niktspecjalny 04.10.2013 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Mały hicior na obiadek. Ugotować na żeberku w jednym garnku ,dwie cebule,kalafior,brokuł,ze 4 ząbki czosnku,pamiętając ,że warzywa gotują się dużo krócej niż żeberko.Na patelni usmażyć tartą marchewkę.Obrać żeberka od kości podzielić na male kawałki i na chwilę wrzucić do marchewki.Zrobić sos chrzanowy z przepisu ,który już podawałem. Wlać go do marchewki i żeberek.Dowolnie podzielić ugotowane warzywa,układać na talerzach i polewać powstałym sosem chrzanowym.Koniecznie z tą surówką.Wiem ,że dużo w niej dużości ale powiadam wam odlot. http://fotoprzepis.pl/surowka-z-kapusty-jak-z-chinskiej-restauracji/ Do picia kompot z moreli bo taki dostała moja małża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.10.2013 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Mam 6 szt dorodnych rydzów.Zrobię albo krem z rydzów albo normalną zupę.Smażymy na maśle cebulę.Dodajemy swoje ulubione przyprawy.Wrzucamy starte na tartce jarzynowej ziemniaki i smażymy , a następnie zalewamy wodą.W dowolny sposób kroimy rydze i również podsmażamy na maśle.Wrzucamy je do zupy.Gotujemy kilkanaście minut.Dowolnie zabielamy śmietaną.Ja tą wersję kocham bez zużycia blendera.Jeśli z blenderem to ziemniaki w kostkę.Identycznie robię zupę krem z boczniaka.Ale następnym razem podam przepis jeśli ktoś sobie życzy zupę krem z buraczków zapieczonych w piekarniku.Przepyszna zupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 08.10.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 życzę sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.10.2013 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 życzę sobie Miszmasz.Krótko.Buraczki i jabłko piekę w piekarniku w skórce.Na patelni na oliwie smażę cebule i wyciśnięty przez praskę czosnek.Do dowolnie ugotowanego bulionu wrzucam usmażoną cebulę i czosnek tak by został tłuszcz i smak ,który wykorzystam potem.Obieram buraczki i jabłko oczyszczam z ............duperszmitów;),dowolnie kroję i dodaję do zupy.W między czasie gotuję kilka ziemniaków w mundurkach.Ugotowane obieram i delikatnie podsmażam na patelni po cebuli i czosnku.Doprawiam zupę do smaku bez ziół itp.Sól,Vegeta ,pieprz.Traktuję ją blenderem.Z połowy cytryny wyciskam sok i dodaje do zupy.Nie lubię jej z jajkiem na twardo za to uwielbiam z ziemniakami które przed podaniem wkładam do talerza zostawiając wolny środek do którego dodaję łyżkę śmietany.Obficie posypuję natką pietruszki.Zupa prosta ale zapewniam cię ,że smak przypadnie do gustu milusińskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.10.2013 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Podejmuję dziś próbę zrobienia kotletów w skład których wchodzą seler,por,marchew,pietruszka,cebula i kapusta biała.Pokroić to to pokroję w kostkę wrzucę do garnka i zaleje wrzątkiem.Trochę w nim poleżą.Odcedzę,wystudzę dodam jajo,namoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę,łyżkę musztardy parczewskiej .Doprawię delikatnie do smaku.Uformuję kotleciki ,usmażę i podam oblane potrawką z królika.Ale ,że skurczybyk jest drogi więc podzielą go na pół i następną razom zrobię coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2013 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Zainspirowała mnie baba na budowie to zrobię dzisiaj roladę ziemniaczaną z pieczarkami i mięsem mielonym i szpinakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 18.10.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 dziękuję za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2013 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Syn powiedział ,że rolady było mało to za kare mam dzisiaj zabłysnąć.Zrobię mu kebaba bez urządzenia do kebaba.:yes:.6 szt ćwiartek z kurczaka odkoruje od kości by powstałe pseudo kotlety.Każdego nasmaruje papką z oliwy musztardy,majonezu i ketchupu.Położę jeden na drugim w stertę,poprzebijam patykami długimi do szaszłyków i włożę do piekarnika.Termoobieg i kebab po 1h w temp. 190 stC będzie palce lizać.Obowiązkowo frytki.Ale jakie?Niech będą marchewkowe.Marchew w tym celu trzeba blanszować we wrzątku z dodatkiem cukru .Odcedzić i wysuszyć.Jak frytki usmażyć.No i surówka.Sałata lodowa,rzodkiewka(sztuczna jak cholera),szczypiorek.Skropię oliwą i octem jabłkowym.Podrzucę do góry i na talerz.Niech się gówniarz cieszy,że starszy mu michę podarował.:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2013 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Mięsko sadzone w kapuście pekińskiej ze słodkim czosnkiem i cukinią i nie tylko (ale olej truflowy trza mieć).............................Przepis podam po 10 wejściach we wątek.Inaczej nici. Przepis jest zajebisty.Kto mnie czyta to zrozumie. pozdrawiam.:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 19.10.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 jak poleży dłużej na tej gazecie to będzie na bank niesmaczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2013 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 mam jeszcze wyborną wołowine z grzybkami, kaszą gryczana lub dzikiem ryżem i odrobina kokosowej nuty. ale to jutro. ps a wszystko w papryce. Nich BAN będzie BANEM................ty masz chorobę w mózgu....................spierdal........aj z mego wątku.:mad::mad::mad::mad::mad: .Babie swojej rozkazuj i jej gotuj...załóż własny topik............spierdal.............aj z mego topiku.WY NY jeśli wiesz co to!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad::mad::mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.10.2013 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Komu dziękować za wycięcie tych innych inaczej postów?Fajnie by było wiedzieć kto nad tym czuwa.Jeśli Elfir to Ty to wielki szacunek choć nie przypadliśmy sobie do gustu......Powtarzam jeśli Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.10.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Komu dziękować za wycięcie tych innych inaczej postów?Fajnie by było wiedzieć kto nad tym czuwa.Jeśli Elfir to Ty to wielki szacunek choć nie przypadliśmy sobie do gustu......Powtarzam jeśli Ty. Powtarzam -. A kto tobie przypadł do gustu ? Chyba nie ma żadnej takiej osoby na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.10.2013 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Powtarzam -. A kto tobie przypadł do gustu ? Chyba nie ma żadnej takiej osoby na tym forum Miałem być miły dla kobiet..................czy kobiecie w wieku............. można powiedzieć ,że jej się nie trawi???To miał być przepis w moim topiku???Tak weszłaś w niego aby mi to zakomunikować???Lata lecą i liści na drzewach coraz mniej..............masz jakiś problem kulinarny........masz jakąś większą imprezę .........powiedz ...........pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.10.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Miło się z tobą gawedzi -jak zawsze - chętnie bym została dłużej - ale nie mogę , bo mam pranie. Klaniaj się nisko żonie , bo to święta kobieta musi być . aa...załuję, ale z propozycji kulinarnych nie skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.10.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Miło się z tobą gawedzi -jak zawsze - chętnie bym została dłużej - ale nie mogę , bo mam pranie. Klaniaj się nisko żonie , bo to święta kobieta musi być . aa...załuję, ale z propozycji kulinarnych nie skorzystam twój wybór a kobietę moja zostaw w spokoju...............ona nie lubi złych ludzi choć to Pan doktor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.10.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 twój wybór a kobietę moja zostaw w spokoju...............ona nie lubi złych ludzi choć to Pan doktor. Twoja żona to Pan doktor? To by wyjaśniało Twoje "zaangażowanie" w kulinaria i zamiłowanie do zasmażek i majonezów. Swoją drogą gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2013 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Twoja żona to Pan doktor? To by wyjaśniało Twoje "zaangażowanie" w kulinaria i zamiłowanie do zasmażek i majonezów. Swoją drogą gratulacje Na więcej cie nie stać nawet przejęzyczeń nie rozróżniasz:mad::mad: kobieta prawdziwa to wie ona tego nie wychytuje i nie pokazuje facetowi ale to już musi być kobitka.:yes:............I jak Admin miał wybudować to Forum jak jest takie myślenie.Dalej możesz się czepiać i majonezu i zasmażek i innych rzeczy.żenada i to jeszcze kobiełka..........ale cóż tak Twoja natura.Daj przepis na danie z wiejskiego koguta co to guw........ pazurami na grzędzie przekłada.Specyficzna zwierzyna.............pokaż jaka jesteś mocna w klocki kulinarne bo to Pani Doktor A Pan Doktor to ci nie wyszło.........ty mi inaczej ubliżasz.........No to co kogut na przeprosiny.....bez majonezu ,zasmażek i innych nie potrzebnych skojarzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2013 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) Miło się z tobą gawedzi -jak zawsze - chętnie bym została dłużej - ale nie mogę , bo mam pranie. Klaniaj się nisko żonie , bo to święta kobieta musi być . aa...załuję, ale z propozycji kulinarnych nie skorzystam Popatrz jakiego zamieszania zrobiłaś tym wejściem. Houścik się znowu obnażył rzygami i to przy Twoim udziale ponieważ jesteś widoczna na jego screenie. Proszę wybacz mi to określenie............jesteś kobietą i wiem ,że i może nie powinienem.Po Hugo tu wchodzisz i trollujesz w moim topiku????Nakręcasz houścika,psujesz mój wątek......po co ???Po to by mi powiedzieć ,że nie skorzystasz????Zaiste zajefajna z ciebie KOBIETA. Po prostu nie korzystaj i nie wchodź tu nie czytaj moich wypocin bo możesz zwymiotować jak inni. Kiedyś nie wdawałaś się w takie głupowate potyczki słowne.Wiem lata.nuda to i kobieta facetowi dokopać powinna.........może masz problem????Powiedz może pomogę???? Edytowane 25 Października 2013 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 26.10.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Koguta nie będzie, ja raczej bezmięsnie i bezmajonezowo - taka karma A o przejęzyczeniach to coś Freud kiedyś popełnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.