Kendra 18.08.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 a jadłam w sobotę coś pysznego bez mięsa i szybkiego w przygotowaniu:) cukinia na topie więc trzeba ją udusić na patelni na oliwie, do tego przypiekamy ugotowany makaron, solimy, pieprzymy, oreganujemy i sypiemy parmezanem i mruczymy jak jemy smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.08.2013 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Placki ziemniaczane z rukolą,polędwicą wołową i serem Sainte Maure.I browarek zimny najlepszy gdy nikt nie szerzy defetyzmu jak np. barani łowca - krwisty grillarz-rybiarz. .Sos do owej sałatki ,którego skład jest tak prosty jak poręcz na kąpielisku.Oliwa truflowa,ocet balsamiczny i cukier brzozowy.To połączenie niesie za sobą zdrowie i urodę. Jahty,rybiska i grille pominę o lexusach i nożynach już nie wspomnę.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.08.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 mmm az gloda zalapalam po przegladnieciu 4 stron. Ps. co do ostatniego winka podanego wyzej-uwielbiam wina z Australii... moge polecic do posilkow Lindemans https://winezja.pl/wino/lindemans-bin-50-shiraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.08.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 houścik kto zmienił ci nicka ????????????Trochę nas moderejszyn skasnął i to w moim topiku .............uważam to za niegrzeczne posunięcie i trza moderatorowi..memu- mojemu wielbicielowi.(chorągiewce impulsywnej) odpuścić.:mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.08.2013 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 No to ,żeby ton utrzymać w mym topiku.............wal w gacie barowy łowco ;).Podtrzymuję to co o tym filuciku lekxusiku gadłem.Lotto mi ten stopny rybiarz.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.08.2013 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Moderator the best. cichy wielbiciel . Kiszka ziemniaczana wielki powrót. Nadziana tym razem tartymi ziemniakami i szpinakiem. Powiadam wam poezja smaku.Pikle tegoroczne aż podniebienie nie wytrzymało jako dodatek.Do kiszki potrzeba sosu.Takiego innego.Grillowana papryka,grillowany pomidor,grillowany czosnek......sól pieprz ziołowy i blender.Polewamy upieczoną kiszkę i piklami stroimy smak na jutro.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 25.08.2013 02:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Ooo to jest TO... kiszka ziemniaczana ze szpinakiem, tylko jeszcze podpowiedz jak to wykonac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dLb 25.08.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Sobata byla wyjatkowo udana, z braku czasu zdecydowalem sie na szybki obiad.Super szybko, tanio i super smacznie. http://imageshack.us/a/img35/6876/c4d0.jpg http://imageshack.us/a/img194/5933/e71y.jpg http://imageshack.us/a/img18/8079/1ozn.jpg http://imageshack.us/a/img706/2456/9odt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dLb 25.08.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 (edytowane) pychota, mniami ahhhh. http://imageshack.us/a/img407/619/bk35.jpg wino takie same jak do wykonania sosu. ps. a na deser margarita na bazie silver patron. http://imageshack.us/scaled/landing/812/502m.jpg http://imageshack.us/a/img821/5955/1h7h.jpg idealna kompozycja smakowa, bardzo delikatna baza uwazana za jedna z najlepszych na swiecie. super idealne na popoludnoiwe sloneczne obiady na zewnatrz. pychota. Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez d(*L*)b + deser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.08.2013 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Znowu!!! W moim topiku???Nie możesz w innym bo nikt tu nie chce zaglądać:mad:.Ludziska jak domniemam chcą innego jadła a nie takich rzygów z patelni z syfiastego grilla.Ty już nic nie rozumiesz???,Oni tego nie kupują a w szczególności twoich WYSZUKANYCH przepisów takich jak w tytule wątku.Chcesz się dowartościować.......masz problem???To chłopie do doktora.Pokazujesz chałupę,grilla,samochód-samochody,jacht,połowy ryb,drzewa,okolice obejścia w którym próbujesz coś pitrasić...............................itd.Jak ci pomóc???Może tak trzeba zacząć z tobą konwersację. Jak robisz fotki to nie zapomnij o tym aby marka przy rozporku była widoczna.Ręce masz styrane robotą od łopaty i myślisz ,że jak to pokażesz to będzie apetyczne.Człowieku idź do lekarza i tam mu gotuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dLb 25.08.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 ciety jagniecy udziec z grilla. na ostro w 15 sosach. http://img716.imageshack.us/img716/9497/4cdh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.08.2013 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Jak do ciebie przemówić???Kopiłeś uwędzone coś,Grill zimny brudny, z włosami w górnym prawym rogu a ty se fotki robisz???.Nie wstydzisz się To ma być smaczne???Wyjazd z mojego topiku.........już wiem ty jesteś innej orientacji :D:D .Jeżeli tak to współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.09.2013 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Korzystając z chwili ,że nie ma tego pajaca innej orientacji :rolleyes:.podrzucę przepisik na czerwony barszcz z naleśnikami.Nie zwykłymi naleśnikami.Gotujemy skrzydełka i gdy zmiękną wyjmujemy.Do wywaru wkładamy pokrojone dowolnie buraczki ćwikłowe,słodką główkę kapusty i gotujemy.W między czasie robimy naleśniki nadziewamy farszem zrobionym ze smażonej dyni i szpinaku,czosnku.Ja odleciałem.To połączenie miąższu dyniowego i szpinaku z czosnkiem jest rewelacyjne.Kroimy skośnie nadziane naleśniki i zalewamy doprawionym pseudo barszczem czerwonym z obranymi z mięska skrzydełkami doprawionymi Vegetą i pieprzem ziołowym.No i ta czerwonawa główka kapusty.Należy ją wyjąć rozkroić na cztery ćwiartki i polać słoninką ze skwarkami ,obficie posypaną bułką tartą.Nie smażcie bułki tartej w maśle. Plisssss. Mega radość dla podniebienia.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.09.2013 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 .........uju czy możesz dać przepis na te wymioty???Twoja mile di wie ,że wklejasz te fotki???:)Wcale mnie nie wkurwia......sz. ale te syfiaste grille i to w miseczkach z paznokciami to już przesada.W dolnym lewym rogu widać jaki syf masz na talerzu.Kompromitujesz się tym jadłem.Gluty z mamuty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 01.09.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Korzystając z chwili ,że nie ma tego pajaca innej orientacji :rolleyes:.podrzucę przepisik na czerwony barszcz z naleśnikami.Nie zwykłymi naleśnikami.Gotujemy skrzydełka i gdy zmiękną wyjmujemy.Do wywaru wkładamy pokrojone dowolnie buraczki ćwikłowe,słodką główkę kapusty i gotujemy.W między czasie robimy naleśniki nadziewamy farszem zrobionym ze smażonej dyni i szpinaku,czosnku.Ja odleciałem.To połączenie miąższu dyniowego i szpinaku z czosnkiem jest rewelacyjne.Kroimy skośnie nadziane naleśniki i zalewamy doprawionym pseudo barszczem czerwonym z obranymi z mięska skrzydełkami doprawionymi Vegetą i pieprzem ziołowym.No i ta czerwonawa główka kapusty.Należy ją wyjąć rozkroić na cztery ćwiartki i polać słoninką ze skwarkami ,obficie posypaną bułką tartą.Nie smażcie bułki tartej w maśle. Plisssss. Mega radość dla podniebienia.Polecam. Nawt pies tego nie chciał żreć, spylał ze kulonym ogonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.09.2013 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Nawt pies tego nie chciał żreć, spylał ze kulonym ogonem. Zwieracze ci puściły???:):)Nie mogłeś zdzierżyć krytyki to musiałeś se wrzasnąć:) w kulinariach.Podaj jakiś przepis taki coby sraczki nie było a ja pokażę jak cie zaboli.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.09.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 (edytowane) wspanialy smak i cudowny zapach. to jest to! cycus malina, sos do grillowanego miesa. ahhhhhhh, mniami! http://imageshack.us/a/img703/1466/eg8q.jpg No dobra z czego ten sos.............???Houścik chyba zacznę wklejać wąsy sołtysowe.majonez kielecki i jaja z grilla.Może będzie kompromis.:):).Ale musisz odpowiedzieć...............Pojedynek zdrowy na dania fotkami popartymi..........tylko bez chamówy i ten teges.Co ty na to???Tak jak za dawnych lat.Krótka piłka.Bo inaczej konsensusu nie będzie. p.s Taki zdrowy pojedynek jak kiedyś......................zapraszam cię do poledynku forumowego na potrawy różne.Co ty na to???Jeśli masz ubliżać i wymądrzać się to nie było tematu.POJEDYNEK!!! Edytowane 3 Września 2013 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 18.09.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Coraz częściej się słyszy o karmieniu zwierząt mączką mięsno-kostną, dlatego przyjdzie moment kiedy nie będzie wogóle co jeść, bo wszystko będzie szkodliwe. Ale bez jedzenia nie da się przeżyć, więc trzeba wymyślać jakieś swoje w miarę zdrowe potrawy. Bardzo często gotuję makaron i do tego jajka sadzone plus kiszony ogórek. Można ugotować makaron (łazanki) a na patelni podsmażyń słoninkę z wkrojonym czosnkiem i pokrojoną w cieńką kosteczkę szynkę - dobrze wysmażyć i do tego wrzucamy ugotowany makaron. A na pierwsze danie można ugotować zalewajkę, pomidorową, krupnik - bez wkładki,tylko na kostce rosołowej,bądź bulionie.Można usmażyć sobie fileta rybnego-mintaj do tego ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty.Ryby póki co są zdrowe-jeszcze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.09.2013 05:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Ooo to jest TO... kiszka ziemniaczana ze szpinakiem, tylko jeszcze podpowiedz jak to wykonac. Mongo-Dżery znowu z banem to napiszę.Kilka ziemniaków ścieramy jak na placki ziemniaczane.Szpinak mrożony,może nie ma tego wymiaru sakowego jak ten świeży ale doskonale komponuje się w połączeniu z papką ziemniaczaną.! metr tynkala,oczyszczonego i wielokrotnie płukanego.Lejek do zlewania np.wina.Szpinak rozmrozić,dodać do ziemniaków,dodać trochę mąki ziemniaczanej,jajo,usmażoną słoninkę z cebulką,sól pieprz do smaku.Nie polecam maszynki do mięsa z przystawką do kiełbas bo za dużo korowodu.Wiążemy na końcu jelita węzeł.Naciągamy go na końcówkę lejka .Wlewamy porcjami farsz i formułujemy kiełbachy.W nasmarowanym smalcem naczyniu żaroodpornym układamy powstałą kiełbasę,dziurkujemy obficie by podczas pieczenia jak kiełbasa spuchnie(a spuchnie) nam nie pękła.Farsz nie wymaga ostrego pieczenia i długotrwałego.180 stC około 45 mnin do zrumienienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 26.09.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 NK dzieki, mam nadzieje ze sie uda zrobic te pysznosci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.