dne99 27.02.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Czesc, Potrzebuje porady... Mam wykonane juz ścianki z konstrukcji aluminiowej z położonymi płytami GK... Otwory drzwiowe zostały wykonane ze wzmocnionych profili... W otworach tych beda drzwi szklane bez ościeżnic, na metalowych zawiasach mocowanych do profili drzwiowych... W jaki sposób radzicie zamocować te zawiasy do profili? Standardowo w ścianach murowanych zawiasy mocowane są na trzy kolki... Czy w moim przypadku przykrecenie ich jakimic wkrętami wystarczy? Czy lepiej wspawac w profile nakrętki i dokręcić zawiasy śrubami ? Moze istnieją jakies inne rozwiązania? Kotwy? Z góry dzieki za rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.02.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Mam obawy czy to się będzie trzymać. Jakoś widzę oczami wyobraźni że ciężkie skrzydło wciska zawias w karton gips.. Może kogoś nie doceniam, ale obawiam się że tu nie będzie odpwiedzi. A może Charli coś doradzi? Chociaż ostanio gdzieś zaginął? Na pewno najszybciej dowiesz się u źródła - dla mnie autorytetem w tej dziedzinie jest człowiek z Gispy Kings w Gliwicach. Dzwoń i proś o rozmowę z p.Jacekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dne99 27.02.2013 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 faktycznie płytę GK między zawiasem a profilem trzeba wyeliminować... chyba zaryzykuję w dospawanie nakrętek w profil... na takiej głębokości aby wystawały 6mm (taka płyta będzie na około otworu) i powinno być dobrze. Skrzydło z tego co liczyłem powinno ważyć około 35 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts