doro 19.04.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Jaka powinna być moc takiej drabin(ki)y , jeśli łazienka ma 11m2,jest od strony północnej, okno 80x1,6, od połowy skos - ścianka kolankowa ma 1,5m, jest podłogówka ale elektryczna - tak aby tylkozłagodzić nieprzyjemny chłód kafelek, jest też odprowadzenie ciepłegopowietrza z kominka z dołu z salonu, nie przewiduje się więcej żadnego grzejnika , dom jest z silikatu dobrze ogacony styropianem - a ja jestem zmarźluch.Ilu konsultantow tyle zdań - a już muszę się zdecydować.Pomóżcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 19.04.2004 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Standardowo przyjmuje się, że na 1 metr kwadratowy powierzchni w pokoju o wysokości 2,50 m potrzeba 100 W mocy... ale w łazience? Ja bym montował taki, aby żona mogła wysuszyć pranie, im większy tym lepszy... ale z głowicą termostatyczną, zakręcić zawsze można Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 19.04.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Ja w swojej większej łazience trochę przewymiarowałem z planami. Ma ona koło 15 m kw. po obrysie podłogi. Ma też trochę skosów, ale ścianka kolankowa ponad 1m, a stoi się już metr od niej. Dam grzejnik zwykły 1100W oraz drabinkę 600W. Mam nadzieje, że będzie działać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts