KK2012 28.02.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Witam! Stawiam ogrodzenie i mam w związku z tym kilka wątpliwości. Mianowicie chcąc uniknąć ciągnięcia kabli oraz ze względów estetycznych myślałem o bezprzewodowym videodomofonie, który obsługuje elektrozamek. Jednak nie wiem czy jest sens takiej inwestycji skoro do elektrozamka i tak będę musiał pociągnąć jakiś kabel, aby go zasilić oraz do dzwonka również. Rozumiem, że jedyną różnicą będzie brak konieczności ciągnięcia dodatkowego kabla od wyświetlacza w domu do furtki? Kabel zasilający do panelu w domu już mam wyprowadzony i zatynkowany. Macie jakieś sugestie, doświadczenia w temacie videodomofonów oraz powyższej wątpliwości? Edytowane 28 Lutego 2013 przez KK2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 28.02.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Macie jakieś sugestie, doświadczenia w temacie videodomofonów oraz powyższej wątpliwości? Moja sugestia jest taka że kup kabel kilku parowy (nie wiem ile wymaga wideodomofon, pewnie 5 parowy wystarczy ale to może zależeć od modelu wideodomofonu) i załatwisz na raz całą sprawę. Można oczywiście polemizować, ale sprzęt bezprzewodowy nie działa tak dobrze jak przewodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justina_27 01.03.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Witam! Mianowicie chcąc uniknąć ciągnięcia kabli oraz ze względów estetycznych myślałem o bezprzewodowym videodomofonie, który obsługuje elektrozamek. O jakim konkretnie modelu myślisz? Chętnie poznam opinie i rekomendacje w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts