niktspecjalny 27.02.2014 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Śniadanie,obiad też już był to może przystawka do ............krejzi . Cztery plastry szynki prowansalskiej,szparagi,mocno rozbita polędwica wieprzowa,kilka trufli.Szparagi gotowiec ze słoika.Cienkie plastry trufli i kilka szaragów zawijamy polędwicą,a polędwicę szynką.Przesmażamy i do piekarnika na 20 min. i schamińdziory.Rewelka do krejzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.02.2014 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Obiad w piękny słoneczny dzień bo taki zapowiada się w sobotę to tylko coś z grilla.Sezon jeszcze daleko ale gdy się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.Zrobię szaszłyki z polędwicy wołowej.Samo grillowanie jak twierdzi mój kolo jest dla niego nie pojęte bo dziwnie ,krótkie ale wyśmienicie smakuje.Polędwicę kroję w paski jak kurczaka na su-flaka.Robię prostą marynatę.W blenderze miksuję upieczony w piekarniku czosnek,paprykę,pomidora,olej truflowy, (odrobiną ) sosu sojowo-grzybowego by podtrzymać aromat.Polędwica do marynaty na kilka godzin.Wyciągam odsączam z marynaty nabijam na patyki do szaszłyków jak na suflaki i na kilka minut na dobrze rozgrzanego grilla.Podam ją z penne z kurkami (niestety mrożonymi) usmażonymi na maśle z czosnkiem.Jak odparują zabielę śmietaną i ulubionym startym serem lazurkiem .Przepis stary sprawdzony:yes:.Dodam świeżą posiekaną bazylię. Szaszłyk z grilla,penne polane sosem z kurek i do popitki kompot mirabelkowy z miętą.:D:D. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 28.02.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 wolowina wiec , wybieram sie do piwnicy po wino. cos wybiore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.02.2014 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Jak w innych odsłonach .Przed sobotnim obiadem fajna kanapka obiado-kolacyjna na gorąco do Qcizu.Czyli moje Stromboleczka . i tak: 1.cienkie ciasto do pizzy 2.ugotowane podudzie ,aż się rozpada 3.Kilka plasterków salami PICKA 4.mozzarella tarta 5.świeża ma ulubiona bazylia 6.sól i pieprz do smaku. Cienkie ciasto na papier do pieczenia,rozwałkowane w kształcie cygara:lol2:.Obieram kurczaka i układam jako pierwszą warstwę.Na to plasterki salami i mozzarella a potem bazylia cale liście.Solę i pieprzę.Zawijam w cygaro..Ale by mi nie eksplodowała nacinam nożem górę tak aby było widać trochę farsz.10 min w piekarniku 200 stC. Kanapka zajebista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 01.03.2014 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 wino wybrane, jest zwyciezca. doszperalem sie 17 butelek, calkowicie zapomniane. http://imageshack.com/a/img690/8601/6dwk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2014 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Obiadek się już przygotowuje a grill w pogotowiu ,polędwica dochodzi. jak topik naszej wielkim sercem. i jej Tongo-Pongo Q Mus jakąś surówkę zapodać.Zrobię zapomniana surówkę z marchewki i pomarańczy.Marchewkę pokroję w cienkie paseczki i z blanszuje w wodzie z dodatkiem,mojej domowej benki. AnSi ma ja na pewno w swym repertuarze.Pomarańczę dokładnie obiorę i pokroję w kostkę.Marchew wyjmuję osuszam i studzę .Dodaję pomarańczę ,skrapiam oliwą z trufli,wyciskam sok z 1/2 limonki,delikatnie solę.Gotowa. Zrobię też deser ale to potem,gdyż wówczas to wtenczas jedziemy na basenik a potem na zakupy po jakiegoś ciucha do Plazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 01.03.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 centralnie wycinany filet mignon. uczta dla ciala i ducha. atetycznosc w samej apetycznosci, "miod malina". http://imageshack.com/a/img854/4934/68xe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2014 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Grill-szaszłyki z polędwicy wołowej rewelacja,polecam.Jutro jagnięcina z Makro. Zrobię w sosie własnym i skórach razowych .Ziemniaki "tu tu tu".Polecam ...........coś niesamowitego.Tu tu tu polane sosem z jagnięciny to dopiero smak.Do kubków smakowych wymuszę surówkę z trzech naci .....Majonez kielecki lub własnej roboty i szara reneta.tarta na górę.Na zapojkę kompot francuski.Czyli: 1.sos z jagnięciny wolno duszonęj ze skórami razowymi 2.Trzy posiekane nacie z majonezem i szarą renetą 3.kompot francuski ale koniecznie z owoców konserwowych (inne be) stek z kangura na wtorek może......... bo Australia zjeżdża.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 01.03.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 booyakasha! zgodnie z zasadami kulinarnymi, 2 minuty na strone i cudowna wolowina gotowa. http://imageshack.com/a/img191/1451/6q1l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 01.03.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Bardzo fajny kielich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2014 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Tu się już jagnięcina zaczyna a wołowina zjedzyna. Jagnięcina a nie marmara i watolina :D:D .Rozwolnienia dostałeś???Latasz sam po WC??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 01.03.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Bardzo fajny kielich. bardzo dziekuje. reczna robota , nie to co z maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2014 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Tu w T1 jest zochna.........bbbrrrrrrrrrr.To tu może stop z przepisami bo ona taka sama jak anSi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2014 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 W T2 luzik bo guscik se poszedł do T4. Chyba tu wkleję kangurka............choć poczekam najpierw na fotki bęca .starym zwyczajem.Czyli on wklei wino i surowego steka z kangura a potem da go nam na misce marmurowej z macaronem lub spalonym pieczywem.z pomidorami z foliaka (fotkę mam ale to nie tu na razie może) .Ok czekam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2014 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Acha w T4 zaczął a skończył w T5.Przepraszam Państwa ale gubię się z tym jego pitraszeniem -rozwolnieniem -rozwarstwieniem Da się rade zawsze jest STOPERAN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2014 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Ty bęc jak nie masz jagnięciny to wiesz:rolleyes:...........jakby ci tu powiedzieć................mam dylemat:confused:.............czy sobie poradzisz i nie narazisz na szwank dobrego imienia FM i tych wszystkich swoich wejść....................Ty idź bić Barana........ale małego. Wklejaj foty z winiarni swej i jagnięcinę na talerzu.Ty nie rób kichy ludzie FM patrzą......popatrz ile watki amatorskie maja wejść.Wiem ,że kichy nie zrobisz .Sam w chałupie i na tarasie jesteś to i ci nikt przeszkadzał nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 02.03.2014 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 HaTy bęc jak nie masz jagnięciny to wiesz:rolleyes:...........jakby ci tu powiedzieć................mam dylemat:confused:.............czy sobie poradzisz i nie narazisz na szwank dobrego imienia FM i tych wszystkich swoich wejść....................Ty idź bić Barana........ale małego. Wklejaj foty z winiarni swej i jagnięcinę na talerzu.Ty nie rób kichy ludzie FM patrzą......popatrz ile watki amatorskie maja wejść.Wiem ,że kichy nie zrobisz .Sam w chałupie i na tarasie jesteś to i ci nikt przeszkadzał nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 02.03.2014 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 (edytowane) Stara robi zakupy wiec będę się bawil . Basen byl , to czas na plaze.he Edytowane 2 Marca 2014 przez bęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 02.03.2014 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Jest już pierwszy ciuch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.03.2014 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 (edytowane) Z babcią chodzisz na zakupy???:)Daj babci spokój.Ale!ale!, na jagnię czekam z niecierpliwością.Oj biedaku wiem co to samotność ale nie poddawaj się.Gdybyś miał ,żonę ,dziatki,uwierz życie jest wtedy kolorowe.Człowiek wtedy czuje ,że dla nich żyje,ma sie kim pochwalić,pomóc im by byli kimś w życiu,zadbać by nic im nie brakowało(po prostu rodzina,przyjaciele) ,a tak samotnia ,winiarnia ,jacht z rybamy,sandały,lexsus,czyli fura,skóra ,laptop,tablet,smart fon i komóra:),,Pozostaje tylko no i obnażanie relacji kulinarnych.Wiem ,że tą samotność dobrze wykorzystujesz z dala od Świata zewnętrznego.Można ci jakoś pomóc . Mam Australię(jeszcze nie w komplecie(reszta we wtorek) i Warszawkę w odwiedzinach(moje kochane dziatki).Jak widzisz wstałem wcześnie bo mus śniadanko przygotować..TRADYCYJNIE! 1.jajka po wiedeńsku 2.grzanki z grahamki 3.pasta rybna ale z parowanego,wy filetowanego dorsza,koniecznie z kiszonym pomidorem i rukolą 4.Bon-pik:) czyli biała kiełbacha cielęca z wody 5.kopi Luwak i cacao 6.dżem figowy i ciasteczka morelowe Edytowane 2 Marca 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.