Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 849
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przyznam ,że nie robiłem tak nic jeszcze.6-7 h w oleju to musi coś w tym być.Obejrzałem tą jego blachę żeliwną ,która już się robi na moje ognisko i stwierdziłem ,że brakuje mi na niej grillowych wypustów.Może powiedzieć by mi napawał paski ? ale jak ?.Dzisiaj może lepiej jak pierwszy raz zrobię na płycie marmurowej,którą tu prezentowałem.Idę po mięcho bo mi groszka otworzyli.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 months później...
No ale szału niema .. a miała być uczta kulinarna

 

Z części krzyżowej na pierwsze spojrzenie dobrze ukrojony kawałek mięsa na stek.Mam patelnie z podwójnym grubym dnem.Zrobiłem jak pisali.Nie pisali o indukcji ale.Czystą sucha bez grama tłuszczu rozgrzałem patelnię na największej mocy.Wcześniej mięso wyjąłem z lodówki na 1h przed obróbką.Po tym czasie posypałem pieprzem grubo mielonym i nasmarowałem olejem truflowym.Na dymiąca patelnię położyłem na 1 min jedną stronę potem druga strona 1 min i potem jeszcze raz 1min jedna strona i 1min druga strona.Zdjąłem z patelni posoliłem i położyłem zdrapki masła na wierzch.W czasie rozpuszczania masła przekroiłem i wypłynął fajny sos a mięso miało kolor jak widać.Bardzo nam smakował.Będę kupował z krzyżowej bo sprawdzone.:yes:.Szału nie ma ale smaczne zresztą z musztardą własnej produkcji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mały eksperymencik.Idę do sklepu po mięcho.Konkretnie łopatka i szynka.Ta pierwsza to pieczeń szprycowana rosołem,druga na szaszłyki także szprycowana rosołem.Pieczeń po szprycy i po przyprawach poleży kilka godzin następnie zostanie oproszona mąką i przesmażona z każdej strony na patelni by zamknąć pory.:DPotem do piekarnika podlanie rosołem.Szaszłyki tym razem szynka plus surowy boczek i novum z czerwoną cebulą.Zanim szaszłyk pojedzie nad ognisko tym razem bez folii poleży w chłodnym miejscu by skruszał.:D.Jak się zrobi to pokażę.

 

do miłego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...