w umywalce , brak rozwiązań kompatybilnych do baterii które już mamy zamontowane, brak automatyki do szybkiego dostarczenia ciepłej wody ( co wybaczalne jest w darmowych toaletach miejskich a w domu chciałoby się , bez cyrkulacji, prawie od razu ciepłej wody ). Najrozsądniejszym mogłaby być podstawka pod baterię z klasycznym mieszaczem wyłączająca wodę poprzez mechaniczne zamknięcie tego mieszacza po ,,zaniku ruchu'' . włączenie wody oczywiście klasycznie ręką,klamką do góry. System szybkiego dostarczenia ciepłej wody składałby się niewielkiego ogrzewacza przepływowego ( jakieś 4 kW) grzejącego parę minut wodę ( a nieraz wcale jak nie zdążyła wystygnąć) do momentu dopłynięcia ciepłej lub upuszczający ( jednocześnie zasilający baterię) parę litrów wody - kwestia ekonomii.Taki właśnie zamierzam sobie zrobić tymi ręcyma. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczak 10.03.2013 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Warto w toaletach miejskich i łazienkach ogólnodostępnych (hipermarkety, kina, restauracje) zapewniają higienę użytkownikowi i po części oszczędzają wodę. znacznie oszczędzają wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubdab 11.03.2013 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 aa dziękuję za odpowiedzi, mam pytanie: Czy może ktoś z Was ma / zastosował w domu baterie firmy DELFIN? Fachowiec mi poradził, nie znam się kompletnie, cenowo spoko, ale chciałem zasięgnąć opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts