djswistak 28.02.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Witam Nie bardzo wiem gdzie ten temat umiescic gdyz porusza w sumie trzy watki a nie chce zasmiecac forum trzema tematami wiec zakladam jeden. Prosze ewentualnie moderatora o przeniesienie tematu w najbardziej optymalne miejsce. Mowa jest o domu z lat 70 tzw klocki gdyz wtedy tylko takie byly. Piwnica,parter,pietro. budynek nie ocieplony, dach pewnie tez nie gdyz nikt tego nie wie, ponoc jakas szlaka tylko. Zostaly mi do wymiany okna pcv na parterze(reszta okien na pietrze i w piwnicy pcv) dwa duze ok 2500x1600, jedno kuchenne, okno balkonowe z drzwiami, dwa male na klatce schodowej w sumie szesc. Troche poczytalem forum i biore pod uwage trzy firmy INTERNORM (kf500 lub dimession), VETREX (v90+), OKNOPLAST (winergetic. platinum 2)w tej kolejnosci jak pisze. prosze was jako uzytkowników o opinie i poglad na ceny W gre wchodza takze drzwi zewnetrzne wejsciowe na werande z dworu na werande. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Teraz dach: ok 11mx11m plaski z delikatnym spadem. Chcialbym go dobrze ocieplic i polozyc pape lub cos innego jesli istnieje na dach. Co w tym wypadku najlepsze? stosunek jakosci do ceny. Chce aby kazda wydana zlotowka byla dobrze wydana a nie zaplacona za znaczek firmowy. Jakie bylyby orientacyjne koszty? ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Centralne ogrzewanie: Chce je przebudowac tak by bylo cieplo,oszczednie i bezpiecznie. jak to za prl-u jest totalny misz masz. Piwnica ( dwa pokoje,korytarz,lazienka,kuchnia) ---zrobione mieszkanie zasilanie miedzia plus kaloryfery plytowe stalowe radson Parter( 3 pokoje,lazienka,korytarz,kuchnia) -- jakies grube stalowe rury jak to bylo robione w latach 70-tych plus 4 zeliwne kaloryfery plus drabinka w lazience. Pietro (3 pokoje,lazienka,korytarz,kuchnia)--- to samo co na parterze plus jakies pseudo naczynie wyrównawcze w lazience. Klatka schodowa jeden duzy zeliwny kaloryfer. Piec( stoi w wydzielonym pomieszczenu z piwnicy z pomieszczeniem na wegiel) to jakis robiony przez rodzimych grzebków, ledwo juz zipie jaka moc i inne parametry nie wiem. dzadek go kupowal a juz nie zyje. Pytanie jak najlepiej to ogarnac by mialo to rece i nogi? by bylo wszedzie cieplo,ekonomicznie i bezpiecznie. kaloryfery myslalem o kermi x2 ( panu od regulusów z gory dziekuje) bede mial dobry rabat na nie:) Co do pieca to nie mam pojecia? Nie chcialbym wydawac fortuny ani tez kupic jakiegos bubla. Jak przerobic instalacje grzewcza? Bardzo prosze o pomoc i nie wysylanie mnie do szukajek. gdy pieniadze jakie chce na to wsadzic to naprawde lata wyrzeczen:) Jesli ktos jest z moich okolic to prosze o kontakt na priv:) planowany start inwestycji to koniec kwietnia i poczatek maja jak sie zrobi w miare cieplo juz Jesli o czym zapomnialem napisac to pytajcie. pozdrawiam Tomek Edytowane 28 Lutego 2013 przez djswistak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djswistak 04.03.2013 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 nikt nie pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts