polowniak 26.02.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Witam! Od niedawna jestem posiadaczem domku jednorodzinnego i zaczynam remont. Mam pewien dylemat jeśli chodzi o ogrzewanie. W kuchni chce zrobić samą podłogówkę.Czy wystarczy?? Jest to pomieszczenie ok 16 m(kw). Jak gęsto dać rurki?? Myślałem dać co 10 cm, ale pod szafkami nie będę robić. Teraz to co mnie najbardziej dręczy w "salonie" niema okna są tylko drzwi wyjściowe na taras całe przeszklone o długości ok 2m (+/- 20 cm) i nie mam miejsca na zwykły grzejnik i zastanawiam się nad grzejnikiem kanałowym. Czy da się go podłączyć pod zwykły piec na drzewo/węgiel?? Jak to zrobić?? Przy wyjściu z pieca zrobić 3 zawory?? 1 na podłogówkę, 2 na grzejnik kanałowy, a 3 na zwykłe grzejniki żeliwne?? Czy wystarczą 2?? Osobna podłogówka osobno reszta?? Jakiej długości ma być ten grzejnik żeby ogrzał "salon" - 23 m(kw)?? Z góry dziękuje i pozdrawiam! Edit.Czy to tego grzejnika potrzebna jest energia elektryczna?? Jeśli tak to jakie jest jej zużycie?? Edytowane 26 Lutego 2013 przez polowniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 27.02.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Niektóre grzejniki kanałowe mają wentylator. Wtedy trzeba podprowadzić "kabelek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts