niktspecjalny 13.11.2014 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Dodatki to kiszona kapusta i żeberka "ćwiartki".Omasta żywy tymianek i rozmaryn olej słonecznikowy papryka pieprz sól czosnek.Marynuje się.Krótko bo urządzenie fajne i uduszą się w kapuście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.11.2014 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Kapusta grillowana na soku z grillowanych żeberek.Fotki wkleję jutro jadę odreagować po tych wpisach kulturki FM.Dawno nie było grillowanej kaczki mus sobie przypomnieć smak.:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2014 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 (edytowane) Wkleję tu omlecika z nowego urządzenia synia bo powiedział ,że to świetny pomysł na obiad z dwóch dań. tym razem z małą nutą mortadeli z oliwkami.Oto i on.http://images70.fotosik.pl/364/52fc69534aff8c3amed.jpgPieczarki cukrówka ,mortadelahttp://images68.fotosik.pl/365/0c223248e7a3bb12med.jpgMozzarella kostka innej nie było.http://images70.fotosik.pl/364/893f856f021ccae5med.jpgProszę zwrócić uwagę jaka czystość bije z tej części opiekacza.Masła klarowanego nie było ale piana zdjęta z normalnego.http://images66.fotosik.pl/364/8d72ba72fe022875med.jpgNa krótko podsmażanko.http://images66.fotosik.pl/364/d0d9ec959c558138med.jpgTo co lubimy w omlecie widać.4 rozbite żółtka i rozbita piana z 4 białek.Ząbek czosnku przez praskę i odrobina ostrej papryki.http://images68.fotosik.pl/365/e1627f2b73062529med.jpgTeraz pod przykrywkę i włączamy drugie pole.http://images66.fotosik.pl/364/62156baed04787admed.jpgDo tego była surówka z kapusty włoskiej,ogórka surowego,jabłka i cebuli,sok z cytryny odrobina oleum, Edytowane 14 Listopada 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2014 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Mam coś co kaczkę przypomina. i zajefajne dwie przyprawy sól z ziołami i suszone pomidory z czosnkiem i bazylia.Fajne bo do szybkich i nie tylko potraw dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2014 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Będzie teraz dedykacja dla nieokiełzanych.:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2014 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 (edytowane) Najbardziej to mnie boli opinia dwa w jednym.Nie gotuje a krytykuje.Syfem nazywa moje gotowanko. No to dwa w jednym popatrzcie, http://images68.fotosik.pl/365/c1467f4fcc2ff48fmed.jpg Wyżej opisałem co to za danko jest. http://images70.fotosik.pl/365/97a75fbff771cf1bmed.jpg Zapach świeżych :tymianku i rozmarynu jest wspaniały,odrobina oleju słonecznikowego,papryka sól pieprz i czosnek.Marynowały się kilka godzin może krócej.http://images67.fotosik.pl/367/d3b36a8eeb1d84f0med.jpg Proszę zwrócić uwagę jak zachowała się marynata.Mięso żeberka w pięknym różowym kolorze a ,że chłopy to daltonisty to z deczka czerwonkawy.To zasługa oleju czosnku i papryki. http://images68.fotosik.pl/365/8d87efc71cc32f57med.jpg Delikatnie grillowane. http://images69.fotosik.pl/366/4999df243c612179med.jpg Puściły soczek.,który jest bardzo ważny. http://images66.fotosik.pl/365/1f66a5c7af494e42med.jpg Wjeżdża kapucha kiszona na te soki.Ci co znają to wiedzą ,że kapusty nie siekamy,ma długo schodzić z widelca ja spaghetti. http://images69.fotosik.pl/366/3ac541df8863db35med.jpg Jedziemy dalej.Kapucha w wytopieńcach żeberkowych się grilluje.Powiem szczerze po raz kolejny.Jeśli ta osoba znowu powie ,że to jest syf obrażając mnie ....................................będę chciał zobaczyć jej syf a jak go nie zobaczę uznam ,że to flaczek rybi..To takie wstrętne cały czas słuchać głosu osoby ,która nie ma pojęcia o gotowaniu a ma pojęcie o obrażaniu.. http://images69.fotosik.pl/366/73e8b88f728597f1med.jpg Kapusta kiszona bez odsączania kwaśna bo taka lubimy i te żebra kiedys robiliśmy na patalaszce a teraz na nowym w miarę fajnym urządzeniu. http://images69.fotosik.pl/366/e053b3fa8cab331emed.jpg Proszę zwrócić uwagę że kapusta grilluje się-podsmaża i paruje.Nie ma jeszcze omasty. http://images70.fotosik.pl/365/886e25b2373c3ce3med.jpg Kolejne http://images66.fotosik.pl/365/248e40b6a631c75amed.jpg i to http://images69.fotosik.pl/366/73345244857cf972med.jpg Następnie http://images69.fotosik.pl/366/558a3450b4ed7181med.jpg Słuchajcie kapusta poszła od razu po grillowaniu na cebulę dwójkę.Wiemy co to dwójka Jak nie wiemy pytamy tych od syf.Pamiętajmy ,że piszę to nie dla grillowanych żeberek,tak można robić na patelni i jest równie smaczne. http://images66.fotosik.pl/365/592b6f5cc219ff88med.jpg żeberka wróciły na grilla. http://images67.fotosik.pl/367/7f2ac9061b750741med.jpg a kapucha już z listkami i zielem,kminem wrze. http://images67.fotosik.pl/367/a3217d1467bb5066med.jpg żeberka na kapustę.Pamiętajcie ,że tam jest tylko tłuszcz z omasty i sok z kapusty. http://images70.fotosik.pl/365/bed924d4068d348emed.jpg już na wierzchu http://images70.fotosik.pl/365/1903a8573b185729med.jpg Już na koniec ci od syfu mi zarzucanego........czyli dwa w jednym ada_marcin .Niech pokarzą swój syf,ten domowy ten z życia wzięty ten dla wszystkich.Macie odwagę ???.Też wam odpiszę abyście poczuli to .Czy tylko po próżnicy syfem nazywacie czego nie znacie,Wstydźcie się..Dlaczego moderator nie reaguje,??? Edytowane 14 Listopada 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.11.2014 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 (edytowane) Zawsze zastanawiałem się ,że można specjalizować się w kilku(nastu) potrawach -daniu-przekąsce-przystawce ale tkwić w jednym i tym samym,przecież to się znudzi choćby miało być dobre no cóż nie mnie to rozsądzać. Tak mała przekąska na obiad już tu kiedyś prezentowana. teraz z urządzenia,zresztą bardzo przydatnego.http://images68.fotosik.pl/386/331c41df5b3c66edmed.jpgTaka mini pizza ziemniaczana z dobrej jakości ziemniaków,Jest ulubiona szalotka odrobina na spodzie bo kiedyś zapomniałem napisać nasz ulubiony ser gorgonzola wiórki z mozzarelli tej do zapiekanek i pizzy.http://images67.fotosik.pl/388/1f1fce6ab9afe27bmed.jpgDruga odsłona.Ser cudownie się rozpuszcza.Do tego rodzaju dania gdzie podłożem są tarte ziemniaki z reguły nie podaję sosów pomidorowych.Jakoś lepiej smakują te na bazie kwaśnej śmietany jak do moich ulubionych gołąbków np. zapieczone w kwasie z kapusty kiszonej. Trzecia odsłona na regionalnym talerzu z lat młodości stara zastawa stołowa.http://images67.fotosik.pl/388/a20bec7c102a8c37med.jpg Edytowane 21 Listopada 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2014 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Kuskus,ogórek,warzywa mrożone z Hortex,cebula,czosnek w plastrach,olej,kabanosy,Fajny ,prosty na obiad.http://images70.fotosik.pl/393/635de2302fb6a18dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.11.2014 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Kiszeczka ziemniaczana ale może z jakimś innym farszem,ćwikła domowa,kawałek jakiejś cielęcinki we własnym sosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2014 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) Wczoraj jednak trenowałem pizze w urządzonku.Fajna choć mnie nie powaliła, urosła za bardzo co oczywiście nie przeszkadza mym milusińskim.Smaczna ale za gruba. Rzadziutki żur do popijania i jakoś poszło.. http://images69.fotosik.pl/398/0d5a721943df69a6med.jpg Ciasto własne,sos własny z cukrem trzcinowym http://images69.fotosik.pl/398/8d72ba4d5739ad89med.jpg Kolejność.Ciasto,sos,mozzarella,cebula,pieczarki,salami.Oregano po cebuli.Syna uzdolniona zawodowo powiedziała ,że ser ma być ukryty pod całą warstwą,nie na wierzchu.Swój kawałek sprofanowałem i posypałem jeszcze na górze. http://images66.fotosik.pl/397/b3c54d8447d4552dmed.jpg Ostał mi się ino wiór. Edytowane 25 Listopada 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2014 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Biorę się za kichę w urządzeniu .Trynkale świeże zakupione.Farsz i dodatki w trakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2014 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) No i piz...ło .Ale cóż są i porażki.Następną razą będzie lepiej.. Był sobie farsz http://images68.fotosik.pl/399/038086c0b0d564cfmed.jpg Cebula i bekon ten inny bekon. http://images67.fotosik.pl/401/575ee84fa7618d37med.jpg Farsz nieco dziwny ale sprawdzony. http://images66.fotosik.pl/398/799b6588e4dc0ff5med.jpg Szczypiorek i biała rzodkiew ta długa tarta do farszu.Na fotce pierwszej. http://images68.fotosik.pl/399/42a32506e9be8c02med.jpg Jelita wypłukane i nadziane. http://images66.fotosik.pl/398/4df97a84ff4260f8med.jpg Nadzienie na miejscu i przygotowanie do wsadu. http://images68.fotosik.pl/399/be16b06176e791c8med.jpg W przyrządzie jeszcze nie wróżyło to pi....ęcia. http://images67.fotosik.pl/401/86c842d8d4d8fdb2med.jpg Posypka na górę czyli ostra papryka ,odrobina cukru trzcinowego mielonego i kurkuma. http://images70.fotosik.pl/398/1119a7a0243d1ca0med.jpg Na osłodę z resztki farszu placuchy. http://images69.fotosik.pl/399/7ebbfbe9c575645dmed.jpg Polecam bardzo smaczne i niespotykane.Nowość w dom gość w dom Edytowane 25 Listopada 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2014 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Jutro może się skuszę na łódeczki cebulowe z łososiem oczywiście jako dodatek do np.makaronu.Jako obiad z dwóch dań niekoniecznie mięsny ale mięso-rybny.Makaron powinien być żółty ale jak go france zrobili a ty się męcz by pokazać coś innego niźli stek.Mam dyżurek to jutro coś pomyślę..Aha macham do tych co mnie czytają z ukrycia i się nie wypowiadają.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.11.2014 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Dawno nie mówiłem co jadamy.Dzisiaj poproszono mnie bym zrobił pierogi z soczewicą ale takie coby były inne jak zawsze.Zjeżdża Warszawka to mus im zrobić.Soczewica przygotowana.Wszyscy wiedzą jak.Do soczewicy dodam gotowaną kapustę kiszoną ,parzoną kapustę włoską tak dla przełamania kwasowości i smażonego boczniaka.Składniki wydają się być normalne i w smaku i połączeniu.Surówka .....coś wymyślę by nie zakapuścić za bardzo.Coś tam pokażę jak to uczyniłem.Ostatnio robiłem w urządzeniu bo go testuję placek drożdżowy(nazwa własna dla mego dania) na podbudowie drożdżowego ciasta naleśnikowego.Wyszło tak.jest tu 1 dkg drożdży piekarskich.Wędlina włoska z pakietu z Selgros,pieczarki pażone i ser do zapiekanek i pizzy wielokrotnie tu prezentowany.Sos własny tym razem z przyprawą do suflaków z Krety. http://images67.fotosik.pl/411/a125eacb9d20ac56med.jpg Edytowane 29 Listopada 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.11.2014 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Łódki cebulowe z łososiem i żółty makaron mówię wam prima sort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.12.2014 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Ale dzisiaj mam coś innego na obiad.Ta propozycja powali na kolana kolorem ale o smaku powie jakiś kolędnik oczywiście nie tu ale w szopce stekowej..Oni tam czytają nawet z ruchu warg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.12.2014 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Obiady będę wklejał to tak dla tych mniej uposażonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.12.2014 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Mam pakiet z łososiem to rzucę na grill,dorobię jakiś biały sos,ugotuję ziemniaki po francusku bo mam rosół,sałata ze śmietaną po babciowemu,odrobina szpinaku i obiad będzie.Łosoś będzie z Varomy-Thermomix parowany,a potem na grillu by go zrumienić.Ziemniaki we własnym rosole z kuminem.Bardzo smaczne, inne ,łagodne w smaku gdy nie przesadzimy z gruboziarnistym pieprzem.Sałata ze śmietaną delikatnie na słodko z małym dodatkiem. Będzie widać na zdjęciu. smacznego. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.12.2014 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) http://images67.fotosik.pl/437/b200ddd7d4962113med.jpg http://images69.fotosik.pl/435/e2bc1fb920ad0574med.jpg http://images70.fotosik.pl/434/0245c060d6097ab9med.jpg http://images67.fotosik.pl/437/7dc21994333d7a4fmed.jpg http://images70.fotosik.pl/434/f103482c9a03efa1med.jpg Edytowane 8 Grudnia 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.12.2014 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) http://images66.fotosik.pl/434/212f38410daaa8bfmed.jpg Naczynie żaroodporne,połowa usmażonej cebuli ,połowa ziemniaków surowych,pieprz,sól ziołowa,tymianek,znowu cebula,ziemniaki,1/2 l rosołu,przyprawy jak wyżej i masło.Zapomniałem o szpinaku ale był i nawet nie gorzki.Łosoś z sosem ogórkowym ,bardzo przyjemny dodatek do ryby wszelakiej. smacznego. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.