aLilith 11.06.2013 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) I udało się !! Wczoraj 10.06 wystartowaliśmy. O 4 rano zadzwonił Koparkowy, że jest już na miejscu i trzeba było tyłek zwlec, nawet słonka jeszcze nie było tak do końca. Dzięki temu, że tak wcześnie zaczęliśmy udało się zalać zbrojenie przed wieczornym deszczem:lol2: Edytowane 11 Czerwca 2013 przez aLilith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 11.06.2013 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Słonko prześlicznie przygrzewało, a chłopakom aż paliła się robota w rekach. Mamy wylewany ławo-fundament (45cm szerokości około 1m głębokości), do tego wszystko ręcznie, tak ze mieli mnóstwo pracy. Inwestorskie oko "paczy" Edytowane 11 Czerwca 2013 przez aLilith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 11.06.2013 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Po południu na działce tak pięknie wyschła ziemia, ze można było dowieźć piach. Wcześniej wszystko wywożone było ładowarkami i wszystkim czym się tylko udało wjechać. A dzisiaj znów pogoda w kratkę i błoto po pachy, aż mi ich szkoda było. Nawet inwestor pomagał w przeniesieniu betoniary, oczywiście przejechała mu po nodze, ach ta nadgorliwość. Myślałam, że będzie stop, na szczęście materiału starczyło, zapału majstrom i pomocnikom również. Udało się, skończyli i mamy fundamenty Edytowane 11 Czerwca 2013 przez aLilith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 12.06.2013 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 u mnie kierbud nie zgodził się na lanie fundamentów bezpośrednio do gruntu... Musiałam mieć wykopaną całą półkę, zrobione szalunki i dopiero w szalunek a to z powodu trwałości i warunków na śląsku związanych ze szkodami górniczymi i małymi "tąpnięciami" chłopacy się narobili a mnie deski też nieźle kosztowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 12.06.2013 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 P.S. skąd u Ciebie taka pogoda? u mnie wczoraj lało i lało masakra a dzisiaj zaczęło dopiero coś tam przyświecać może w końcu będzie pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 12.06.2013 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Wiem co nieco o tąpnięciach na Śląsku Moje miasto rodzinne to Jaworzno - "prawie" Śląsk. U nas całe szczęście nie było problemu z fundamentami, podobno wystarczy w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pannda 14.06.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witam, my z mężem mamy podobny model rodziny (2+ pies) i też zabieramy się za budowę domu. Trzymam kciuki i będę zaglądać ! Z projektu widzę, że domek będzie fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 14.06.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Udało się, skończyli i mamy fundamenty Alilith gratulacje .Powodzenia i ładnej pogody:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 16.06.2013 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Pogoda dopisuje, humory majstrom również kończymy tydzień z "papowym" zalanym wieńcem na warstwie bloczków i zalanym tarasikiem.Widać tez pół drzwi do kotłowni. Przy omawianiu planów na ściany oczywiście pojawił się problem. Otóż ściana w łazience ma 2,3m długości a okno na tej ścianie tylko 2,8m - znakiem tego zgodnie z projektem musiało by być również w pokoju. Dobrze, że majstry to wychwyciły bo do tej pory nikt na to uwagi nie zwrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 16.06.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Powodzenia kobieto, teraz to już tylko czekać na mury:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 16.06.2013 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Inwestorka podlewa taras, bo kwiatków na działce jeszcze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 19.06.2013 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 I ruszyli, ściany rosną w oczach Nie obyło się tez bez wpadki majstrów, bo nadgorliwy wyprowadzacz "winklów" zamurował okno narożne na szczęście niezbyt dużo trzeba było rozbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 25.06.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Oj wiele się działo u nas w tym tygodniu mamy już ściany konstrukcyjne i działowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 25.06.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Taras już też można sobie wyobrazić: Mam też salon i jadalnię: Wszystkie ściany stawiane na ławofundamencie. Nie znaleźliśmy "na już" panów od wylewek więc na razie na "podłogach" brzydko, będą za 2- 3 tygodnie więc będę mogła przemyśleć rozkład wszelkich rur i rureczek, coby potem nie przekuwać. Spokojnie też zaizolujemy ściany, teraz było tak gorąco, że nie mieliśmy serca smrodzić smołami murarzom i tak mieli przerąbane na tym słonku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 25.06.2013 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Zrobiły się tez schodki wejściowe Dziś zaczęli walczyć ze stropem - niestety znów zaczęło padać. W sobotę po wielkiej ulewie odpłynęły nam palety z pobocza - cale szczęście, że były już puste, z sercem w gardle szliśmy na działkę bo w piątek na poboczu leżało jeszcze sporo elementów systemu kominowego, chłopaki jednak sprzątnęli wszystko na górę. Jednak budowa na górce ma też plusy znajomemu odpłynął piasek, grys i sporo elementów stropu na szczęście strop odszukał. Edytowane 26 Czerwca 2013 przez aLilith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papi240 27.06.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 fajny domek będzie, i to jakieś 35km odemnie fajnie z tymi fundamentami wam wyszło, ja miałem gline którą musiałem wybrać, szalować, zalewać (18kubików betonu) potem murować fundament na 8 rzędów bloczków (1460szt), a na koniec to wszystko zasypać - 15 wywrotek piachu, tak że kosztów pracy i czasu to troche pochłonęło pozdrawiam, i życzę pogody bo ostatnio bardzo niepewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 27.06.2013 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 I mamy poukładany strop. Jutro jak pogoda powoli wielkie zalewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 29.06.2013 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 17dni i domek stoi wczoraj panowie zrobili piękny bukiet na zalanym stropie i zakończyli u mnie prace. Wrócą za parę dni podciągnąć kominy i wykonać schodki do kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 04.08.2013 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Doczekaliśmy się w końcu dekarzy. Krokwie już pobejcowane i poukładane, nie mogę się doczekać kiedy ułożą podbitkę ma być drewniana położona na krokwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 15.08.2013 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Dach zafoliowany, podbitka ułożona Czekamy na murarzy kominy trzeba zrobić już na dobrze, i potem blacha. W końcu kupiliśmy brązową Finnerę. Mam nadzieję, że nie będzie najgorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts