Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak zielone Święto to letni zielony obiad.Robimy lub kupujemy makaron wstążki np taki

 

http://www.makarony.co/files2/term_desc/tagliatelle.jpg

 

Jeśli nie wiesz ,który podpowiem ,że ten z lewej strony ekranu.Potrzebny będzie szpinak nie mrożony.Taki np.

 

http://static.ilewazy.pl/wp-content/uploads/szpinak-garsc1.jpg

 

Koniecznie olej truflowy .Wiem ,że nie masz to idź i pożycz :p.Zielony groszek,zielona papryka surowa,Zielony czosnek i cebula także zielona. :p,Cukinia i brukselka.Prościzna teraz .Wszystko w kostkę oprócz szpinaku.Na rozgrzany olej czosnek itd.Szpinak na wrzątek odcedzić.Zostawić wodę jeśli będziemy robić makaron sami jeśli sklepowy ugotować al dente.To tak na wpół twardo bo zapewne nie wiesz.Najważniejsze byś nie zapomniała.Bo cie wyśmieją :D:D:D.Po odcedzeniu makaronu zostawiamy trochę wody w garnku.Teraz na usmażone zieloności kostkowe wkładamy szpinak.Mieszamy.I teraz z powrotem do garnka z pozostałą wodą wkładamy makaron grzejemy i wlewamy na niego zawartość naszej patelni.Wiesz dlaczego???????.Jeśli nie wiesz musisz mnie zapytać bo wszystko schrzanisz.Na koniec parmezan i liście bazylii. Jak.Jak to będzie wyglądało podobnie z domu cie nie wygnają.

 

http://4.bp.blogspot.com/-B7HI95uDW-Y/TnZIv-03DJI/AAAAAAAADJw/taJVG6JVMSw/s1600/makaron+ze+szpinakiem+3.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W moim watko nie haftujemy:eek:.Wymiocinom mówimy stanowcze nie.:jawdrop:Banistom także.Moderatorze on się nakręca i się źle czuje a to zły objaw.

 

Młoda kapusta z żeliwnego garnka.Takiego.

 

http://buylux.pl/w/Staub_Garnek_zeliwny_grafitowy.jpg

 

Ty może coś takiego bardziej apetyczne.Najpierw w garnku normalnym np.takim

 

http://i3.ytimg.com/vi/mzRm39a3eoE/hqdefault.jpg

 

a potem zwieńczenie dzieła.

images?q=tbn:ANd9GcQACpNzjkxhawwbTD1Cd9C5uO45qkI_9-TBJwFXZGeiKfswgH3l

 

 

Pokaż swój tylko w obecności tabletu i konglomeratu:wiggle:a ty wklejasz te wymiociny z patelni ,którą widać w rogach.W co ty lecisz kłamczuchuuu???

 

Czyż to nie profanacja?Szkoda go na kapustę młodą.Ona potrzebuje innej obczandy:).Np. takiej.

 

images?q=tbn:ANd9GcTYnWJjYlBOl5jKhTHRQczxONIhkHt1jqEz7zGI8fSDveQySpFG

 

albo np. takie

 

http://chimmo.pl/home/e-video/ftp/chimmo/images/image/Foto%20artykuly/Staub/staub_basil_green%20(9).jpg

 

Tak pokaz np. i w nim kapustę.

 

http://www.zeliwnenaczynia.pl/media/round/detail_product_preview_thumb.d556c00c36bf1683.v3/medialibrary/2013/10/staub-cherry-zeliwne-naczynia_1.jpg.thumb.png

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W moim watko nie haftujemy:eek:.Wymiocinom mówimy stanowcze nie.:jawdrop:Banistom także.Moderatorze on się nakręca i się źle czuje a to zły objaw.

 

Młoda kapusta z żeliwnego garnka.Takiego.

 

http://buylux.pl/w/Staub_Garnek_zeliwny_grafitowy.jpg

 

Ty może coś takiego bardziej apetyczne.Najpierw w garnku normalnym np.takim

 

http://i3.ytimg.com/vi/mzRm39a3eoE/hqdefault.jpg

 

a potem zwieńczenie dzieła.

images?q=tbn:ANd9GcQACpNzjkxhawwbTD1Cd9C5uO45qkI_9-TBJwFXZGeiKfswgH3l

 

 

Pokaż swój tylko w obecności tabletu i konglomeratu:wiggle:a ty wklejasz te wymiociny z patelni ,którą widać w rogach.W co ty lecisz kłamczuchuuu???

 

Czyż to nie profanacja?Szkoda go na kapustę młodą.Ona potrzebuje innej obczandy:).Np. takiej.

 

images?q=tbn:ANd9GcTYnWJjYlBOl5jKhTHRQczxONIhkHt1jqEz7zGI8fSDveQySpFG

 

albo np. takie

 

http://chimmo.pl/home/e-video/ftp/chimmo/images/image/Foto%20artykuly/Staub/staub_basil_green%20(9).jpg

 

Tak pokaz np. i w nim kapustę.

 

http://www.zeliwnenaczynia.pl/media/round/detail_product_preview_thumb.d556c00c36bf1683.v3/medialibrary/2013/10/staub-cherry-zeliwne-naczynia_1.jpg.thumb.png

 

amatorszczyzna z kosmosu. bida miszczoska i tyle.

 

 

 

takie wykonczenie rantu ma tylko staub. dyrechtorze, miszczu, c.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ty wielonickowcu to pokaż inne ujęcie z komórą itp.Tak abstrahując.

 

Ale klate ma ten twój kolo:D

 

zerkam tutaj po: kilku tygodniach, kilku wypitych szampanach, udanej majowej wyprawie na copper river.

 

Ty rzuć jakieś foty tam z Alaski(pokaż tam gdzie gotowałeś) no wiesz takie z żarełkiem w roli głównej i twoją żółtą facjatą.:p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja to byłem w Honolulu :D:D:D.Macham gdzieś tu do ciebięęę. Widzisz tam z gór.:D.Szkoda ,że nie wpuścili nas do Pearl Harbor.Wydawali posiłki :yes:.No właśnie wiesz co tam w Honolulu jadają???

 

http://www.charterflightgroup.com/wp-content/uploads/2012/12/honolulu.jpeg

 

Z tego można by zrobić dopiero obiad z dwóch dań.np.

 

http://www.toptenz.net/wp-content/uploads/2010/03/hawaii1.jpg

 

lub np. tak

 

http://img4.cookinglight.com/i/2005/03/platter-0503p198-m.jpg?300:300

 

z najcudniejszej plaży popatrz.Wiesz gdzie to

 

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/79/9e/2a/duke-s-waikiki.jpg

 

kopiuj i wklej to się dowiesz.Ty a ty to z prowincji.;););)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a do kapusty duszonej w winie z szalotka i przyprawami, na kwasno( sok z jednej cytryny), piekny T 1,14kg.

 

http://111.imagebam.com/download/BZehyR0cQliouYs2ND-yDw/33214/332138794/P1090873%20%282%29.jpg

 

Pokaż garnek i w nim kapuste w winie i sokiem z jednej cytryny.Garnek ,które zaprezentowałem u góry czy przerost formy nad treścią........i naciąganie swego kulinarnego, już dawno zepsutego wizerunku w tulu odsłonach .Kim ty właściwie jesteś.Kim????????????

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pokaż garnek i w nim kapuste w winie i sokiem z jednej cytryny.Garnek ,które zaprezentowałem u góry czy przerost formy nad treścią........i naciąganie swego kulinarnego, już dawno zepsutego wizerunku w tulu odsłonach .Kim ty właściwie jesteś.Kim????????????

 

mylisz Mnie ze swoja stara, to jedno. drugie, to do nauki chlopcze.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pytanie do Admina - czy nie da się po IP rozpoznać i zbanować na stałe WieloNickowego kolegi? W zasadzie jego jedynym celem jest wkurzanie (zresztą skuteczne i prawde mówiąc niezbyt trudne) Niktspecjalnego? A spokojny NS to i spokojne FM :)

 

na jakiej podstawie? regulaminu? musialby byc zmieniony tylko.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tiaaaa!!!:wiggle:.Mów dużo mów.Pisz dużo pisz.Zmieniaj nicki,zmieniaj nicki.

 

Nie na tej.Ty myślisz ,że ja z tobą bajeczki piszę???.Odkrywasz się.Czas pracuje dla mnie...............................................................To na czym stanęliśmy???

Aha.Na tym ,że garnka swego żeliwnego firmy STAUB nie pokazałeś.Nie wstydź się pokaż ten zasyfiony.No to to potrafisz jeszcze lepiej niż gotowanie.:p

 

wlasnie wrocilem z banku, deponowalem czek. rowniez musze czasami pracowac, jak kazdy.

 

pomysle chwile jakby tu pokazac roznice wynikajace z wiedzy kulinarnej i "bezwiedzymiszczowskiej".

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wyroby emaliowane lub nie, to zasadnicza roznica. emalia stanowi powloke nieprzywieralna, lecz tracimy to co oferuje patyna na zeliwie nieemaliowanym. jedyne wyroby ktore dostarczaja tak bogaty szlachetny smak to te nieemaliowane. stosowane w najlepszych kuchniach swiata przez mistrzow kulinarnych, wlasnie z powodu tej malej roznicy.

 

tutaj zdjecie w czasie realnym jako potwierdzenie.

 

http://109.imagebam.com/download/chqFhKOPLaj-HrZYiYxF4A/33247/332468473/P1090945%20%282%29.jpg

 

http://111.imagebam.com/download/ofGijE-MJ4Ez8J9p60eM3w/33248/332472182/P1090947%20%282%29.jpg

 

tak wyglada plyta nieemaliowana po przetarciu tylko recznikiem papierowym, jest juz gotowa do nasatepnego smazenia.

Edytowane przez Mr. Mniami
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wlasnie wrocilem z banku, deponowalem czek. rowniez musze czasami pracowac, jak kazdy.

 

pomysle chwile jakby tu pokazac roznice wynikajace z wiedzy kulinarnej i "bezwiedzymiszczowskiej".

 

Nam nie chodzi już o różnice wynikające z twej kosmicznej niewiedzy kulinarnej dla ogółu ,tylko o ciebie.Twa orientacja dużo kosztuje???.Jak tam w takim razie po występach kulinarnych prurigine anum???Zapewne dobrze po takiej deponadzie.:lol2::lol2::lol2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nam nie chodzi już o różnice wynikające z twej kosmicznej niewiedzy kulinarnej dla ogółu ,tylko o ciebie.Twa orientacja dużo kosztuje???.Jak tam w takim razie po występach kulinarnych prurigine anum???Zapewne dobrze po takiej deponadzie.:lol2::lol2::lol2:

 

 

ile kosztuje moj status spoleczny? jest to gorny przedzial podatkowy, ta wiec....zbedny twoj wysilek leczenia kompleksow. mnie doly malo obchodza, takie sa realia zycia.

 

"kasa" kszaltuje zycie oraz kulture kuchenna.

 

dzisiaj letnio, na dwa razy bo w jednym garnku jest malo miejsca. na dwa szkoda czasu.

 

http://112.imagebam.com/download/0Lao8yxjx0c4bhjz8ErrXQ/33254/332535749/P1090949%20%282%29.jpg

 

http://110.imagebam.com/download/KdanJmxLC4pfz0L0Fpse2g/33254/332535778/P1090950%20%282%29.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

do 2 homarow jedna kukurydza. wino ktore jest idalne do tego typu obiadu, to dr hans von muller riesling spatlese. super kompozycja smakowa, polecam rowniez do ostryg, krewetek i inny owocow morza. wino tylko 7.5% alkoholu, lecz o wybitnie subtelnie rozwinietym bukiecie.

 

 

http://111.imagebam.com/download/7xh3CSwbH4fAakX3b1Gb5w/33254/332537474/P1090957%20%282%29.jpg

 

oczywiscie obowiazkowo grzane maslo.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

anSi to super inteligentna madra kobieta, i naprawde szczera. przyjemnosc z taka kobieta zasiadac do stolu.

 

http://109.imagebam.com/download/5po7ueJjlZ21gtqphOBeyg/33263/332628403/P1090986%20%282%29.jpg

 

20 minut gotowania na 900g homara wystarczy. kukurydza wiadomo, a jaka niesamowita przyjemosc letniego posilku. mniami!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Był i się już był zbył. I tyle warte Twoje obietnice miszczu? Podaj lepie może jakiś niebanalny, fajny przepis własny z truskawkami w roli głównej. Oczywiście bez zdjęć z netu :) Twoje i tylko Twoje własne mnie interesują, bo jak uczyć się, to od najlepszych ;)

 

Jak mogę ci podać przepis jak mnie obrażasz.Kto chciał zobaczyć zobaczył.Chodziło mi tylko o to by pokazać na przykładzie wklejenia nowego tematu,jak można się podporządkować jednej osobie robiąc tyle złego drugiej nie wnosząc nic do wątku merytorycznego.Widzisz jak mocny musiał być nowy tema by wybudzić z gawra zwolennika takiej niemerytorycznej dyskusji.To są dla niego ich forumowe witaminy.Tym żyje bo w domu źle.Czyli najpierw robisz elektorat forumowy jaki to ja jestem ą,ę a potem to już leci z góry bo masz poparcie tych ,którzy taką zabawę lubią.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...