Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Placki ziemniaczane z rukolą,polędwicą wołową i serem Sainte Maure.I browarek zimny najlepszy gdy nikt nie szerzy defetyzmu jak np. barani łowca - krwisty grillarz-rybiarz. :D.Sos do owej sałatki ,którego skład jest tak prosty jak poręcz na kąpielisku.Oliwa truflowa,ocet balsamiczny i cukier brzozowy.To połączenie niesie za sobą zdrowie i urodę. Jahty,rybiska i grille pominę o lexusach i nożynach już nie wspomnę.:):);)

 

 

 

 

10_abyss_flickr_laguy_450.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moderator the best.;) cichy wielbiciel :).

 

Kiszka ziemniaczana wielki powrót. Nadziana tym razem tartymi ziemniakami i szpinakiem. Powiadam wam poezja smaku.Pikle tegoroczne aż podniebienie nie wytrzymało jako dodatek.Do kiszki potrzeba sosu.Takiego innego.Grillowana papryka,grillowany pomidor,grillowany czosnek......sól pieprz ziołowy i blender.Polewamy upieczoną kiszkę i piklami stroimy smak na jutro.;););)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

pychota, mniami ahhhh.

 

http://imageshack.us/a/img407/619/bk35.jpg

 

wino takie same jak do wykonania sosu.

 

ps. a na deser margarita na bazie silver patron.

 

 

http://imageshack.us/scaled/landing/812/502m.jpg

http://imageshack.us/a/img821/5955/1h7h.jpg

idealna kompozycja smakowa, bardzo delikatna baza uwazana za jedna z najlepszych na swiecie. super idealne na popoludnoiwe sloneczne obiady na zewnatrz. pychota.

Edytowane przez d(*L*)b
+ deser
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Znowu!!! W moim topiku???Nie możesz w innym bo nikt tu nie chce zaglądać:mad::mad::mad:.Ludziska jak domniemam chcą innego jadła a nie takich rzygów z patelni z syfiastego grilla.Ty już nic nie rozumiesz???,Oni tego nie kupują a w szczególności twoich WYSZUKANYCH przepisów takich jak w tytule wątku.Chcesz się dowartościować.......masz problem???To chłopie do doktora.Pokazujesz chałupę,grilla,samochód-samochody,jacht,połowy ryb,drzewa,okolice obejścia w którym próbujesz coś pitrasić...............................itd.Jak ci pomóc???Może tak trzeba zacząć z tobą konwersację.

Jak robisz fotki to nie zapomnij o tym aby marka przy rozporku była widoczna.Ręce masz styrane robotą od łopaty i myślisz ,że jak to pokażesz to będzie apetyczne.Człowieku idź do lekarza i tam mu gotuj.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Korzystając z chwili ,że nie ma tego pajaca innej orientacji :):rolleyes::rolleyes::rolleyes:.podrzucę przepisik na czerwony barszcz z naleśnikami.Nie zwykłymi naleśnikami.Gotujemy skrzydełka i gdy zmiękną wyjmujemy.Do wywaru wkładamy pokrojone dowolnie buraczki ćwikłowe,słodką główkę kapusty i gotujemy.W między czasie robimy naleśniki nadziewamy farszem zrobionym ze smażonej dyni i szpinaku,czosnku.Ja odleciałem.To połączenie miąższu dyniowego i szpinaku z czosnkiem jest rewelacyjne.Kroimy skośnie nadziane naleśniki i zalewamy doprawionym pseudo barszczem czerwonym z obranymi z mięska skrzydełkami doprawionymi Vegetą i pieprzem ziołowym.No i ta czerwonawa główka kapusty.Należy ją wyjąć rozkroić na cztery ćwiartki i polać słoninką ze skwarkami ,obficie posypaną bułką tartą.Nie smażcie bułki tartej w maśle. Plisssss. Mega radość dla podniebienia.Polecam.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

.........uju czy możesz dać przepis na te wymioty???Twoja mile di wie ,że wklejasz te fotki???:)Wcale mnie nie wkurwia......sz. ale te syfiaste grille i to w miseczkach z paznokciami to już przesada.W dolnym lewym rogu widać jaki syf masz na talerzu.Kompromitujesz się tym jadłem.Gluty z mamuty :):):):wiggle:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Korzystając z chwili ,że nie ma tego pajaca innej orientacji :):rolleyes::rolleyes::rolleyes:.podrzucę przepisik na czerwony barszcz z naleśnikami.Nie zwykłymi naleśnikami.Gotujemy skrzydełka i gdy zmiękną wyjmujemy.Do wywaru wkładamy pokrojone dowolnie buraczki ćwikłowe,słodką główkę kapusty i gotujemy.W między czasie robimy naleśniki nadziewamy farszem zrobionym ze smażonej dyni i szpinaku,czosnku.Ja odleciałem.To połączenie miąższu dyniowego i szpinaku z czosnkiem jest rewelacyjne.Kroimy skośnie nadziane naleśniki i zalewamy doprawionym pseudo barszczem czerwonym z obranymi z mięska skrzydełkami doprawionymi Vegetą i pieprzem ziołowym.No i ta czerwonawa główka kapusty.Należy ją wyjąć rozkroić na cztery ćwiartki i polać słoninką ze skwarkami ,obficie posypaną bułką tartą.Nie smażcie bułki tartej w maśle. Plisssss. Mega radość dla podniebienia.Polecam.

Nawt pies tego nie chciał żreć, spylał ze kulonym ogonem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wspanialy smak i cudowny zapach. to jest to!

 

cycus malina, sos do grillowanego miesa. ahhhhhhh, mniami!

 

http://imageshack.us/a/img703/1466/eg8q.jpg

 

 

 

No dobra z czego ten sos.............???Houścik chyba zacznę wklejać wąsy sołtysowe.majonez kielecki i jaja z grilla.Może będzie kompromis.:):):):).Ale musisz odpowiedzieć...............Pojedynek zdrowy na dania fotkami popartymi..........tylko bez chamówy i ten teges.Co ty na to???Tak jak za dawnych lat.Krótka piłka.Bo inaczej konsensusu nie będzie.

 

p.s

Taki zdrowy pojedynek jak kiedyś......................zapraszam cię do poledynku forumowego na potrawy różne.Co ty na to???Jeśli masz ubliżać i wymądrzać się to nie było tematu.POJEDYNEK!!!

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
Coraz częściej się słyszy o karmieniu zwierząt mączką mięsno-kostną, dlatego przyjdzie moment kiedy nie będzie wogóle co jeść, bo wszystko będzie szkodliwe. Ale bez jedzenia nie da się przeżyć, więc trzeba wymyślać jakieś swoje w miarę zdrowe potrawy. Bardzo często gotuję makaron i do tego jajka sadzone plus kiszony ogórek. Można ugotować makaron (łazanki) a na patelni podsmażyń słoninkę z wkrojonym czosnkiem i pokrojoną w cieńką kosteczkę szynkę - dobrze wysmażyć i do tego wrzucamy ugotowany makaron. A na pierwsze danie można ugotować zalewajkę, pomidorową, krupnik - bez wkładki,tylko na kostce rosołowej,bądź bulionie.Można usmażyć sobie fileta rybnego-mintaj do tego ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty.Ryby póki co są zdrowe-jeszcze.:) Pozdrawiam.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ooo to jest TO... kiszka ziemniaczana ze szpinakiem, tylko jeszcze podpowiedz jak to wykonac.

 

Mongo-Dżery znowu z banem to napiszę.Kilka ziemniaków ścieramy jak na placki ziemniaczane.Szpinak mrożony,może nie ma tego wymiaru sakowego jak ten świeży ale doskonale komponuje się w połączeniu z papką ziemniaczaną.! metr tynkala,oczyszczonego i wielokrotnie płukanego.Lejek do zlewania np.wina.Szpinak rozmrozić,dodać do ziemniaków,dodać trochę mąki ziemniaczanej,jajo,usmażoną słoninkę z cebulką,sól pieprz do smaku.Nie polecam maszynki do mięsa z przystawką do kiełbas bo za dużo korowodu.Wiążemy na końcu jelita węzeł.Naciągamy go na końcówkę lejka ;):).Wlewamy porcjami farsz i formułujemy kiełbachy.W nasmarowanym smalcem naczyniu żaroodpornym układamy powstałą kiełbasę,dziurkujemy obficie by podczas pieczenia jak kiełbasa spuchnie(a spuchnie) nam nie pękła.Farsz nie wymaga ostrego pieczenia i długotrwałego.180 stC około 45 mnin do zrumienienia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...