Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fotki głupio było zrobić ale powiem co nam postawiono na stole.Była cielęcina 5 smaków,sajgonki z podwójna surówka,makaron z carry,burgery z makaronem sojowym i żeberka w sosie śliwkowym.Każdy po ko kosówce pomidorowej na wstępie.Fajna odskocznia ale jak popatrzyłem na wszystkich to nie tylko ona.;)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pięknie było i od tego na poprawę humoru zacznę.

 

http://images67.fotosik.pl/72/a4c7bdc3e01bbef8med.jpg

 

Obiecany królik i proste dopełnienia.

 

http://images68.fotosik.pl/72/ba08e4e3d2759862med.jpg

 

Jego część obiadowa

 

http://images68.fotosik.pl/72/000d9938bfa7a190med.jpg

 

Już gotowe porcje przed panierowaniem i smażeniem.

 

http://images69.fotosik.pl/71/d94ae80adc99aa3dmed.jpg

 

To co mi było potrzebne.Szkoda ,że tymianek się skończył ale ten suchy tez ujdzie.Nie lubię ale ujdzie.Młoda cebula,młoda marchew i to co widać.Nie ma ziemniaków i białego sera.

 

http://images67.fotosik.pl/72/79d5b1b304859af2med.jpg

 

Odrobina oleju truflowego, masło i czosnek ale nie przez praskę

 

http://images70.fotosik.pl/71/77a542ddc4c6f405med.jpg

 

Zapomniałem ,że koniecznie na białej patelni i teraz już grubo krojona marchew.

 

http://images70.fotosik.pl/71/b9c1bce8dafa85dfmed.jpg

 

Cebula w pióra :D i delikatnie przesmażamy.

 

http://images67.fotosik.pl/72/cd703e746b2fb92cmed.jpg

 

Podlewamy winem,sól pieprz i dużo tymianku i majeranku.Nic więcej Nic.

 

http://images66.fotosik.pl/71/f04d16dc82e4f2fdmed.jpg

 

Zawartość patelni do naczynia żaroodpornego i zabieramy się do przesmażenia części królika na oleju.

 

http://images68.fotosik.pl/72/5c2530179251d563med.jpg

 

Królika należy krótko zamarynować polewając olejem,soląc pieprząc,posypując obficie tymiankiem.

 

http://images67.fotosik.pl/72/92753493f673ec59med.jpg

 

Teraz należy go obsmażyć jak warzywa z masłem i podlewając winem.Do naczynia obkładamy boczkiem i do piekarnika czas 1 h temp 170 stC. Trochę przy jarane brytfanki ale liczy się efekt.Donna Cicia krzyczy jak nie kładę np.paieru do pieczenia czy foli bo musi potem pazurkami skrobać.

 

http://images69.fotosik.pl/71/d22bb408e358d487med.jpg

 

Buraczki proste na zasmażce i z odrobiną pieczonego jabłka i śmietany.Szara reneta.

 

http://images66.fotosik.pl/71/c7dbd50b6c464be8med.jpg

 

Ziemniaki ugotowane i zagniecione z białym serem.Bez niczego.Potem kule w ręcach na pół i na stół.

 

http://images70.fotosik.pl/71/7174ca37b55a8281med.jpg

 

Zapominałem napisać ,że trzeba go podlać wodą .Tak wygląda przed podaniem

 

http://images67.fotosik.pl/72/d80faf6d3c31557emed.jpg

 

Ogóras małosolny i finito.

 

http://images67.fotosik.pl/72/05fe1f4089e7c7b3med.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W środę Grecja-Kreta-Apollo Apartments-Hersonisos. Ale jeść trzeba i przed wylotem.Muszę córce coś upitrasić i pomrozić.Królika już zamroziłem,szaszłyki także,zrobię fajnych mielonych i pizze inną jak zawsze.Bigos z kiszonej kapusty także inny jak zawsze, będzie zamknięciem jej mrożonek:yes::yes::yes:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
Przecież sobie ich nie wklejam.Choć lubię się pochwalić co me skromne oczyska widziały.Nic na siłę.Idę gotować w takim razie po domowemu.Kapuśniak na żeberkach w pierwszym gatunku z Żyrardowskich okolic.Powiadam Wam poezja smaku.:wave: Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziś coś zamieszam. Suflaczki i zasmażane buraczki.Po steku ale ja nazwę to to sztuką mięsa wołowego wedle mojego upodobania z moimi ulubionymi dodatkami ,wszak mamy różne podniebienia i smaki,wygrilluję go;) na grillowej patelni z deka dymiącej bo ta zasada musi być.Tak też zrobię suflaki z jagnięciny w ichniej przyprawie.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jutro zaskok dla Pań mało gotujących tych co gotowanie mają w d.e i robią to z musu.

 

To szumnie zapowiadane jutro było już przedwczoraj, a zaskoku ni ma. :)

I foci z Kreci też nikt nie chce. Marnie przędzie wewątek. To dlatego pewnie prerzuciłeś się na steki z cielęciny?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...