Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do mojego wątku wkleję mojego steka na płycie kamiennej zrobionego by stekożerców nie drażnić.Takie kupiłem.

 

http://images68.fotosik.pl/200/54454d8aef491ab6med.jpg

 

Płytę przesmarowałem czosnkiem.I smażyłem temp. aż zgasła mi dioda.

 

http://images70.fotosik.pl/199/0c0eb387a030c7b1med.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/199/bffe05c92039343fmed.jpg

 

http://images68.fotosik.pl/200/7799d0b1212df946med.jpg

 

W tle lekuchny eksperyment jako dodatek.Rewelacja.Pozdrawiam P.Radosława z Kielc dziękując za podpowiedź.

 

Średnio wysmażony za poradą mistrza.

 

http://images69.fotosik.pl/199/7092a797b68209efmed.jpg

 

Smakuje dobrze.

 

http://images70.fotosik.pl/199/2594fb1077bbc4b9med.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wtorek na obiad pulpety cielęce z ryżem w sosie chrzanowym i pieczywem czosnkowym,bez kasz i ziemniaków.Do tego surówka por,jabłko,czerwona papryka,ogórek małosolny(wczorajszego wyrobu).Sos na bazie oleju czosnkowego i siekanej bazylii.Prażona cebulka i suszone jabłka.Fotkę poglądową wkleję Na prv dla Pań Magdy i Kasi więcej.:yes::hug:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zakupy w sobotę i jadę po wołowinę na steki bo w wątku o stekach z perm w roli głównej nic nie smakuje i jest twarde.Pomijam steki Chefa .Czas jest ,poszukam.Bakłażana po grecku zaplanuję.Ziemniaki po tyrolsku jak się bywało dorobić też spróbuję.W domku cieplutko w kominku sie pali to i obiadek będzie wspaniały.Będzie deser grecki bo jeszcze jesteśmy na czasie.Została Teneryfa ale ona nie przepadnie.Na zakupy.Pozdrawiam licznikowców i Panie z prv.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bo to ostatnio forum o gotowaniu ..a zaczynało jako budowlane ..

 

A co byś chciał...............???Za to stwierdzenie???.:confused:.Medal???.W czymś przeszkadza ci to powiązanie???.W 2003 roku zaczynałeś jako.....................pozwolisz ,że zrobię tu delikatną pauzę jako budowlaniec.Coś osiągnąłeś oprócz tej reklamy???

Pracownia zduńska - ponad 30 lat doświadczenia

Budujemy: piece, kominki i kuchnie kaflowe. Sprzedajemy: wkłady kominkowe, kafle, piecyki wolnostojące i materiały zduńskie.

 

Masz wielki problem ,że ludzie gotując także budują ,a ty biedaku nie masz zbytu u zainteresowanych.:mad:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przeniesione z wątku o stekach.

 

Paszczy z wykałaczką nie musisz bo to nieapetyczne.:D:D:D.Interesuje mnie patelnia za 50 zł i jej stek po 6 min.To takie dziwne???.Mam swoją babcie, która mi służy do steków i różnych kotletów grillowanych to miło by było popatrzeć na coś nowego.Wszak prawić chciałeś o stekach.Wkleję tu a potem jak poprosisz to wykasuje i przeniosę do mojego wątku.Pierwszy prezentowany jest z Lidla i smażony na starej zrytej patelni w pracy w czasie lunchu:hug:razem z kolegą.Bardzo soczysty rozbratel ale bez kości.

 

http://images69.fotosik.pl/222/03786e4cdedd938cmed.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/224/12bebf8995884f85med.jpg

 

http://images70.fotosik.pl/221/23cb98256dee9235med.jpg

 

Ten natomiast jest z Auchana zakleiłem pewną rzecz by nie pokazywać.

 

No i jego obróbka z bim-berkiem w roli drugiej.

http://images68.fotosik.pl/222/437875d80dc1807amed.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/222/7d526286d6176410med.jpg

 

Ta końcówka jest odjazdowa.

 

http://images67.fotosik.pl/224/c5d68cefd1a2e19bmed.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/222/3e072ebc8ebddd79med.jpg

 

 

Bułka ciabatka z bekonem dla podbicia smaku i swojskie dodatki.Księżycówka morelowa.Jest także i na mym steku.:wave:.

 

Nie do kosza ale smakowało.

 

http://images68.fotosik.pl/222/ab7764d875d6b5acmed.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zupa groszkowa na giczy wołowej z kością.Potem ją podpieką z warzywami i nafaszeruję kabaczek.W mojej zupie groszkowej zawsze staram się by był tam groszek zielony,może być mrożony ale nie z puszki.Pamiętajcie ,że ta delikatna zupa z dużą ilością koperku będzie bardziej wykwintna gdy warzywa przesmażymy na maśle.Jej smak jest niepodważalny.Kabaczek oprócz mięsa nie ma żółtego sera jako łącznika ale za to ma białko z jajka i to w sporej ilości.

 

smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak to wyglądało przed i po konsumpcji.

 

http://images66.fotosik.pl/243/daa9b9b77ef830bdmed.jpg

http://images69.fotosik.pl/243/7a9d8291575258a0med.jpg

http://images66.fotosik.pl/243/5f174602d459d2b9med.jpg

http://images66.fotosik.pl/243/c492838e8690b353med.jpg

http://images68.fotosik.pl/244/f2a4f8486db09a2cmed.jpg

http://images68.fotosik.pl/244/5b3662d1061c68c1med.jpg

http://images67.fotosik.pl/245/2d9326c154089249med.jpg

 

Barszcz na boczuniu. Zabielony bez mąki z suszonymi podgrzybkami i proszkiem grzybowym.Mięso z barszczu duszone z cebulą i papryką.Ryż pieczony w oleju truflowym.Surówka.lodowa,pomidor oczyszczony ,ogórek parzony,miód,czosnek i tymianek,sól pieprz do smaku,oliwa z oliwek.Lodowa sałata pieczona.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
Naleśniki z mozzarellą i zupa krem z ogórków szklarniowych w pierzynce z kalafiora.Ciasto naleśnikowe z mąki pszennej i kukurydzianej bez krzty mleka ale za to z płynem na który przepis Grek mi sprzedał.Mozzarella ta w płynie z tartym żółtkami i selerem naciowym.Farsz wspaniały,bardzo delikatny lekko solony bez pieprzu ale za to z ostrą papryką.I wreszcie zupa.Niegdyś robiłem ją w thermomixsie.Tym razem jest inaczej.Parzone ogórki bez obierania traktuję blenderem.W międzyczasie na skrzydełkach wywar z warzywami.Kalafior na małe różyczki i na dobrze rozgrzane masło klarowane.Ziemniaki ugotowane w mundurkach obrane pokrojone w kostkę.Teraz warzywa z wywaru do ogórków pęczek koperku z łodygami i jeszcze raz blender i całość papki do wywaru.Następnie ziemniaki i kalafior.Chwilę gotuję do mrugnięcia i bardzo delikatnie zabielam śmietana bez mąki.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj nastawiłem dwie golonki na gotowanie .Gotowały się 2h na wolnym gazie.Golonki podpiekę na maśle klarowanym i zrobię trochę sosu chrzanowego.Z wywaru powstałego zrobię może auszpik albo jakieś mięcho.Mam przecież szynkowar.Kawałek rolowanej np. łopatki i galantyna gotowa.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...