Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na Wichrowym Wzgórzu.

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamy już dach i pierwsze posadzki oraz ocieplony strop. Ogarnęliśmy tez działkę może zdążymy w tym roku trawę posiać?W tym tygodniu obiecują przywieźć i zamontować okna. Zdecydowaliśmy się na Jezierskiego - dąb bagienny. Wreszcie wyszli z dołka i nawet niezłe ceny mieli. Tynkarze też umówieni. Mam nadzieje ze będzie ładna pogoda.

2013-09-14-662.jpg2013-09-29-679.jpg2013-09-29-680.jpg2013-09-29-681.jpg

• 1 month później...

Długo mnie nie było w dzienniku - za dużo się działo, zarówno na budowie jak i w pracy. Mamy okna, Jezierski dąb bagienny. Zamontowaliśmy również drzwi, marzyłam o drewnie otrzeźwiła mnie cena więc są metalowe. Jak coś można kiedyś zmienić na razie są inne wydatki. Chcemy zakończyć przed zima centralne i posadzki "na gotowo"

2013-10-09-705.jpg2013-10-09-706.jpg2013-10-09-707.jpg2013-10-09-713.jpg2013-10-09-704.jpg

Edytowane przez aLilith

• 3 weeks później...

Jak Hydraulicy obiecali :yes: jutro kończą i w poniedziałek zalewamy posadzki "na gotowo"; kocioł odpalony wczoraj, żadnych przecieków co bardzo mnie cieszy bo w poniedziałek ostatnia ekipa na budowie w tym roku. :lol2:

2013-11-07-775.jpg2013-11-22-797.jpg2013-11-22-798.jpg2013-11-22-800.jpg

Ogrzewanie główne podłogówka, dodatkowe ogółem 40 żeberek i dwie drabinki zrobione w razie "W" gdyby była dłuższa przerwa w dostawie prądu zimą i trzeba było żeby zadziałała grawitacja.

Sprawnie Wam idzie budowa. Fajnie, że macie juz odpalone ogrzewanie, bo się sporo wilgoci się pozbedziecie.

Ja mam zamiar jeszcze powalczyć z podłogówką w tym roku, ale nie wiem, czy w temperaturze ok. 0C można w ogóle rury układać. A nawet, jeśli można, to z pewnością robi sie to gorzej, niż przy 20C :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Lady z okien jestem zadowolona, są ładnie wykończone, kolor trochę ciemniejszy niż na próbce przy zamawianiu, ale już się przyzwyczaiłam. Dziś korzystając z ładnej pogody doszorowałam je w końcu do czysta, przy wylewkach mi trochę dolne listwy pouszkadzali :( szkoda, ze nie miałam czasu zobaczyć tego wcześniej.

Zrobiliśmy też zakupy wykończeniówki (zdjęcia z neta)

93c16a49fbdc.jpgtubądzin modern square

1240.jpgceramika końskie michelle white black - mała łazienka

D-3346-Dab-Chillout-0.jpg krono dąb chillout do salonu

do tego na korytarzu w kuchni i w salonie szary pół poler i prawie białe panele do obu sypialni.

Edytowane przez aLilith