niktspecjalny 08.12.2014 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Dzisiaj z przymusu kluchy Ala spaghetti.Ala nie spaghetti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.12.2014 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Przymierzam się do boczku Ala Okrasa.Gotowanym w oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.12.2014 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Przyznam ,że nie robiłem tak nic jeszcze.6-7 h w oleju to musi coś w tym być.Obejrzałem tą jego blachę żeliwną ,która już się robi na moje ognisko i stwierdziłem ,że brakuje mi na niej grillowych wypustów.Może powiedzieć by mi napawał paski ? ale jak ?.Dzisiaj może lepiej jak pierwszy raz zrobię na płycie marmurowej,którą tu prezentowałem.Idę po mięcho bo mi groszka otworzyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.12.2014 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Zapomniałem tego zamknąć do odwołania bo się to nie podoba wiadomo komu.:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.03.2015 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Nie ma już stekom-ani (houstomani )i dobrze ,to pokażę tu jaki na kolacje zrobiłem sobie stek. i nie tylko.Do wieczora ma się jeszcze stare dobre wątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.03.2015 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 http://images67.fotosik.pl/714/a98c1ee9bc46b228med.jpg http://images66.fotosik.pl/712/a9e83262057f0398med.jpg http://images66.fotosik.pl/712/c4e5eb0540a19dfdmed.jpg http://images69.fotosik.pl/712/f1b6eb2abda64e28med.jpg http://images70.fotosik.pl/712/ec61da7e3eebc3dfmed.jpg http://images66.fotosik.pl/712/db435e667c1e8377med.jpg http://images69.fotosik.pl/712/a457481011cd6cb7med.jpg http://images68.fotosik.pl/712/58b0f7cb1dc61bbcmed.jpg http://images68.fotosik.pl/712/6bfd5338e9b79ecbmed.jpg http://images69.fotosik.pl/712/e4b067d86d9b897cmed.jpg krok po kroku jak producent sobie zażyczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 17.03.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 No ale szału niema .. a miała być uczta kulinarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.03.2015 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 No ale szału niema .. a miała być uczta kulinarna Z części krzyżowej na pierwsze spojrzenie dobrze ukrojony kawałek mięsa na stek.Mam patelnie z podwójnym grubym dnem.Zrobiłem jak pisali.Nie pisali o indukcji ale.Czystą sucha bez grama tłuszczu rozgrzałem patelnię na największej mocy.Wcześniej mięso wyjąłem z lodówki na 1h przed obróbką.Po tym czasie posypałem pieprzem grubo mielonym i nasmarowałem olejem truflowym.Na dymiąca patelnię położyłem na 1 min jedną stronę potem druga strona 1 min i potem jeszcze raz 1min jedna strona i 1min druga strona.Zdjąłem z patelni posoliłem i położyłem zdrapki masła na wierzch.W czasie rozpuszczania masła przekroiłem i wypłynął fajny sos a mięso miało kolor jak widać.Bardzo nam smakował.Będę kupował z krzyżowej bo sprawdzone..Szału nie ma ale smaczne zresztą z musztardą własnej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2015 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Mały eksperymencik.Idę do sklepu po mięcho.Konkretnie łopatka i szynka.Ta pierwsza to pieczeń szprycowana rosołem,druga na szaszłyki także szprycowana rosołem.Pieczeń po szprycy i po przyprawach poleży kilka godzin następnie zostanie oproszona mąką i przesmażona z każdej strony na patelni by zamknąć pory.:DPotem do piekarnika podlanie rosołem.Szaszłyki tym razem szynka plus surowy boczek i novum z czerwoną cebulą.Zanim szaszłyk pojedzie nad ognisko tym razem bez folii poleży w chłodnym miejscu by skruszał..Jak się zrobi to pokażę. do miłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2015 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 http://images67.fotosik.pl/727/87d6ecef45f1f9d7med.jpgTakie przygotowanka na gotowanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2015 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 http://images70.fotosik.pl/725/c9b98f88efe613fcmed.jpgniestety karczek ze stekarki ale fajny w przyprawach do szaszłyczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2015 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 http://images68.fotosik.pl/725/a50df36c336613d2med.jpgSzynka przed rosołem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2015 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 http://images70.fotosik.pl/725/2ba07844c101fe6amed.jpg Przygotowanie do szaszłyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2015 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 http://images70.fotosik.pl/725/124507bcbaadd5bfmed.jpg Obiecany szaszłyk ale jutro do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2015 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 http://images68.fotosik.pl/725/f61979c588bbf6d5med.jpg Taki w pełni nadziany .Proszę zwrócić uwagę ,że cebula czerwona dominuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2015 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 http://images67.fotosik.pl/727/8ce52507e730f836med.jpg Idą na leże.Do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2015 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) Małe co nieco z patelni.http://images69.fotosik.pl/726/f6fa2db46124658bmed.jpghttp://images66.fotosik.pl/726/4b1880580d79128dmed.jpghttp://images68.fotosik.pl/726/addf65d62d734a70med.jpghttp://images69.fotosik.pl/726/de29bd0eb31ce462med.jpgNazywamy go paprykarzem smakuje wybornie jak sie go odpowiedni przyprawi. Edytowane 21 Marca 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.03.2015 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 No i du...pa blada pada śnieg i szaszłyk będzie z małego grilla.Zrobię go jednak na drewnie grabowym nie na węglu drzewnym..Pieczeń z szynki w sosie własnym i ziemniaki i jakaś surówka ale jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.03.2015 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Proszę mi wieżyc ale czerwona cebula smakuje jak zrumieniony kalafior(mój kucharz) .Wszystkim smakowało a mi niestety nie.http://images67.fotosik.pl/736/3069fdc9fcfa1d5emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.03.2015 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Szynka za to wyszła bardzo brawo.Jako pieczeń oczywiście.http://images69.fotosik.pl/734/277fe1368272b060med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.