paputos 28.02.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Witam.Mam następujący problem. Mianowicie, lada dzień rodzice będą mi i mojej żonie przepisywać działkę budowlaną, która mieści się obok ich obecnego domu. Nosimy się z zamiarem postawienia domu na tej działce, jednakże poprzez nią poprowadzone są rury kanalizacyjne, które uniemożliwiają dogodne usytuowanie budynku. Podobno od rury kanalizacyjne należy się odsunąć w każdą stronę 3 metry, wobec czego postawienie czegokolwiek na tej działce graniczy z cudem. Moje pytanie brzmi. Czy mogę domagać się zmiany przebiegu owych rur? Nawet jeśli uprzednio-jakieś 8 lat temu rodzice wyrazili zgodę na takowy ich przebieg?Do kogo mam się zwrócić? Urząd gminy? Z góry dziękuję za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 28.02.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Jeśli podpisana była zgoda, to ewentualna zmiana tylko na własny koszt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paputos 28.02.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Jeśli podpisana była zgoda, to ewentualna zmiana tylko na własny koszt.... kurcze no własnie rodzice podpisali:o jaki to może być koszt? do kogo się zwrócić w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 01.03.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 u mnie w gminie to są wodociągi...Dowiedz się co oni na to wogóle, później pewnie jakieś warunki określą i wg tego zrobisz projekt i równocześnie będziesz wiedział jaki koszt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts