Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na upalny dzień cóż można zaserwować milusińskim.? A no można.Chłodnik z rabarbaru,rzodkiewki,i ogórka małosolnego.Rabarbar mocno sparzmy studzimy, obieramy ze skórki.Rzodkiewkę obieramy ze skórki.Ogórka obieramy ze skórki.Kroimy w plasterki.Zalewamy to maślanką zmiksowaną ze słodką papryką surową nie w proszku :D.Jajka przepiórcze jak najbardziej wskazane,bez mięcha itp..Na drugie pierożki z drelowanymi czereśniami polane milk shakiem.:p:P:P:P.Ślinka niech Wam cieknie. Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na deser laptop z dodatkami czy bez?

 

On już tego nie zrozumie.To jest jego wielka życiowa porażka.Temat topiku jest obiad a ten jak dziki człowiek deser.Mam wszystkie jego wpisy to jest już kwestia czasu.Zaczyna pokazywać już wiele innych rzeczy i w tym się gubi.:bye:.

 

pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Coś podrzucę póki co :D.

 

Zupa kurkowa-gulaszowa-ziemniorowa ze śmiesznymi kulkami itd.

 

Wywar gotuje na resztkach z kaczki.Kurki podsmażam na patelni na oleju truflowym z czerwoną cebulką.Do wywaru po wyjęciu resztek :D wkładam młodego ziemniaka ,marchewkę,cukinię,fasolkę mamuta.Się gotują.Konsystencja ma przypominać trochę zupę i trochę gulasz.Nie chciało mi się robić pulpecików to se kupiłem słoik firmy X nowość......Kulki mięsne dobrze nadziane kapustą z grzybami w sosie pieczeniowo - grzybowymH. Do ugotowanych warzyw wkładam kurki.Jak zupo - gulasz nabierze smaczku wkładam kulki.Zabielam delikatnie śmietaną.Kopru nie żałuję. Synio polewa sobie zupo -gulaszem ryż rodem od Hindusa.Pomidory bez skórki z rukolą i delikatnie skrapiam cytryną i skrapiam oliwą z oliwek podkreślają wygląd i smak ogółu.Na deser tradycyjnie dwa budynie z krechami polane po brzoskwiniach i arbuzie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Danko raczej dla Panów jako przystawka ciepła do wódeczki.

 

Podobne :D szyjki indycze rodem z .........no takiej znanej firmy na rynku :D i coś jeszcze.

 

Kilka szyi indyczych podzielonych na walce dł. jak kto woli.Szyje wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 30 min.Studzimy.Tak ostygnięte szyje panierujemy w mące.Już to pisałem gdzieś .Mąkę obdarowujemy dowolnymi-ulubionymi przyprawami.Czyli dodajemy przyprawy dokładnie mieszamy i .........no właśnie.Panierujemy w monce następnie moczymy w mleku i znowu tylko ,że wgniatając w mące.Tak panierowane szyje wrzucamy na gołąbką fryturę (ostatnio używam tej w płynie) i smażymy jak pączki do uzyskanie jasno brązowego koloru.Przypomnę ,że szyje są już półproduktem.Do nich uwielbiam sos chili tao-tao i parzone warzywa delikatnie przyprawione by nie podkreślały za bardzo smaku bo to szyjki maja przeć na kubki smakowe jako pierwsze.;););).Więcej nic bo to Panowie maja bibkę.

 

smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 weeks później...

Skoro badziew z pazurami milczy i nie ma go chwilowo w moim topiku to zaproponuję państwu

Doradę faszerowaną szpinakiem z sałatką ogórkową z awokado.

składniki:

-dorada

-2 ogórki

-awokado

-świeży szpinak od babci ze straganu

-mozzarella w płynie

-20 dkg masła 82 %

-miód od wujka Czesia

-2 łyż oleju słonecznikowego

-czosnek

-cytryna

-tymianek sól,pieprz ziołowy.

przygotowanie:

Rozgrzewamy olej,dodajemy czosnek,i liście szpinaku.Solimy pieprzymy i po kilku minutach duszenia studzimy.Doradę dowolnie nacinamy*ja wzdłuż grzbietu) nacięcia uzupełniając cytryną.Faszerujemy szpinakiem i posypujemy w/w przyprawami.Obkładamy masłem i do piekarnika.25 min. w temp. 220 stC i dorada jest cacy.Ogórki i awokado ścieramy na tartce jak na chipsy,pieprzymy solimy,dodajemy krążki mozzarelli,polewamy sosem z miodu,oleju i cytryny.Robiłem tak filety z dorsza paluchy lizać tylko nie te brudne z łajby:):):)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może czas zrobić tego ostatniego żółtego barana :D:D:D:D.Kaczory z tej syfiastej badziewnej łajby zaczekają.Aha klamki trza w kuchni wymienić bo od gotowania zaśniedziały.:D:D:D:D.

 

Kaczka z Varomy. Panierujemy kaczkę dowolnymi przyprawami ,nadziewamy całymi jabłkami(antonówka).W pojemnik wlewamy 1/2 piwa za 30 PLN szt.Może być moje ulubione 9% LEFFE. Anno Domini 1820.Kaczka z Varomy jest tak zajebiście soczysta ,że ta z łajby to mi już tiko.:D:D:D

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zaczynam lubić .....................................................te twoje gadżety:yes::D.Plastiki...trawa zżółkła to nie na FM.:yes::D.Sosy z ze zdrewniałymi nasadami....pożywka dla bakterii.Włosy na sreberku w moim topiku to porażka.Ale dawaj kaczora łajbowego z grillowanymi girkami.

Stopy i jaht budut???Klapki i tarasik???Te termos na kawę wklej to robi wrażenie.Nie zapomnij proszę byś kaczora zawinął w świeżo złowioną rybę koniecznie 5 km od domu letniskowego ,który wypożyczyła ci Andzia :D:D:D

 

p.s

 

wąsów,sołtysa (już nie mam) i kieleckiego majonezu nie przypominaj bo pomyślę ,że w kalarepie masz coś nie tak.Zmień wystrój chałupy jak pokazujesz fotki i to w moim topiku bo znajomi pytają z którego czarnego lądu się wywodzisz.:D:D:D

 

Tylko jak się wkurzysz to zostaw rodzinkę moją w spokoju........gramy fair play na syfki pokładowo -grillowe.:D:D:D

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ty lexus dawaj te kaczory bo sie ślinię................Ale..ale .ale......grilla zapalaj i daj trochę fasonu przy fotkach z podania.No wiesz mój wątek ,żeby sie z ciebie moje ziomki nie śmiali.............Tera powaga ....daj czadu.Tylko bez klamek i drewna na tarasie bo my to w Polska to już dawno mamy.:yes::D:D:D.Ty nie wklejaj girek bo to nie apetyczne i maja znajoma zapytała kiedy robiłeś ostatnio piling.Coś tam ci się na stopach itp.weź na to oko :D:D:D
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Barani Łowca poszedł do kulinarii trampkami, jachtami i niedoszłym pilingiem zaskakiwać.To ja może dla fanów śledzia i do piwa (mojego ulubionego) podam przystawkę z pomarańczą w drugiej roli i krążkami cebuli w trzeciej.Nie mam jachtu i grilla elektrycznego zewn. ale powiadam Wam ,że to szybkie danko jest palce lizać.Sorki za palce lizać :D:D.Wyjąć śledzia po wiejsku ze słoika.Osuszyć z oleju.W między czasie przygotować paprykowe ciasto naleśnikowe....Papryka w proszku to nie to .Blender do łapki i jazda.Cebulę wykrążkować ;).Jedną dorodną pomarańczę oczyścić z pestek skórki .ma być sam miąższ.Klarowane masło w ilości dowolnej(1 łyż):) rozpuścić na patelni.Pokrojoną pomarańczę zesmażyć aż powstanie wyrazisty sos.Panierować śledzia i smażyć na oleju arachidowym.Inaczej się nie da.Krążki cebuli także.Jeśli chcemy by cebulka zalatywała rybom panierujemy ją po śledziach jeśli nie zaraz na początku.Usmażonego śledzia podajemy z sosem pomarańczy.Panowie piwo miodowe wek.:popcorn:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zwykle przednie golonki z grilla.

 

http://imageshack.us/a/img96/8092/q969.jpg

Łowczy baranie.

Czekaj w moim wątku musi być porządek. Z grilla czy z patelni???Z pomarańczą czy bez???No wiesz aby czytający znowu nie dostawał sandałów jachtów,tarasów ,wierzbów,drabinek do wody itp.:D:D:D.Zdjątko pochodzi z tego samego dnia bo wystrój jakis taki zgoła podobny.Wy tylko żrecie pijeta i nic więcej???:yes::D:D:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

tu niby niekoniecznie mięsnie miało być a tu krew goni krew :D

 

A jak mu to wytłumaczyć???Sama widzisz tępy barani łowca.Jakie mam foty z dawien dawna jak wklejał nogi i krwawe łowy rodem z jachtu.Szkoda czasu na tego baraniego łowcę.Długo cie nie było może jakiś przepisik nie koniecznie mięsny?;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziś na obiadokolację klops z cukinii ,ziemniaki w talarkach i tegoroczna papryka aby sprawdzić jak smakuje.Kompot z czerwonych mirabelek.

Na klops mam swoje dwa przepisy. Pierwszy to ten gdy cukinia faszerowana moimi specjałami owinięta je w mięso mielone i upieczona.Drugi to tarta cukinia mieszana z mięsem i nadziana jajami ale niekoniecznie.;):)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...