Jarek.P 20.04.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Dla wszystkich samorobów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syla135 05.06.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 WitamCzytam wasze dzienniki od dawna. Część wręcz śni mi się po nocach i dzięki naginaniu męża i czytaniu o was zdecydowaliśmy się budować. Mąż zagranicą zajmuje się zarabianiem a ja po pracy zajmuje się działka architektem papierami itd. Na dniach składamy papiery na zgodę na budowę.Plan jest prosty postawić dom za 200tys Zrodził się pomysł postawienia SSZ sami tj. Tata-zajmuje sie-wykończeniem środka domu dach stawialismy rok temu u rodZiców poszło pięknie.Wujek-jakies 15-18lat temu murowal. W dobrych czasach się dorobił i od dawna nie pracuje.Sąsiad taty-kierowca wywrotki Ponoć umie czytać plany. Rozpisalam się ale chodzi mi o to że WYDAJCIE KSIAZKE! mój tata zadaje mi podstawowe pytania np ile kopie koparka ile ręcznie? Wybierać całą dziurę czy zostawiać środek gdzie nic nie bedZie? ItdNa waszych dziennikach jest to fajnie opisane i co ważniejsze są super zdjęcia a jak ja mam to pokazać ojcu jak on ma alergie na komputer? Tak to książkę zabiore na budowę i siegne po nią w każdej chwili a tak to co? Kompa ze sobą ciągnąć? Nie bardzo.Jak dobrze pójdzie za 2-3miesiace ruszamy więc proszę o wsparcie i książkę.Pozdrawiam wszystkich wariatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardksar 10.06.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Ja powiem tak, mieszkam w mieście i bardzo długo zbieram się, żeby wybudować ten domek. Jednak nie mogę się do tego zabrać. Oczywiście też chciałem zrobić dużo rzeczy sam, ale wszystkiego nie da się zrobić samemu. Na razie zainstalowaliśmy zbiornik na gaz u teściów. Mój dom musi poczekać, ale jak widać w moim opisie, kiedyś zbuduję. Przy okazji, powiedzcie, jak zaczynaliście. Oczywiście plan i projekty, ale czy od razu zbieracie listę potrzebnych materiałów i obliczacie koszty? Może w końcu, zacznę tworzyć domek, chyba najwyższa pora. Proszę o Wasze rady, przemyślenia, wszystko co będzie pomocne, na początkowym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 10.06.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Kasa na materiały i dużo samozaparcia a czas się sam znajdzie.Nie warto liczyć na przód bo można się zdziwić. Najwięcej zaoszczędzisz robiąc samemu i nie bój się jakiś robót bo to się da samemu.Chyba, że coś Ci nie leży wówczas weź ekipę. Rozsądek i przesiewanie informacji tu wyczytanych.Pamiętaj im szybciej zaczniesz tym szybciej skończysz.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisab 20.07.2014 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Najgorzej jest zacząć budowanie...człowiek się zastanawia.....boi się że sobie nie poradzi......ale potem .....przychodzą kolejne etapy i trzeba sobie radzić...My jak mamy wątpliwości to dzwonimy do naszego kierownika budowy.....jeszcze nigdy nas nie zawiódł....dzwonimy...przyjeżdża na budowę i tłumaczy....powodzenia dla wszystkich zaczynających budowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 09.10.2017 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 (edytowane) Witam również. Powiem tak, że mój mąż też był przerażony. Szwagier czyli brat męża powiedział mu tak: "Skupiaj się po kolei na tym co będziesz robił, a nie patrz na budynek jako całość bo zgłupiejesz, a tak powoli etap za etapem będzie jakoś szło". I to prawda, po kolei przed nastepnym etapem czytaliśmy i ogladaliśmy fimiki na YOU TUBE i powoli to jakoś szło, a nawet powiem lepiej niż niejedni fachowcy. Pozdrawiam wszystkich budujących samemu. Edytowane 9 Października 2017 przez dana0606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miamar 18.11.2017 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cinek04 11.12.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Na wstępie chciałbym się z Wszystkimi przywitać tak więc witajcie zdolni ludzie:) jako, że jestem "śweżak" na tym forum liczę na Państwa pomoc w postaci dobrych rad podczas budowy mojego domu. Nie tracąc czasu chciałbym zapytać co polecacie jako główny materiał : pustak ceramiczny ,czy beton komorkowy? Jakie wady i zalety dany budulec posiada . Edytowane 11 Grudnia 2017 przez Cinek04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 19.09.2018 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Ja się przymierzam dość mocno by sam zrobić, ale czytając to forum nie wiem czy nie skończę jako kupiec gotowca od deva. Buduj samemu. Zawsze możesz do poszczególnych, trudniejszych etapów brać ekipy. Na pewno będzie zrobione lepiej niż deweloper zrobi (byle szybciej, byle taniej, byle jak). Czytaj, dopytuj, buduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnynick21 30.10.2018 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Witam czy daliscie rade wybudowac stan surowy otwarty tj sciany nosne i dzialowe w ramach jednego sezonu budowlanego ?Pracujac na etacie. Jak duzo na dzien byliscie w stanie pomurowac sciany? Na jakim etapie szukaliscie kogos do wiezby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 30.10.2018 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Jak możesz jechać na budowę po pracy wbdni robocze to dasz radę bez problemów. Jak prosty projekt to i samymi weekendami dałbyś radę.Jak pozwiedzasz dzienniki samorobow to to wyciągniesz średnią ile można zrobić w ciągu dnia. Nie ma reguły. Na początku jest wolniej jak zaczynasz i potem nabierasz wprawy. No i jedni sa pedantyczni i dokladniejsi to zawsze będzie wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnynick21 30.10.2018 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Jak możesz jechać na budowę po pracy wbdni robocze to dasz radę bez problemów. Jak prosty projekt to i samymi weekendami dałbyś radę. Jak pozwiedzasz dzienniki samorobow to to wyciągniesz średnią ile można zrobić w ciągu dnia. Nie ma reguły. Na początku jest wolniej jak zaczynasz i potem nabierasz wprawy. No i jedni sa pedantyczni i dokladniejsi to zawsze będzie wolniej. Dziekuje za pierwsza odpowiedz. Wiem ze do wiezby bede zamawial firme, zamawialisbyscie w ciemno na koniec sezonu budowlanego czy wystarczy poszukac kilka tygodni przed? Dom planuje budowac w dolnoslaskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 30.10.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Nie podpowiem, bo więźbę też sam robiłem. Zależne jest jeszcze czy planujesz wiązary czy ekipę cieśli. W przypadku pierwszego łatwo oszacować terminy. Wystarczy zadzwonić do kilku firm w okolicy. Jak ekipę to popytaj u znajomych o polecanych lidzi i zadzwoń do kilku zapytać jak mają obłożone kalendarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SystememGospodarczym 26.02.2019 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Czy mogę prosić o przeniesienie mojego dziennika do klubu samorobów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.02.2019 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Czy mogę prosić o przeniesienie mojego dziennika do klubu samorobów ? Masz 5 postów. Kopiuj - będzie szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promienna 01.12.2019 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Muszę to napisać, podziwiam, was, ja nie dałabym rady samemu zbudować domu, ja muszę mieć od wszystkiego fachowców, ale jak pozwolicie to tym forum postaram się zainspirować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekD34 29.03.2022 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Co moge to buduję sam. Do niektórych rzeczy wolę zawołać fachowca np do prądu. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
athée 02.08.2024 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia Magazynier pozdrawia samorobów. Jak tam wasze domy jeszcze stoją.... ja ostatnio na YouTubie patrzyłem jak się usuwa ciążę. Chyba klinikę otworze, bo robota czysta, łatwa i przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts