Lebo44 27.02.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Cześć, mam problem z "kratką" wentylacyjną w mieszkaniu (na załączonym zdjęciu). Przenosi ona wszystkie hałasy zarówno z dachu jak i z sąsiednich mieszkań. Czy jest jakiś prosty (w miarę tani) sposób na załatwienie problemu? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 28.02.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acerspacer 28.02.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Cześć, mam problem z "kratką" wentylacyjną w mieszkaniu (na załączonym zdjęciu). Przenosi ona wszystkie hałasy zarówno z dachu jak i z sąsiednich mieszkań. Czy jest jakiś prosty (w miarę tani) sposób na załatwienie problemu? Dzięki [ATTACH=CONFIG]173338[/ATTACH] Najtaniej i najszybciej -zapianuj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 28.02.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Na zdjęciu widać anemostat i jakąś zaślepioną przepustnicę. Pianowanie nie jest chyba najlepszym pomysłem . Wentylacja musi sprawnie działać . Jeżeli przewód jest podłączony do głównego przewodu went. w całym pionie to niestety nic z tym nie zrobisz. Jedyne, teoretyczne wyjście to zaślepić anemostat i zamontować oddzielną rurę wentylacyjną. Jeżeli mieszkanie znajduje się na ostatnim piętrze może też teoretycznie ktoś wyda na to zgodę. Nie tylko Ty masz darmowy "radiowęzeł" w domu. Mieszkałem wiele lat w bloku, w którym wentylacja w kuchni dostarczała niezapomnianych doznań, zasięg do kilku pięter poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts