bęc 15.02.2014 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 skromne zdrowe dodatki, 3 rodzaje salatek. komosa ryzowa, brokuly, jarmuz, orzechy, rodzynki, zurawina,pomidor, cebula czerwona, oliwki, ser kozi, itp.... + ipa grejfrutowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 15.02.2014 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 filety smazymy tradycyjnie, zgodnie z zasadami kulinarnymi. filet powinien byc w najgrubszym 8cm miejscu soczysty , snieznobialy,panierka zlocista, a platki miesa lekko odchodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 15.02.2014 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 danie wybitnie wysmienite. zaserwowalem sobie dokladke + 2 razy grejfrutowa ipa. idealne zestawienie smakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 15.02.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 bęc - ujął mnie Twój uśmiech Dorsz i sałatki smakowite. Nie wiem, co prawda co to ipa, ale zrelaksuję się farszem przy stole i poczekam na rosoł z naleśnikowego placka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 15.02.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 American IPA to amerykańska odmiana wersji angielskiej. Barwa piwa może wahać się od złotej do miedzianej, ale może być też w tonacji pomarańczowej. Klarowność winna być zachowana, jednakże piwa chmielone na zimno mogą wykazywać lekką mętność. Cechą charakterystyczną jest wyraźny aromat chmielowy o kompleksowych i złożonych nutach cytrusów, kwiatów, perfum, żywicy, trawy, roślin, owoców pochodzący od aromatycznych odmian chmielu, najczęściej amerykańskiego. Słód, choć lekko wyczuwalny, zdecydowanie ustępuje miejsca chmielowi. W mocniejszych wersjach może być wyczuwalny alkohol, ale powinien być dobrze zharmonizowany z ogólnym profilem. W ustach dominuje zdecydowany chmiel, osadzony na gładkiej podbudowie słodowej. A wiodącą nutą smakową jest charakterystyczna dla stylu silna, ale szlachetna i gładka goryczka, która nie powinna być taninowa, ani ściągająca, ale mimo to dominująca. Mogą być wyczuwalne nuty karmelowe i/lub prażone. Odczucia retronosowe to zboże i lekka słodycz. AIPA jest co najmniej lekkotreściwa, jednakże lżejsza niż wersja angielska. Nasycenie jest dość obfite i dodatkowo wpływa na wytrawność piwa. Diacetyl jest wadą, jednakże dwutlenek siarki w minimalnym stężeniu może występować. Pochodzi on od wody i drożdży. ps kochaniutka, Ty to potrafisz ujac wszystko na temat gotowania w jednym zdaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2014 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 houścika do ignorowanych, bęc i nic nie czytam..wspaniałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2014 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Rosół z kaczki.Na warzywach gotowany.I naleśnikowe szaleńcze placki szpinak-owe.Krojone w paski i zalane rosołem z kaczora.Zielenina w placku naleśnikowym czyli szpinaku ,równie cudnie się diagnozuje..Pasty-farsz w następnej odsłonie bo znowu chyba rybę poczułem przed ignorowaniem.A już myślałem ,że cud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 16.02.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Ciekawam tej cudnej diagnozy zieleniny w placku naleśnikowym, czyli szpinaku. Oby choroby tylko nie było:) Bęc - tak wyczerpująca charakterystyka zachęca do degustacji, spróbuję poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2014 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Mistrza nie należ karcić tak jak baraniny spieprzyć nie robiąc jej w skórkach chlebowych-razowych.Tak usmażone placki szpinak-owe należy polać rosołem z kaczki. Kluseczki smakują wyśmienicie ale do tego trzeba mieć wyrobiony smak i gust.Bez tego to biadolenie i smak trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 16.02.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 (edytowane) Zdjęcie naleśników wraz przepisem na te Shrekowe smakowitości ze strony: http://zdrowoinatemat.blogspot.com/2013/06/wytrawne-nalesniki-ze-shreka-czyli.html A szpecle w miseczce skopiowane stąd:: http://bezchemii.blogspot.com/2013/10/spinatspatzle-kluseczki-szpinakowe-z.html Myślałam, że NS sam coś potrafi ugotować, a nie tylko kopiować obrazki z netu Edytowane 16 Lutego 2014 przez anSi o szpeclach zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 17.02.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Zdjęcie naleśników wraz przepisem na te Shrekowe smakowitości ze strony: http://zdrowoinatemat.blogspot.com/2013/06/wytrawne-nalesniki-ze-shreka-czyli.html A szpecle w miseczce skopiowane stąd:: http://bezchemii.blogspot.com/2013/10/spinatspatzle-kluseczki-szpinakowe-z.html Myślałam, że NS sam coś potrafi ugotować, a nie tylko kopiować obrazki z netu fiu, fiu, fiu. jak zawsze celnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2014 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Zdjęcie naleśników wraz przepisem na te Shrekowe smakowitości ze strony: http://zdrowoinatemat.blogspot.com/2013/06/wytrawne-nalesniki-ze-shreka-czyli.html A szpecle w miseczce skopiowane stąd:: http://bezchemii.blogspot.com/2013/10/spinatspatzle-kluseczki-szpinakowe-z.html Myślałam, że NS sam coś potrafi ugotować, a nie tylko kopiować obrazki z netu Nie chce ale muszę .czy ty się ode mnie nie odjodlisz??? Nie wklejam zdjęć by cię nie karmić.Po 33 min.znalazłem w sieci byś zobaczyła jak to wygląda.Gdybym wkleił swoje to byś upierdliwości szerszej nie miała umiaru. Znowu do ignorowanych bo ty nic nie umiesz gotować tylko żądlisz w moim topiku pisząc nie merytorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.02.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Oczywiście, że nie umiem, dlatego tu zaglądam, aby od miszcza wiedzy tajemnej uszczknąć Wolę zdjęcia autorskie CO JUTRO NA OBIAD proponujesz? U mnie pospolite naleśniki ze szpinakiem i zupa jarzynowa. Bez kompotu. Szpinak i jarzyny z mrożonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 18.02.2014 02:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 krolewska(a la krolowa sniegu) zalewa oliwkowa do sledzi. kmin rzymski,kurkuma,papryka,chipotle,czosnek,majeranek,lisc laurowy,jalowiec,ziele angielskie,kolendra,czaber gorski,hyzop. czekamy kilka dni i odcedzamy. zalewamy sledzie. uplynelo 13 dni. zalewa gotowa. dodatkiem jest szalotka (5 sztuk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.02.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 krolewska(a la krolowa sniegu) zalewa oliwkowa do sledzi.... Fajna nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.02.2014 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Chyba będzie to najbardziej odzwierciedlało co nam smakuje i naszym bliskim wszak prawdą jest ,że trochę oczami jemy patrząc jak nam danie podano,pokazując na fotce z małym dopiskiem.Wymyśliłem to by każdy mógł sobie pozwolić na odrobinę fantazji kulinarnej bez zbędnych podtekstów o pochodzeniu fotki. Czyli reasumując:1.fotka dania2.mały dopisek-opis. Bez zbędnych komentarzy bo popsuje się wątek. Edytowane 18 Lutego 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.02.2014 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Nie karmić w mym topiku trolli,ignorować.Przypuszczam ,że pisałoby tu więcej osób ale troll to troll.Nawrzeszczy,oczerni,ubliży i ansiztegosatysfakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.02.2014 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 ► zupapotrawa, najczęściej z wody gotowanej z jarzynami, mięsem, owocami itp., podawana zazwyczaj jako pierwsze danie obiadu Źródło SJP. Przepis mile widziany.O fotce nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 18.02.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 NS A nie przyszlo ci do glowy ze problem moze tkwic w twojej osobie i dlatego wiecej osob tu nie pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.02.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 U mnie pospolite naleśniki ze szpinakiem i zupa jarzynowa. Ansi, nie zapomnij zalać naleśnika zupą U mnie słabo - pomidorowa bez naleśnika i kompotu. Na drugie dokładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.