studentka2 28.02.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Poszły mi dwa światła górne (w dość sporym odstępnie czasu, więc podejrzewam, że nie jest to ze sobą związane). W pierwszym przypadku żarówka po włączeniu zaczęła się żarzyć, przepaliła się, a po wkręceniu nowej nagły błysk i koniec żywota. Jakiś czas później wkręcałam nową - o dziwo świeci się, ale nie chce się wyłączyć. (wykręciłam ją na dobre, bo palić światło 24h/doba, to nie dobry pomysł) W drugim przypadku - również zażarzyła się po włączeniu i światła nie ma (próbowałam z nową żarówką - nic). Przy włączniku światła mała lampka, która dawała stabilne światło teraz "mruga". (Jeśli to ma znaczenie, mam wrażenie, że włącznik stawia większy opór, kiedy go włączam, jakby chciał powrócić do pozycji wyłaczenia). Czy przy tym opisie można wnioskować, na czym polega problem? Niestety moja wiedza nt. elektryki jest uboga, ale myślę, że jeśli to tylko spalony włącznik światła, poradzę sobie z wymianą. Ewentualnie - czy możecie mi polecić jakiegoś przyzwoitego elektryka z Krakowa, który nie zdarłby ze mnie za naprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.02.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Czy przy tym opisie można wnioskować, na czym polega problem? Wygląda na uszkodzony wyłącznik , więc nic nie szkodzi na przeszkodzie, aby koleżanka taki - nowy zakupiła i najlepiej już go posiadając poprosiła o przysługę sąsiada lub kolegę z uczelni, który podjął by się wymiany. Na pewno zrobi to za miłe słowo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 17.11.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Nie dowiedzieliśmy się, jaki był finał tej "operacji elektrycznej" Szkoda. PS. Tych piętro niżej znowu szlag trafia za pozycjonowanie :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts