Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Też zapomniałem.

 

http://images68.fotosik.pl/172/b45cbbfc5b93feabmed.jpg

 

Moja sprawdzona babcia do smażenia steków i nie tylko.

 

http://images67.fotosik.pl/173/9b46c3fe066c8e9cmed.jpg

 

Mój steciunio przed obróbką.Proszę zwrócić uwagę na jego dodatki.Wszystkie zostały dodane z prezentowanej fotki.

 

http://images66.fotosik.pl/172/6656d73e8e0db8a7med.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pierożki te co maja wszystkie pod sobą.Te z fetą i szpinakiem i te po chłopsku z ziemniakami i boczkiem.

 

http://images68.fotosik.pl/172/29b722ffea5bc0c5med.jpg

 

Tuż po osmażeniu te nie z frytury ale ze smalczyku

 

http://images69.fotosik.pl/172/d6edee514cee0d15med.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Do obiadu z dwóch dań niekoniecznie mięsnych jako dodatek stosuję proszek z mielonych podgrzybków.Nie z prawdziwków ale właśnie z podgrzybków widocznych na blaszce z piekarnika.Ten proszek cud wspaniale się komponuje i smakuje do wszelkiego rodzaju potraw.Dobra.Dużo teorii a obiad???.A to dla pewnej pani z FM zresztą bardzo urodziwej w słownictwo.Tak przed zrobieniem obiadu.

 

http://images66.fotosik.pl/172/383553e5e1a3a604med.jpg

 

Fajną nazwę ma ten fikołek.........nie powiem jaką by jej nie zawstydzić.;)

 

Banan na ciepło z lodami i bitą śmietaną.Oczywiście jako dodatek do obiadu z dwóch dań niekoniecznie mięsnych.To też dla niej by ślinianki zaczęły pracować i by mózg dotlenić.Fotki prywatne nie prezentowane nigdzie.Tylko dla niej.

 

http://images68.fotosik.pl/172/ef3f2db3b1822e93med.jpg

 

Pitu pitu a co z obiadem???

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niktspecjalny, już tak poważnie. Fajnie gotujesz, Masz pomysły i czas na ich realizację. Ślinka leci... :) Dawaj następne. Opisy typu Teneryfa tu, Teneryfa tam też dodają smaczku. Nie nabijam się, lubię te klimaty.

 

Jeśli mnie nie wkręcasz ...............to się cieszę.;););).Zrobię fotki z ichnich dań i je wkleję.

Jak to mówi Chef Paul..........pozdrawiam smacznie i serdecznie.Jakoś tak.On jest wielki i zawsze go szanowałem.:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli mnie nie wkręcasz ...............to się cieszę.;););).Zrobię fotki z ichnich dań i je wkleję.

Jak to mówi Chef Paul..........pozdrawiam smacznie i serdecznie.Jakoś tak.On jest wielki i zawsze go szanowałem.:)

Nie wkręcam. Miło popatrzeć, miło poczytać. Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę ale dla większości z nas to kompletna egzotyka. Było się tu i tam lecz na co dzień to raczej szaleństw nie ma. Fajnie choć podejrzeć jak można inaczej. To raczej nie kwestia finansów tylko przyzwyczajeń choć na wyjazd na Teneryfę nie mogę sobie pozwolić zwyczajnie z braku czasu. Będę śledził wątek i kibicował.

P.s. Vietconga nie sól za wcześnie bo stwardnieje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie wkręcam. Miło popatrzeć, miło poczytać. Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę ale dla większości z nas to kompletna egzotyka. Było się tu i tam lecz na co dzień to raczej szaleństw nie ma. Fajnie choć podejrzeć jak można inaczej. To raczej nie kwestia finansów tylko przyzwyczajeń choć na wyjazd na Teneryfę nie mogę sobie pozwolić zwyczajnie z braku czasu. Będę śledził wątek i kibicował.

P.s. Vietconga nie sól za wcześnie bo stwardnieje.

 

 

P.s. Vietconga nie sól za wcześnie bo stwardnieje
syn mój mówi ,że to hicior nad hiciory a jest po szkole gastronomicznej

Miło mi to słyszeć i jestem zobowiązany by temu sprostać.Z ukrycia bo nie wszyscy Hiszpanie lubią jak się ich fotografuje zrobię fotki dań które jedliśmy.

 

Powtórzę Jeśli mnie nie wkręcasz to pozwolisz ,że milę;) Cie pozdrowię.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Po schabowym smutek a zrobiliśmy go z serem gorgonzola i ananasem.Do tego potrzebowaliśmy panierki z krakersów greckich pick crackers z bekonem.Oczywiście jajo też.Krótkie smażenie na patelni z odrobina truflowego oleju.Marchewka z groszkiem.Ale i marchewka żywa i groszek żywy:yes::D (choć mrożony).Gotowana marchewka do tego gotowany młody groszek i zapalanka z 1 łyżką śmietany.Fryty gotowane w cukrze.Surówka z trzech kapust z majonezem kieleckim :D z posypką grecką.Zajebista.Preludium to flaki w których znalazły się moje tegoroczne kanie.Zamrożone rozmroziłem usmażyłem w paseczki i dodałem do trzeciej partii odlewanych flaków wołowych.Osobno wywar na korpusach i szponderku.Flaki odlot.Nie takie ja z dodatkiem boczniaka.Smaczniejsze.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chcę wam przedstawić obiad z dwóch dań trochę mięsny ale na zagrychę jak to mój kumpolo powiedział ........drzazga w dupie.:D:D:D

 

http://images67.fotosik.pl/186/663ea5d6798832a0med.jpg

 

Jest tu wszystko.Majonez kielecki,placek ziemniaczany inny i mój winogron prywatny.

 

http://images70.fotosik.pl/184/cdb89438577048a0med.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/184/c3d5b0ac6ddb2d11med.jpg

 

Proszę zwrócić uwagę na wyrazistość tych placków które tak na prawdę nie są z ziemniaków.Mąka ziemniaczana jajo i ..............no właśnie.Ktoś wie czego użyłem???Proszę zgadnąć.Smażą się identycznie ale smakuja inaczej..P. ansi greengaz niech wypociny zostawią w swych topikach.

 

Do perm.

Jeśli nie lubisz śledzi po wiejsku to zagryzajka do miętowej księżycówki nie dla ciebie.

 

Wyjściówka na talerzu.

 

http://images69.fotosik.pl/184/04b77a9e8ec0a630med.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja tylko mięso, więc nie oczekuj zachwytów. :)

 

Wiem i spodziewałem się takiej twej odpowiedzi.Śledź był tym dopełnieniem mięsnym a placki są ............już powiem by w tajemnicy nie trzymać tych co nabijają mi licznik........... z tartych białych szparagów.:D:yes:.Polecam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chcemy być tu ale na przeszkodzie stoi jak zwykle termin i atrakcje hotelowe.Firma która nam to organizuje musi sprostać wyzwaniu i ulokować nas tam w 5 osób.A to jest taki mały problem ale jest.

 

http://www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/2/1159768729.jpg

 

Tam też jada sie normalnie

 

http://www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/2/1159768809.jpg

 

Pije sie także normalnie.

 

http://www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/2/1159768805.jpg

 

Znane widoki.Chcemy na nasza cudowna rocznicę zabrać naszych kochanych milusińskich.

 

http://www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/2/1159768721.jpg

 

Chcemy mieć helikopter w cenie i dwa przeloty gratis nad teneryfą.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Taki stół to dla was drobnostka tez tu jadałyście

 

http://static.tui.pl/public/galeria/hotele/TFS/31029/852x558/lato/3.jpg

 

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/31/40/4b/papas-y-mojo.jpg

 

Czym Panie się pochwalicie???Ja fotki z Teneryfy zrobię a wy???

 

http://guiaquebueno.com/Images/Restaurantes/ff2ef7d1-a663-4a4b-9a80-3d5619532cc1.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jadę po steki do Macro,ale mam wczorajszy obiad.Rosół na króliku i korpusach,szpondrze.Szybka potrawka z królika z bardzo dużą ilością natki pietruchy i koperku ,ziemniaki nie pure i buraczki bez śmietany ale zapalane.Steki robię dla siebie a dziamdzie:p maja obiadek jakby co.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

o pomylilem zdjecia. hahaha, smiszek ze mnie. ha ha

 

 

mialem na mysli to

 

 

http://112.imagebam.com/download/Y64YN5cjxuvy9GXLUZy2tw/33264/332632231/P1090966%20%282%29.jpg

 

Ostatnio pojawiły się w naszej okolicy bobry , jakieś 700-800 metrów od mojego domu, może i raki zawitają ponownie ?

Niekoniecznie takie wielkie jak to monstrum ale złapane osobiście byłyby 2X smaczniejsze ..

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...