貧窮貧窮 12.05.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 U mnie sie zmienia...zwlaszcza sciana...hehehe kobiety;)lolek, te sciany monotematyczne som...jakis remont by sie nadal.A tak a pro po, jak sie ukraina spisuje...podobno Cie olali??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pożar w temacie 13.05.2014 02:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 U mnie sie zmienia...zwlaszcza sciana...hehehe kobiety;) lolek, te sciany monotematyczne som...jakis remont by sie nadal. A tak a pro po, jak sie ukraina spisuje...podobno Cie olali??? jestem bardzo otwartym czlowiekie, dlatego napisze bez owijania ze mylisz bieguny. nie robie zakupow w patologicznych sklepach, zabki, biedronki, itp. lubie dobra zywnosc. to odnosi sie do wszystkiego. ps polecam ostrygi z najlepsza wodka na swiecie. a-ha, nie zawracam sobie glowy glodem afrykanskim ...tego tematu dla mnie nie ma. no to cyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pożar w temacie 13.05.2014 03:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 U mnie ostatnio monotematycznie - kasza jaglana na tysiące sposobów Miło was znowu widzieć ostrygi, bo lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 13.05.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Sursum corda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.05.2014 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Sursum corda W górę serducha.A tak bez łaciny. Miło was znowu widzieć to mnie też dotyczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.05.2014 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 (edytowane) Pomidorowa z lanymi kluskami. Naleśniki z sosem pomarańczowym. translator google to jednak fajny jest Ten akurat to tłumacz Google. Do tego podam memu beloved flower of my life to mała poprawka ale musiałabyś młodsza być Zochna by to jakoś przyjąć. https://translate.google.pl/#la/pl/beloved%20flower%20of%20my%20life Dlaczego tego zapisu nie odnalazłaś i go nie zinterpretowałaś.Jest w poście #574 Wiem ,że nauczyłaś się by coś palnąć NS-owi z 2-ch rur, najpierw należy podać przepis .Uczysz się jednak.A tak na marginesie to ona jest kwiatem najpiękniejszym mojego życia.Aby i ten zapis zrozumieć musisz potrafić kochać i zauważać ,że jesteś kochana. Edytowane 20 Maja 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 20.05.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 ależ Ty bredzisz ns powinieneś politykiem zostać, kariera pewniejsza niż w kulinariach. krewetki , czosnek, chili i mus z mango. takie sobie - wole jednak klasycznie, bez mango . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 20.05.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Nareszcie truskawki - pasjami uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.05.2014 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 ależ Ty bredzisz ns powinieneś politykiem zostać, kariera pewniejsza niż w kulinariach. krewetki , czosnek, chili i mus z mango. takie sobie - wole jednak klasycznie, bez mango . W moim wątku mówisz ,że bredzę ,uczysz mnie angielskiego ,który tu na FM jest fajnym załącznikiem tym bardziej ,że ma podporę w wujku Google??? To ,że pisząc z błędem jak twierdzisz ,że danie podam kobiecie mojego życia mojemu kwiatuszkowi uważasz ,że to brednie???Popatrz co Ty wnosisz tu???Co według ciebie jest w tym złego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.05.2014 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Jeden duży batat np. taki trzeba zetrzeć na wiórki.Jak wiórki to wiórki.Mała cukinia razem ze skórką na wiórki może być taka. http://3.bp.blogspot.com/-X7rf0T_KuL4/UlsWQA0sNmI/AAAAAAAAI8M/7iO_t1DFLLo/s1600/IMG_0900.JPG Młoda marchewka na wiórki np. taka Teraz dodajemy jajko i płaską łyżkę mąki ziemniaczanej.Sól pieprz do smaku.Smażymy placki mogą być np. takie. .Teraz przygotowuję fajny sos po modyfikacji. z TV.Czyli np .taki.Pomidory bez skórki w kostkę.Trzy ząbki czosnku w cienkie plastry.Cebula w kostkę.Papryka w kostkę.Siekany tymianek i łyżka kminku mielonego.Na odrobinę rozgrzanej aromatycznej oliwy z truflami np. takiej.Ja mam olej truflowy. http://przegladhandlowy.pl/wp-content/uploads/2012/09/Oliwa-Olitalia-truflowa.jpg wkładam najpierw paprykę,następnie cebulę potem czosnek .Przesmażam.Dodaję pomidory.Przesmażam.Dodaję kminek.A teraz pewna sztuczka.W sosie w zrobione otwory wbijam jajka.Mają się ściąć np.3 szt.Posypuję tymiankiem.Na usmażony placek wylewam sos ale tak aby żółtka nie rozwalić.Będzie to wyglądało podobnie jak to np. http://1.bp.blogspot.com/-XoCmQrjmMDk/UtMfRDMSO6I/AAAAAAAAGe0/-3hzn2J7fUQ/s1600/IMG_5770.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.05.2014 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) Piękna słoneczna niedziela.Obiad.Jakiś lekuchny i zminimalizowany bo jutro poniedziałek . Zrobię zupę samych młodości na szpondrze ,który mi pozostał.Mam takie warzywa: młody ziemniak,marchew,kalafior,brokuł,młody groszek zielony choć mrożony(tamten rok) ale nie konserwowy,żółtą szparagówkę,odrobię posiekanej młodej kapust,por ale tylko tą białą część,ogórek małosolny,natkę i koper.Wywar tylko na szpondrze sól i pieprz do smaku.Gdy mięso będzie bardzo miękkie wyciągnę pokroję i na moim ulubionym oleju truflowym.........dodając na patelnię czosnek, podsmażę.Odstawię.Dopiero teraz do wywaru dodam warzywa zachowując czasy gotowania poszczególnych warzyw. Al dente takie są najsmaczniejsze jeśli się uda gdyż jak powszechnie wiadomo , nie wszystkie miękną tak samo poddane obróbce cieplnej.Na koniec włożę podsmażony szponder.Teraz to co podkreśli smak ulubionej zupy mojego kwiatuszka.Dużo kopru mniej natki i skośne plastry ogórka małosolnego ale włożonego dopiero po podaniu zupy w talerzu.Coś podobnego ale brak tu ogórka natki groszku,i koperku Na drugie bo mam już tegoroczne kurki nie mrożone zrobię mojej ukochanej omlet z kurkami.Tradycyjnie mąkę ,jajka,mleko rozbiję na koniec dodając startą młodą cukinię.Kurki z blanszuję i podsmażę na maśle.Osobno podsmażę cebulę i paprykę.Osobno też zrobię szpinak z przepisu Szefa Paul by nie był gorzki.Do omleta włożę kurki,cebulę i paprykę,szpinak i posypię serem gorgonzola.Przełamię na pół i podam .Coś podobnego. http://figowesmaki.blox.pl/resource/DSCN4922.JPG Edytowane 25 Maja 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.05.2014 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 (edytowane) Poniedziałek to np.ryba.Polędwica z dorsza. Na pewno taka jak u Pani Ani http://4.bp.blogspot.com/-EHv7QYac7aA/UXqtRM8-cWI/AAAAAAAAAYA/XnofhBPtouU/s1600/IMG_3072.JPG Skropię olejem bez przypraw jedynie oprószone pieprzem.Na grilla domowego elektrycznego lub patelnie grillową.Makaron gwiazdki ze szczypiorkiem i mizeria.Coś podobnego tylko inny makaron. http://mojprzepisnazycie.pl/wp-content/uploads/2013/03/dorsz-ze-szpinakiem-i-gorgonzol%C4%85-1.jpg Edytowane 26 Maja 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.05.2014 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Środa to dla gotującego wygoda.. Którz z nas kiedyś nie gotował na obiad psiochy,lemiechy itp.Zrobię ją dzisiaj z pieczonymi przepiórkami. (dostępne np. w MACRO).Połączę te dwa składnik by pokazać jak inaczej można przyrządzić lemiechę.Przepisu na lemiesz-kę podawać chyba nie muszę choć babcia mi zawsze mówiła powoli wnusiu bo zrobisz siusiu.:yes:. Przepiórki np. takie.dodadzą ziemniakom urody. http://bi.gazeta.pl/im/c5/80/e3/z14909637Q,dzicz.jpg Surówka z rukolą i groszkiem zielonym w sosie winegret podkreślą smak.Nie jest to lekkie danie ale jakie wymowne.Polecam takie połączenie jest bardzo zaskakujące gdy mamy gości z kosmosu.:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 29.05.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 U mnie poczciwa i jak najbardziej realna botwinka. Żadne tam zdjęcia z netu psiochy - śpiochy dla gości z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.05.2014 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 U mnie poczciwa i jak najbardziej realna botwinka. Żadne tam zdjęcia z netu psiochy - śpiochy dla gości z kosmosu http://192.168.1.15:8888/sdctl/media/image/thumb/559?max=142&size=2423430&7bb=32d8b95cb900beb66943a568122e6810 Masz moja wczorajszą. Umisz tak???Nie umisz bo ty tylko ściema...jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.05.2014 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 (edytowane) ......realna botwinka........ Moja ale nie lipna jak twoja.Dużo gadasz i nic więcej.Taki pasożycik http://192.168.1.15:8888/sdctl/media/image/raw/559?type=0&size=2423430&7bb=32d8b95cb900beb66943a568122e6810 Edytowane 29 Maja 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 29.05.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Uczę się od miszcza niespecjalnego Jakiś taki zniewieściały jesteś z tymi emotkami - tańcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 29.05.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Dzisiaj wolny, ale deszczowy - niestety - dzień - na obiad karkówka z młodymi liśćmi kapusty zapiekana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.05.2014 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Dzisiaj wolny, ale deszczowy - niestety - dzień - na obiad karkówka z młodymi liśćmi kapusty zapiekana Pada ...pada a tobie za dużo chyba. Pierd-łaś i odszedłaś Zapodaj fotę międuliśka.Mam cię tak zniżać byś załapała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 29.05.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Pada ...pada a tobie za dużo chyba. Pierd-łaś i odszedłaś Zapodaj fotę międuliśka.Mam cię tak zniżać byś załapała. Po polskiemu poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.