kastel 19.04.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 jestem w trakcie remontu kuchni w dosyć starym budynku. pod zerwanymi deskami odkryłem ogromną ilość gruzu, szlaki i cholera wie czego jeszcze (szkło, papa, dachówki, trzcina, itp). po częściowym uprzątnięciu tego bałaganu zamierzam ponownie ułożyć na to deski. te z rozbiórki są w doskonałym stanie. zastanawiam się jednak nad zastosowaniem foli paroszczelnej położonej na legarach gdyż słyszałem o takich rozwiązaniach. czy ma to sens i jaka powinna to być folia? sprawa jest dosyć pilna. proszę Was o jakieś konkretne info na ten temat. dzięki...pozdrawiam wszystkich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 19.04.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Jeżeli nie jest to parter na gruncie to sobie daruj.Natoniast możesz polożyć plytę OSB pod deski żeby się nie uginały.Tak zalecił nadzór budowlany mojemu bratu przy remoncie 100-letniego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 19.04.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 OSB?ja jednak dałem przykładnie stare deski na legary, bez osb, coby wentylacja też od dołu była...folię dałem pod legary, a pod deski tylko karbowany papier (izolacja przeciwkurzowa dla wełny pomiędzy legarami...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 20.04.2004 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 OSB? ja jednak dałem przykładnie stare deski na legary, bez osb, coby wentylacja też od dołu była... folię dałem pod legary, a pod deski tylko karbowany papier (izolacja przeciwkurzowa dla wełny pomiędzy legarami... Pozdrawiam Ja słyszałem, że folię pomiędzy deski, a legary daje się żeby nie wydmuchiwało drobin wełny mineralnej/szklanej do wnętrza (paskudne dla alergików i nie tylko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 20.04.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 I właśnie z tego powodu dałem karbowany papier - co by kurz z wełenki nie właził przez szpary między deskami do pomieszczenia...Ale to taki stary, żeby nie powiedzieć oldskulowy patent...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts