niktspecjalny 20.09.2014 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Szkoda...............Zaraz wróci..szkoda ale jak z kanarów wrócę to fotki wkleję.Ale szkoda ,że się znowu pojawia ciało .które powinno być odizolowane od społeczeństwa.Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.09.2014 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 (edytowane) Do mojego wątku wkleję mojego steka na płycie kamiennej zrobionego by stekożerców nie drażnić.Takie kupiłem. http://images68.fotosik.pl/200/54454d8aef491ab6med.jpg Płytę przesmarowałem czosnkiem.I smażyłem temp. aż zgasła mi dioda. http://images70.fotosik.pl/199/0c0eb387a030c7b1med.jpg http://images66.fotosik.pl/199/bffe05c92039343fmed.jpg http://images68.fotosik.pl/200/7799d0b1212df946med.jpg W tle lekuchny eksperyment jako dodatek.Rewelacja.Pozdrawiam P.Radosława z Kielc dziękując za podpowiedź. Średnio wysmażony za poradą mistrza. http://images69.fotosik.pl/199/7092a797b68209efmed.jpg Smakuje dobrze. http://images70.fotosik.pl/199/2594fb1077bbc4b9med.jpg Edytowane 21 Września 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.09.2014 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Niedziela coś lekkiego po wczorajszym steku.Może płytę włożę do kominka na rozżarzone polana i coś lecz nie wiem co.CDN..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.09.2014 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Już wiem moje kochanie mi podszepło..Kupiłem jeszcze w Makro nowość stek siekany z wołowiny.Powtórki też w modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldiS 21.09.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 U mnie w niedzielę tradycyjnie obiad z dwóch dań: rosołek i kurczak z ziemniaczkami i młodą kapustką. W tygodniu to zazwyczaj jednodaniowe obiady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2014 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Wtorek na obiad pulpety cielęce z ryżem w sosie chrzanowym i pieczywem czosnkowym,bez kasz i ziemniaków.Do tego surówka por,jabłko,czerwona papryka,ogórek małosolny(wczorajszego wyrobu).Sos na bazie oleju czosnkowego i siekanej bazylii.Prażona cebulka i suszone jabłka.Fotkę poglądową wkleję Na prv dla Pań Magdy i Kasi więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2014 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Danie ze stekiem siekanym robionym na płycie kamiennej http://images70.fotosik.pl/206/5360979316981acdmed.jpg Ogóras małosolny,ziemniaki pure ,tegoroczne marynowane grzyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.09.2014 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Jutro sobota a dzisiaj jeszcze piątek.Zrobię dzisiaj na obiad pieczone ziemniaki na bekonie i nasz chłodnik ogórkowy prosty ale zawsze z grillowaną papryką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.09.2014 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Zakupy w sobotę i jadę po wołowinę na steki bo w wątku o stekach z perm w roli głównej nic nie smakuje i jest twarde.Pomijam steki Chefa .Czas jest ,poszukam.Bakłażana po grecku zaplanuję.Ziemniaki po tyrolsku jak się bywało dorobić też spróbuję.W domku cieplutko w kominku sie pali to i obiadek będzie wspaniały.Będzie deser grecki bo jeszcze jesteśmy na czasie.Została Teneryfa ale ona nie przepadnie.Na zakupy.Pozdrawiam licznikowców i Panie z prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.09.2014 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Odpowiedzi: 768Odwiedzin: 91.883 Zbliża się rocznica 100 000 i miło mi ,że mam tyle wejść dzięki Wam.To będzie zajebiste gotowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 27.09.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Bo to ostatnio forum o gotowaniu ..a zaczynało jako budowlane .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.09.2014 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Bo to ostatnio forum o gotowaniu ..a zaczynało jako budowlane .. A co byś chciał...............???Za to stwierdzenie???..Medal???.W czymś przeszkadza ci to powiązanie???.W 2003 roku zaczynałeś jako.....................pozwolisz ,że zrobię tu delikatną pauzę jako budowlaniec.Coś osiągnąłeś oprócz tej reklamy??? Pracownia zduńska - ponad 30 lat doświadczenia Budujemy: piece, kominki i kuchnie kaflowe. Sprzedajemy: wkłady kominkowe, kafle, piecyki wolnostojące i materiały zduńskie. Masz wielki problem ,że ludzie gotując także budują ,a ty biedaku nie masz zbytu u zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2014 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 (edytowane) Przeniesione z wątku o stekach. Paszczy z wykałaczką nie musisz bo to nieapetyczne.:D:D.Interesuje mnie patelnia za 50 zł i jej stek po 6 min.To takie dziwne???.Mam swoją babcie, która mi służy do steków i różnych kotletów grillowanych to miło by było popatrzeć na coś nowego.Wszak prawić chciałeś o stekach.Wkleję tu a potem jak poprosisz to wykasuje i przeniosę do mojego wątku.Pierwszy prezentowany jest z Lidla i smażony na starej zrytej patelni w pracy w czasie lunchu:hug:razem z kolegą.Bardzo soczysty rozbratel ale bez kości. http://images69.fotosik.pl/222/03786e4cdedd938cmed.jpg http://images67.fotosik.pl/224/12bebf8995884f85med.jpg http://images70.fotosik.pl/221/23cb98256dee9235med.jpg Ten natomiast jest z Auchana zakleiłem pewną rzecz by nie pokazywać. No i jego obróbka z bim-berkiem w roli drugiej. http://images68.fotosik.pl/222/437875d80dc1807amed.jpg http://images66.fotosik.pl/222/7d526286d6176410med.jpg Ta końcówka jest odjazdowa. http://images67.fotosik.pl/224/c5d68cefd1a2e19bmed.jpg http://images66.fotosik.pl/222/3e072ebc8ebddd79med.jpg Bułka ciabatka z bekonem dla podbicia smaku i swojskie dodatki.Księżycówka morelowa.Jest także i na mym steku.. Nie do kosza ale smakowało. http://images68.fotosik.pl/222/ab7764d875d6b5acmed.jpg Edytowane 28 Września 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.09.2014 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Propozycja na obiad dość odważna.Kluski łyżką kładzione(baza lemieszka) i sos pieczarkowo-karczkowy. Ale najlepszy jest boczuś z cebulką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.10.2014 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Zupa groszkowa na giczy wołowej z kością.Potem ją podpieką z warzywami i nafaszeruję kabaczek.W mojej zupie groszkowej zawsze staram się by był tam groszek zielony,może być mrożony ale nie z puszki.Pamiętajcie ,że ta delikatna zupa z dużą ilością koperku będzie bardziej wykwintna gdy warzywa przesmażymy na maśle.Jej smak jest niepodważalny.Kabaczek oprócz mięsa nie ma żółtego sera jako łącznika ale za to ma białko z jajka i to w sporej ilości. smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.10.2014 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Dzisiaj inny barszcz ukraiński i na drugie coś z mięsa w nim ugotowanego. Surówka z lodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2014 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 (edytowane) Tak to wyglądało przed i po konsumpcji. http://images66.fotosik.pl/243/daa9b9b77ef830bdmed.jpghttp://images69.fotosik.pl/243/7a9d8291575258a0med.jpghttp://images66.fotosik.pl/243/5f174602d459d2b9med.jpghttp://images66.fotosik.pl/243/c492838e8690b353med.jpghttp://images68.fotosik.pl/244/f2a4f8486db09a2cmed.jpghttp://images68.fotosik.pl/244/5b3662d1061c68c1med.jpghttp://images67.fotosik.pl/245/2d9326c154089249med.jpg Barszcz na boczuniu. Zabielony bez mąki z suszonymi podgrzybkami i proszkiem grzybowym.Mięso z barszczu duszone z cebulą i papryką.Ryż pieczony w oleju truflowym.Surówka.lodowa,pomidor oczyszczony ,ogórek parzony,miód,czosnek i tymianek,sól pieprz do smaku,oliwa z oliwek.Lodowa sałata pieczona. Edytowane 5 Października 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2014 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Jutro może ryba w roli głównej....a jak nie złapię.Mam fajną zapiekankę z ryba. Lepsiejsza niż pizza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.10.2014 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Naleśniki z mozzarellą i zupa krem z ogórków szklarniowych w pierzynce z kalafiora.Ciasto naleśnikowe z mąki pszennej i kukurydzianej bez krzty mleka ale za to z płynem na który przepis Grek mi sprzedał.Mozzarella ta w płynie z tartym żółtkami i selerem naciowym.Farsz wspaniały,bardzo delikatny lekko solony bez pieprzu ale za to z ostrą papryką.I wreszcie zupa.Niegdyś robiłem ją w thermomixsie.Tym razem jest inaczej.Parzone ogórki bez obierania traktuję blenderem.W międzyczasie na skrzydełkach wywar z warzywami.Kalafior na małe różyczki i na dobrze rozgrzane masło klarowane.Ziemniaki ugotowane w mundurkach obrane pokrojone w kostkę.Teraz warzywa z wywaru do ogórków pęczek koperku z łodygami i jeszcze raz blender i całość papki do wywaru.Następnie ziemniaki i kalafior.Chwilę gotuję do mrugnięcia i bardzo delikatnie zabielam śmietana bez mąki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.10.2014 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Wczoraj nastawiłem dwie golonki na gotowanie .Gotowały się 2h na wolnym gazie.Golonki podpiekę na maśle klarowanym i zrobię trochę sosu chrzanowego.Z wywaru powstałego zrobię może auszpik albo jakieś mięcho.Mam przecież szynkowar.Kawałek rolowanej np. łopatki i galantyna gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.