niktspecjalny 12.07.2014 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Wczoraj na spóźniony obiad moje młodsze zrobiło serowo t/z z przewagą sera w obiedzie z dwóch dań niekoniecznie mięsnym.Czyli bułka szwedka.np. takahttp://www.duszek.com.pl/foto/szwedka_2.jpg zielona,maczana:D w jajku,serze.Do tego barszcz czerwony na młodych buraczkach ćwikłowych i świeżych prosto z lasu smażonych na maśle borowikach z moją ulubioną gorgonzolą np taką zatopioną w nim. http://static.ilewazy.pl/wp-content/uploads/gorgonzola-plaster-30g-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.07.2014 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Dzisiaj bardzo dawno nie robione mojej ukochanej Donny Cicia Blondi (Gosi) ,gołąbki z mięsem(łopatka),moczone w mleku grahamki,kurki (pozostałe z grzybobrania) smażone z cebulą,jajko,sól i pieprz w sosie pomidorowym z zawartością oleju truflowego i czosnku.Młode ziemniaki i sałatka z ogórka konserwowego.Fotki zrobię bo mnie o to poproszono.Zaczynam bo jesteśmy po śniadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.07.2014 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Ale fotki mają być na prv..Już zrobiłem smakują wybornie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.07.2014 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Pieczonka warzywna do ziemniaków pure na zielono.Fajne żarcie dla tych co lubią kombinować z warzywami.Potrzebne będą rozbite kotlety z ulubionych mięs.Dość cienko.Wysmarowaną olejem brytfankę -kek siarkę wkładam jedną warstwą rozbitych kotletów tak by przykryć całą powierzchnię(kotlety wcześniej poddaje mojej ulubionej marynacie).W między czasie robię tarty mikst z warzyw z jajkami,śmietaną i żółtym serem.Na pierwszą warstwę jedna część miksta.Znowu warstwa kotletów i ponownie mikst.Tak kombinuje by ostatnią warstwą były kotlety.Czyli np.: 1.kotlety 2.mikst 3.kotlety 4.mikst 5.kotlety Nigdy nie kotlety mikst kotlety. Teraz do piekarnika .Piekę w niskiej temp.160 stC przez około 1h.Danie jest naprawdę wyborne i rzadko spotykane na naszych forumowych stołach..Ziemniaki do mojego wypieku są smaczną dodatkową ozdobą.Młode gotuje al dente.Przygotowuję okrasę.I tak .Na patelnię słonina(mogą być skwarki ale na sam koniec) ,do niej siekana pietruszka,koper i tymianek.Nic więcej.Zielenina chwilę poddana temp. i dodaję śmietanę.Wlewam na ziemniaki i ubijam na pure.Pieczonki warzywnej nie polewam żadnym sosem.Podaję z pure i ogórkiem małosolnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.07.2014 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Niedziela a moi milusińscy powiedzieli by wreszcie coś było ze wskazaniem na gotowane.Mam kawałek polędwicy wołowej(miała być na tatara ale kupi się drugą) i dwa duże uda.Może zabrzmi to "nieczysto kulinarnie";) ale mus jednak obtaczać w mące i polędwicę i uda.Wrzucić na gorący tłuszcz i obsmażyć by pozamykać pory w mięsie.Do pieczenia jest to bardzo istotne ale i do gotowania nie szkodzi.Tak robi moja teściowa to jej sekret ten podkradłem.Gotuję razem z warzywami i nie tylko bo dodaję boczniaka.Z zaznaczeniem ,że najpierw mięso a potem jak nieco zmięknie warzywa i grzyby.Tak ugotowane dwa rodzaje mięsa, warzywa i grzyby,(uda) okorowuję od kości w duże kawałki a polędwice kroje w plastry polewam masłem winegret,zrobionym na swój pomysł.Sprawdzone smakuje do bardzo wielu okraszań.:)Przyprawiam dopiero na talerzu.Nie gotuję mięsa w przyprawach.Proste ,smaczne ,ładnie wyglądające danie. Warzywa ,które stosuję.1.młody ziemniak2.kalafior,brokuł3.marchew młoda4.cała cebula duże boczniaki-pieczarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.07.2014 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Pizza rybna ale nie na cieście drożdżowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.07.2014 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Mam dwa opakowania ciasta francuskiego.Mam kurki bo byłem w lesie.Mam mięso wołowe doprawione po meksykańsku.Mam cebulę,Mam warzywa.Mam ser żółty...............Mam śmietankę 30%.Mam jagody. Mam chęci .Mam pomysła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.07.2014 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) Mam wkleić to wklejam. http://images66.fotosik.pl/46/1a9c56fbd152eb93med.jpg Mleko odtłuszczone i bułki grahamki http://images69.fotosik.pl/46/3f243e06f35c65abmed.jpg Koniecznie biała patelnia ale masło 82% nie klarowane. http://images67.fotosik.pl/47/7b7c1fe271901763med.jpg kurki i trochę młodej cebuli dla podniesienia smaku i estetyki. http://images70.fotosik.pl/46/f129d045b2640166med.jpg Mięso ,bardzo ważne.Łopatka mielona z oczyszczonym surowym boczkiem tym z boczku prosiaka. http://images66.fotosik.pl/46/9d6a5fc8f277bffdmed.jpg Farsz ,który ma wszystkie farsze pod sobą.Nie ze świni ale z prosiaka.Dodatki są tylko podniesienie walorów smakowych w zadowalającym procencie. http://images69.fotosik.pl/46/2d8d903d2e73b8f8med.jpg Kapusta młoda, czyli liście do zawijania. http://images70.fotosik.pl/46/3c6ea4c87ff8e236med.jpg Farsz plus liście i do srebrnego garnka. http://images66.fotosik.pl/46/17cab7055a2c0406med.jpg Cebula w kostkę ,łyżka tłuszczu z pieczenia np.boczku i zalewamy wrzątkiem by przykryć gołąbki. http://images68.fotosik.pl/47/0f25bf75c4abebc6med.jpg W międzyczasie sałatka ogórkowa bardzo dobrze komponująca się zdrowo z naszymi gołąbkami.To trzeba widzieć i czuć http://images67.fotosik.pl/47/d2ef0fe425817dbcmed.jpg Pamiętajmy ,że do lekko gotujących się gołąbkom pomoże przecier pomidorowy który zrobimy sami wydrążając gniazda nasienne i siekając miąższ. http://images69.fotosik.pl/46/db94b107d1585ba0med.jpg Zabielamy śmietaną bez mąki tą z pierwszego tłoczenia o większym % http://images69.fotosik.pl/46/5936bce8e69e6f68med.jpg Z ziemniakami bez omasty z sałatką trzy w jednym i delikatnym sosem pomidorowo śmietanowym.Polecam Państwu coś zdrowo podanego i równie dobrze smacznego. http://images68.fotosik.pl/47/1b3ba3f69dfbb12amed.jpg Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
貧窮貧窮 29.07.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Gwiazdy foty widac (fajne gacie z achiwum:D), ns popraw sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.07.2014 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) Gwiazdy foty widac (fajne gacie z achiwum:D), ns popraw sie. Ale jak już przestaniesz gul-gać to powiedz o co ci kaman?????????????.Że nie umiesz foty na tarasie??????????.Że nie ma tam gaci wklejonych ???.Mam cię w ignorowanych ale mnie zainspirowała twa opowieść.Wyartykułuj to inaczej.Tak pierdłes i znikłeś.W czymś ci pomóc???? Naprowadź. Edytowane 29 Lipca 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.07.2014 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Wkrótce urlop,który zawsze gdzie by nie był dostarcza nowych przeżyć kulinarnych.Tym razem w skromnym Apollo Apartments w miejscowości Hersonissos .Zrobię fotki bo dużo ich robimy z wypadów poza krajem.Mówię tu stricte o tym czym nas tam goszczą.Ich potrawy regionalne są tak różnorodne i nietuzinkowe ,że każdy znajdzie coś dla siebie.Ale jesteśmy jeszcze to można coś upitrasić.Na obiad młoda jarzynowa i frykaski z lekką nutą owocową.Nie było w regionalnym"groszku" boczku z aligatora stąd ten a nie inny wybór na inny z tej racji obiad z dwóch dań.Idę do sklepu na zakupy a że mam blisko mam możliwość kombinacji jeśli takowe się w tym sklepie znajdą.Jeśli czas pozwoli podzielę się z Państwem tym przepisem. Edytowane 30 Lipca 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
貧窮貧窮 30.07.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Ale jak już przestaniesz gul-gać to powiedz o co ci kaman?????????????.Że nie umiesz foty na tarasie??????????.Że nie ma tam gaci wklejonych ???.Mam cię w ignorowanych ale mnie zainspirowała twa opowieść.Wyartykułuj to inaczej.Tak pierdłes i znikłeś.W czymś ci pomóc???? Naprowadź. Chodzi o to, ze brak foto... a twa, to wiesz:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.08.2014 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Kura z ananasem jabłkami faszerowana Cd. http://images68.fotosik.pl/48/3f4eb949f5e570bfmed.jpg http://images66.fotosik.pl/47/743c2dd6ffb8b22amed.jpg cukinia koniecznie na białej patelni i z odrobiną oleju truflowego. http://images67.fotosik.pl/48/ad762046a7ba95a8med.jpg Tej nie pieczemy z kurą. Faszerowaną obkładamy by jej widać nie było. http://images66.fotosik.pl/47/04c947b5b53ad7demed.jpg Trochę szparagówki w białym winie.To najdroższe już tu prezentowane ale pusta butelka przypomnę następną razą. http://images68.fotosik.pl/48/3759c5adb166a255med.jpg Kura pieczona obłożona boczkiem na koniec ale fotograf zabarłożył i mie go zjedli http://images70.fotosik.pl/47/b49450b48b9726cfmed.jpg Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.08.2014 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Szaszłyki z jagnięciną ,słoniną i cebulą. http://images66.fotosik.pl/48/d8c2b8a7ce12fc7amed.jpg Pieczone w piekarniku bo na grillu węgiel drzewny plus ogień nie mój klimat. http://images68.fotosik.pl/48/0c8ff3c8ef084a02med.jpg Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.08.2014 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Jutro pitraszenie u znajomych.Mus ich zaskoczyć.Plener stara działka z basenem z beczki i prysznicem ze sprężarki..Tak mi się te klimaty podobają.Zrobię fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.08.2014 04:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Ale nie ma kacyka(księżycówka robi swoje)..............fotki zrobiłem zaraz wkleję jak mi się odpuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.08.2014 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) http://images70.fotosik.pl/50/2cdad7f39c758826med.jpg Prawda ,że cudna micha....... http://images69.fotosik.pl/50/633a8e409f36590amed.jpg I takie na stole bez %%% http://images69.fotosik.pl/50/e064fc532a022cdemed.jpg I kapucha młoda kiszona i mizeria bez śmietany i różności inne...........bardzo zdrowe bez tych. itd. http://images70.fotosik.pl/50/0bdb1029a4db31b0med.jpg radzieckie bo na tip top ale bez basenu w tej chwili ale kokpit obiecany będzie. Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 03.08.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 panie obywatelu, trudno mi pojąć, że wraz z kolejnym zbanowaniem Ciebie, wyrzucono także wszystkie Twoje zdjęcia - wiele ciekawych inspiracji można było tam znaleźć. Komu to przeszkadzało:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.08.2014 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Twa twa dratwa dziś na obiad mus coś chłodnego.Idę do sklepu szukać pomysła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.08.2014 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Pomysł był i zrobiłem warzywny ,śmietanowy a drugi olejowy,sałatkowy mikst.Fajna dostawka do każdego rodzaju obrabianego mięsa oczywiście z różnego rodzaju grzankami i groszkiem ptysiowym.Niestety jakoś nie pasowała mi tu kapusta pekińska ale sałata lodowa i ta druga i owszem..Ugotowałem ziemniaki i w kostkę dużą nie tak jak do jarzynowej w majonezie.Do miski.Cebula parzona na sicie w piórka.Do miski.Pomidor parzony bez skórki i nasion w kostkę i do miski.Ogórek gruntowy bez skórki w pół talarki i j/w.Papryka zielona pod kolor całości wcześniej grillowana (na domowym) w paski i do miski.Młody surowy groszek od babci z woreczka sprzedającej na targu.Kilka ogórków małosolnych i j/w (opcja ale ja je uwielbiam).Gotowana młoda marchew krojona w grube skosy i do miski.Posoliłem popieprzyłem i odstawiłem do lodówki.Nie odlewałem powstałego sosu który wyemitowały warzywa.No i sos śmietanowy jako ten pierwszy rzadkiej konsystencji do polania.Podział na dwie części.Z tej drugiej odlałem to co się zsikało ;).Zalałem sosem śmietanowym.Przypominam ,że ów sos to majstersztyk wśród sosów do polewań częstych i nie jest zwykłą śmietaną.Liście sałaty lodowej posiekałem wraz z dużą ilością kopru i natki z pietruszki.Posypałem połową na sos ,wymieszałem i do lodówki.Drugą połowę przetarłem z czosnkiem,wlałem olej słonecznikowy,ocet winny,cukier.Do miski.Dopiero wtedy grzanki i groszek.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.