ENDO 27.02.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma lub widział gdzieś jak sprawują się żaluzje zespolone? Czy warto, no i przede wszystkim kto z krajowych producentów okien robi takie numery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 27.02.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) Ja mam od Jezierskiego z Lekomina koło Kielc. Zamontowane w 2002 . Okno sam robiłem z Meranti. Jak na razie wszystko OK. Jeden suwak magnetyczny upadł mi na podłogę i obudowa pękła, ale to chyba nie jest wina producenta . Edytowane 27 Lutego 2013 przez subfosylny literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 27.02.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) już nic... Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 27.02.2013 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Czy to rozwiązanie nadaje się na przeszkloną ścianę w salonie? Można to tak skręcić, aby było zupełnie niewidoczne? Jak działa ten suwak magnetyczny? ENDO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 27.02.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) Troszkę prześwituje. Ciemności całkowitej nie uzyskasz, raczej mocne zaciemnienie. Suwak mam na szybie cały czas. Zdejmuję go na czas mycia szyb. Bardzo wygodna rzecz, ale jak chcesz się oddzielić od ciekawskich to IHMO lepsze są rolety. Też mam założone rolety zewnętrzne i mam porównanie. Nie mam pojęcia na jaki max. wymiar szyby można zamontować taką żaluzję. I dopytaj fachowców od szkła o własności termiczne zestawu z żaluzją w porównaniu do podobnych bez żaluzji. Edytowane 27 Lutego 2013 przez subfosylny Uzupełnienie informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 03.03.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Sterowanie do żaluzji wewnątrz szybowych można podzielić na trzy rodzaje:- sterowane magnesem umieszczonym w połowie szyby - można tylko przekręcać lamele otwórz/zamknij, bez podnoszeniaKupowałem je swego czasu od Jezierskiego - czy robi jeszcze ?- sterowane sznurkiem koralikowym- sterowane silniczkiem, który możemy podłączać na różne sposoby: przycisk, pilot czy czujnik zmierzchowy, czyli pełen bajer Drugie i trzecie biorę z Izoglasu http://www.izoglas.com.pl/index.php?mod=tresc&id=13&mid=13Jest z tym trochę zabawy przy przeciąganiu sznurka w listwie (2) czy mocowaniu sztyczników (3), ale efekt niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 04.03.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 .... własności termiczne zestawu z żaluzją w porównaniu do podobnych bez żaluzji. Na pewno pogarsza się i to mocno. Aluminium to najlepszy radiator. O ile - nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 04.03.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Na pewno pogarsza się i to mocno. Aluminium to najlepszy radiator. O ile - nie wiadomo. Pogarsza powiadasz? To, że żaluzje są z aluminium to wcale nie znaczy że pogarsza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 04.03.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 I dopytaj fachowców od szkła o własności termiczne zestawu z żaluzją w porównaniu do podobnych bez żaluzji. Taka wiedza użytkownikowi okien jest potrzebna... połowicznie. Przecież kupuje okno, a nie szybę. Ważniejsze jest zatem, jak żaluzja wpływa na parametry samego okna? Wstepny pogląd na sprawę można sobie wyrobić na przykład po lekturze http://oknotest.pl/artykuly-tematyczne/internorm-dimension4-potyczki-ze-sloncem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 04.03.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Taka wiedza użytkownikowi okien jest potrzebna... połowicznie. Przecież kupuje okno, a nie szybę. Ważniejsze jest zatem, jak żaluzja wpływa na parametry samego okna? Wstepny pogląd na sprawę można sobie wyrobić na przykład po lekturze http://oknotest.pl/artykuly-tematyczne/internorm-dimension4-potyczki-ze-sloncem. Co ma piernik do wiatraka? Tematem wątku jest "...jak sprawują się żaluzje zespolone?" i do tego jest fotka. Dimension4 to inna liga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 04.03.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Co ma piernik do wiatraka? Tematem wątku jest "...jak sprawują się żaluzje zespolone?" i do tego jest fotka. Dimension4 to inna liga. A jeśli Pan uważa, że zabrałem głos nie na temat i bez sensu, to bardzo przepraszam za swój udział w omawianiu wad i zalet niższej ligi rozgrywkowej:-). Rozumiem, że tam działają inne prawa fizyki:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 04.03.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Moja stara szyba z żaluzja w środku to trochę zacofane rozwiązanie w stosunku do Dimension4i to nie podlega dyskusji. Jednak jest to zupełnie inne rozwiązanie niż tradycyjna żaluzja w pakiecie. Przecież jest to "zwykłe" okno z wnęką na żaluzję plus zamykane szklane drzwiczki , coby się żaluzja nie kurzyła. A , że przy okazji ma lepsze parametry..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 06.03.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Dzięki za Wasze wypowiedzi. Wygląda na to, że żaluzja zespolona to fajna sprawa, zwłaszcza, jeżeli mówimy o dużych przeszkleniach i możliwościach choćby strefowego zamykania tych żaluzji. Oczywiście inna kwestią jest cena (tu duża niewiadoma, będę badał temat) oraz możliwości techniczne (max wielkość okien). Poniekąd alternatywą są rolety zewnętrzne, ale czy uważacie, że roleta (abstrahując od lepszych właściwości cieplnych) jest lepszym wyborem niż stosunkowo innowacyjna żaluzja zespolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts