niktspecjalny 08.06.2014 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Jak zielone Święto to letni zielony obiad.Robimy lub kupujemy makaron wstążki np taki http://www.makarony.co/files2/term_desc/tagliatelle.jpg Jeśli nie wiesz ,który podpowiem ,że ten z lewej strony ekranu.Potrzebny będzie szpinak nie mrożony.Taki np. http://static.ilewazy.pl/wp-content/uploads/szpinak-garsc1.jpg Koniecznie olej truflowy .Wiem ,że nie masz to idź i pożycz .Zielony groszek,zielona papryka surowa,Zielony czosnek i cebula także zielona. ,Cukinia i brukselka.Prościzna teraz .Wszystko w kostkę oprócz szpinaku.Na rozgrzany olej czosnek itd.Szpinak na wrzątek odcedzić.Zostawić wodę jeśli będziemy robić makaron sami jeśli sklepowy ugotować al dente.To tak na wpół twardo bo zapewne nie wiesz.Najważniejsze byś nie zapomniała.Bo cie wyśmieją :D:D.Po odcedzeniu makaronu zostawiamy trochę wody w garnku.Teraz na usmażone zieloności kostkowe wkładamy szpinak.Mieszamy.I teraz z powrotem do garnka z pozostałą wodą wkładamy makaron grzejemy i wlewamy na niego zawartość naszej patelni.Wiesz dlaczego???????.Jeśli nie wiesz musisz mnie zapytać bo wszystko schrzanisz.Na koniec parmezan i liście bazylii. Jak.Jak to będzie wyglądało podobnie z domu cie nie wygnają. http://4.bp.blogspot.com/-B7HI95uDW-Y/TnZIv-03DJI/AAAAAAAADJw/taJVG6JVMSw/s1600/makaron+ze+szpinakiem+3.jpg Edytowane 8 Czerwca 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Mniami 09.06.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 zerkam tutaj po: kilku tygodniach, kilku wypitych szampanach, udanej majowej wyprawie na copper river. co widze? jak zawsze nic specjalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Mniami 09.06.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 ostatni byla mloda kapusta, nie z kosmosu tylko wlasna. http://111.imagebam.com/download/9v0kt8um_2ZeSHsNK21O_A/33196/331958306/mloda%20kapusta.jpg oczywiscie jako dodatek. przygotowana w zeliwnym garnku staub. pychota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2014 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) W moim watko nie haftujemy:eek:.Wymiocinom mówimy stanowcze nie.:jawdrop:Banistom także.Moderatorze on się nakręca i się źle czuje a to zły objaw. Młoda kapusta z żeliwnego garnka.Takiego. http://buylux.pl/w/Staub_Garnek_zeliwny_grafitowy.jpg Ty może coś takiego bardziej apetyczne.Najpierw w garnku normalnym np.takim http://i3.ytimg.com/vi/mzRm39a3eoE/hqdefault.jpg a potem zwieńczenie dzieła. Pokaż swój tylko w obecności tabletu i konglomeratu:wiggle:a ty wklejasz te wymiociny z patelni ,którą widać w rogach.W co ty lecisz kłamczuchuuu??? Czyż to nie profanacja?Szkoda go na kapustę młodą.Ona potrzebuje innej obczandy:).Np. takiej. albo np. takie http://chimmo.pl/home/e-video/ftp/chimmo/images/image/Foto%20artykuly/Staub/staub_basil_green%20(9).jpg Tak pokaz np. i w nim kapustę. http://www.zeliwnenaczynia.pl/media/round/detail_product_preview_thumb.d556c00c36bf1683.v3/medialibrary/2013/10/staub-cherry-zeliwne-naczynia_1.jpg.thumb.png Edytowane 9 Czerwca 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Mniami 09.06.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 W moim watko nie haftujemy:eek:.Wymiocinom mówimy stanowcze nie.:jawdrop:Banistom także.Moderatorze on się nakręca i się źle czuje a to zły objaw. Młoda kapusta z żeliwnego garnka.Takiego. http://buylux.pl/w/Staub_Garnek_zeliwny_grafitowy.jpg Ty może coś takiego bardziej apetyczne.Najpierw w garnku normalnym np.takim http://i3.ytimg.com/vi/mzRm39a3eoE/hqdefault.jpg a potem zwieńczenie dzieła. Pokaż swój tylko w obecności tabletu i konglomeratu:wiggle:a ty wklejasz te wymiociny z patelni ,którą widać w rogach.W co ty lecisz kłamczuchuuu??? Czyż to nie profanacja?Szkoda go na kapustę młodą.Ona potrzebuje innej obczandy:).Np. takiej. albo np. takie http://chimmo.pl/home/e-video/ftp/chimmo/images/image/Foto%20artykuly/Staub/staub_basil_green%20(9).jpg Tak pokaz np. i w nim kapustę. http://www.zeliwnenaczynia.pl/media/round/detail_product_preview_thumb.d556c00c36bf1683.v3/medialibrary/2013/10/staub-cherry-zeliwne-naczynia_1.jpg.thumb.png amatorszczyzna z kosmosu. bida miszczoska i tyle. takie wykonczenie rantu ma tylko staub. dyrechtorze, miszczu, c. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.06.2014 04:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Ty wielonickowcu to pokaż inne ujęcie z komórą itp.Tak abstrahując. Ale klate ma ten twój kolo:D zerkam tutaj po: kilku tygodniach, kilku wypitych szampanach, udanej majowej wyprawie na copper river. Ty rzuć jakieś foty tam z Alaski(pokaż tam gdzie gotowałeś) no wiesz takie z żarełkiem w roli głównej i twoją żółtą facjatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.06.2014 04:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Ja to byłem w Honolulu :D:D.Macham gdzieś tu do ciebięęę. Widzisz tam z gór..Szkoda ,że nie wpuścili nas do Pearl Harbor.Wydawali posiłki .No właśnie wiesz co tam w Honolulu jadają??? http://www.charterflightgroup.com/wp-content/uploads/2012/12/honolulu.jpeg Z tego można by zrobić dopiero obiad z dwóch dań.np. http://www.toptenz.net/wp-content/uploads/2010/03/hawaii1.jpg lub np. tak http://img4.cookinglight.com/i/2005/03/platter-0503p198-m.jpg?300:300 z najcudniejszej plaży popatrz.Wiesz gdzie to http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/79/9e/2a/duke-s-waikiki.jpg kopiuj i wklej to się dowiesz.Ty a ty to z prowincji.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Mniami 10.06.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 a do kapusty duszonej w winie z szalotka i przyprawami, na kwasno( sok z jednej cytryny), piekny T 1,14kg. http://111.imagebam.com/download/BZehyR0cQliouYs2ND-yDw/33214/332138794/P1090873%20%282%29.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.06.2014 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 a do kapusty duszonej w winie z szalotka i przyprawami, na kwasno( sok z jednej cytryny), piekny T 1,14kg. http://111.imagebam.com/download/BZehyR0cQliouYs2ND-yDw/33214/332138794/P1090873%20%282%29.jpg Pokaż garnek i w nim kapuste w winie i sokiem z jednej cytryny.Garnek ,które zaprezentowałem u góry czy przerost formy nad treścią........i naciąganie swego kulinarnego, już dawno zepsutego wizerunku w tulu odsłonach .Kim ty właściwie jesteś.Kim???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Mniami 11.06.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Pokaż garnek i w nim kapuste w winie i sokiem z jednej cytryny.Garnek ,które zaprezentowałem u góry czy przerost formy nad treścią........i naciąganie swego kulinarnego, już dawno zepsutego wizerunku w tulu odsłonach .Kim ty właściwie jesteś.Kim???????????? mylisz Mnie ze swoja stara, to jedno. drugie, to do nauki chlopcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 11.06.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Pytanie do Admina - czy nie da się po IP rozpoznać i zbanować na stałe WieloNickowego kolegi? W zasadzie jego jedynym celem jest wkurzanie (zresztą skuteczne i prawde mówiąc niezbyt trudne) Niktspecjalnego? A spokojny NS to i spokojne FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Mniami 11.06.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Pytanie do Admina - czy nie da się po IP rozpoznać i zbanować na stałe WieloNickowego kolegi? W zasadzie jego jedynym celem jest wkurzanie (zresztą skuteczne i prawde mówiąc niezbyt trudne) Niktspecjalnego? A spokojny NS to i spokojne FM na jakiej podstawie? regulaminu? musialby byc zmieniony tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Mniami 11.06.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Tiaaaa!!!.Mów dużo mów.Pisz dużo pisz.Zmieniaj nicki,zmieniaj nicki. Nie na tej.Ty myślisz ,że ja z tobą bajeczki piszę???.Odkrywasz się.Czas pracuje dla mnie...............................................................To na czym stanęliśmy??? Aha.Na tym ,że garnka swego żeliwnego firmy STAUB nie pokazałeś.Nie wstydź się pokaż ten zasyfiony.No to to potrafisz jeszcze lepiej niż gotowanie. wlasnie wrocilem z banku, deponowalem czek. rowniez musze czasami pracowac, jak kazdy. pomysle chwile jakby tu pokazac roznice wynikajace z wiedzy kulinarnej i "bezwiedzymiszczowskiej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Mniami 11.06.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 (edytowane) wyroby emaliowane lub nie, to zasadnicza roznica. emalia stanowi powloke nieprzywieralna, lecz tracimy to co oferuje patyna na zeliwie nieemaliowanym. jedyne wyroby ktore dostarczaja tak bogaty szlachetny smak to te nieemaliowane. stosowane w najlepszych kuchniach swiata przez mistrzow kulinarnych, wlasnie z powodu tej malej roznicy. tutaj zdjecie w czasie realnym jako potwierdzenie. http://109.imagebam.com/download/chqFhKOPLaj-HrZYiYxF4A/33247/332468473/P1090945%20%282%29.jpg http://111.imagebam.com/download/ofGijE-MJ4Ez8J9p60eM3w/33248/332472182/P1090947%20%282%29.jpg tak wyglada plyta nieemaliowana po przetarciu tylko recznikiem papierowym, jest juz gotowa do nasatepnego smazenia. Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Mr. Mniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.06.2014 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 wlasnie wrocilem z banku, deponowalem czek. rowniez musze czasami pracowac, jak kazdy. pomysle chwile jakby tu pokazac roznice wynikajace z wiedzy kulinarnej i "bezwiedzymiszczowskiej". Nam nie chodzi już o różnice wynikające z twej kosmicznej niewiedzy kulinarnej dla ogółu ,tylko o ciebie.Twa orientacja dużo kosztuje???.Jak tam w takim razie po występach kulinarnych prurigine anum???Zapewne dobrze po takiej deponadzie.:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Mniami 11.06.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Nam nie chodzi już o różnice wynikające z twej kosmicznej niewiedzy kulinarnej dla ogółu ,tylko o ciebie.Twa orientacja dużo kosztuje???.Jak tam w takim razie po występach kulinarnych prurigine anum???Zapewne dobrze po takiej deponadzie.:lol2: ile kosztuje moj status spoleczny? jest to gorny przedzial podatkowy, ta wiec....zbedny twoj wysilek leczenia kompleksow. mnie doly malo obchodza, takie sa realia zycia. "kasa" kszaltuje zycie oraz kulture kuchenna. dzisiaj letnio, na dwa razy bo w jednym garnku jest malo miejsca. na dwa szkoda czasu. http://112.imagebam.com/download/0Lao8yxjx0c4bhjz8ErrXQ/33254/332535749/P1090949%20%282%29.jpg http://110.imagebam.com/download/KdanJmxLC4pfz0L0Fpse2g/33254/332535778/P1090950%20%282%29.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Mniami 11.06.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 do 2 homarow jedna kukurydza. wino ktore jest idalne do tego typu obiadu, to dr hans von muller riesling spatlese. super kompozycja smakowa, polecam rowniez do ostryg, krewetek i inny owocow morza. wino tylko 7.5% alkoholu, lecz o wybitnie subtelnie rozwinietym bukiecie. http://111.imagebam.com/download/7xh3CSwbH4fAakX3b1Gb5w/33254/332537474/P1090957%20%282%29.jpg oczywiscie obowiazkowo grzane maslo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Mniami 12.06.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 anSi to super inteligentna madra kobieta, i naprawde szczera. przyjemnosc z taka kobieta zasiadac do stolu. http://109.imagebam.com/download/5po7ueJjlZ21gtqphOBeyg/33263/332628403/P1090986%20%282%29.jpg 20 minut gotowania na 900g homara wystarczy. kukurydza wiadomo, a jaka niesamowita przyjemosc letniego posilku. mniami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Mniami 12.06.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 o pomylilem zdjecia. hahaha, smiszek ze mnie. ha ha mialem na mysli to http://112.imagebam.com/download/Y64YN5cjxuvy9GXLUZy2tw/33264/332632231/P1090966%20%282%29.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2014 05:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Był i się już był zbył. I tyle warte Twoje obietnice miszczu? Podaj lepie może jakiś niebanalny, fajny przepis własny z truskawkami w roli głównej. Oczywiście bez zdjęć z netu Twoje i tylko Twoje własne mnie interesują, bo jak uczyć się, to od najlepszych Jak mogę ci podać przepis jak mnie obrażasz.Kto chciał zobaczyć zobaczył.Chodziło mi tylko o to by pokazać na przykładzie wklejenia nowego tematu,jak można się podporządkować jednej osobie robiąc tyle złego drugiej nie wnosząc nic do wątku merytorycznego.Widzisz jak mocny musiał być nowy tema by wybudzić z gawra zwolennika takiej niemerytorycznej dyskusji.To są dla niego ich forumowe witaminy.Tym żyje bo w domu źle.Czyli najpierw robisz elektorat forumowy jaki to ja jestem ą,ę a potem to już leci z góry bo masz poparcie tych ,którzy taką zabawę lubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.