aziel 07.06.2002 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2002 Czy wiecie jak sprawdza się w praktyce podłoga z drewna egzotycznego? Jaki gatunek jest najbardziej godny polecenia? [ Ta Wiadomość była edytowana przez: aziel dnia 2002-06-29 10:06 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.07.2002 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2002 generalnie kazda, bo to drewno jest o wiele bardziej wytrzymale niz gatunki rodzime. Pieknie wyglada merbau, ale ja zastanawiam sie nad Ipe w malych waskich deszczolkach tzw. podloga przemyslowa -roznorakie barwy od jasnych, przez odcien bursztynowy, ciemno zielony do brazowobrunatnego ... cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 09.07.2002 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2002 Jestem w szoku po otrzymaniu oferty na wykonanie kompletnej podłogi. Klej, lakiery, robocizna przewyższają cenę materiału. Może by to ułożyć samemu? Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.07.2002 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2002 rzeczywiscie podloga nie nalezy do najtanszych, ale trzeba szukac po roznych firmach bo ceny mocno sie roznia Wiem, ze przemyslowa mozna kupic za 70 zl za m, a inne gatunki zaczynaja sie od 110zl. I do tego trzeba doliczyc robocizne, klej, lakierowanie. Notabene olejowanie jest tansze, tyle, ze podlog a ciemniej. Gaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 02.10.2003 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 przemysłowa jest super.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 02.10.2003 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Podczas wizyty w sklepie z drewnem egzotycznym pytam sprzedawcę (DLH) czy jest odpowiednio twarde pod fotel na kókach. Odpowieź "oczywiście sami je przecież stosujemy" zajrzałem więc za jego biurko. Podłoga wyglądała jak mój miękki buk:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Ja zrezygnowałam z egzotycznego.1. Istotnie, dobrze trzeba ułożyć a kleje i robocizna sono kosztują2. NIKT mi nie gwarantuje, że będę mieć takie samo drewno (kolor!) jak na ekspozycji3. musi być idealna wilgotnośc podłoża (o ile pamiętam max2%) w sumie mam finish parkiet yatobe (i też nieststy, na wystawie kolor podcodzi pod czerwień, u mnie wybarwienie w brąz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amacio 04.10.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2003 Mam rowniez podlogi egzotyczne: iroko - jasne, badi i merbau. Wrazenie jest powalajace. Wszyscy znajomi nam " zazdroszcza " w sensie pozytywnym. Rzeczywiscie sa drogie, ale piekne. To tak jak antyki mijaja lata, zmienia sie moda a podlogi wciaz piekne. A teraz troche minusow.Cena, nie sa takie twarde jak sie o nich pisze ( niestety ), rzeczywiscie gama odcieni jest strasznie szeroka w obrebie jednego gatunku drewna - ale to akurat poczytalem za atut, bo to drewno a nie panele ( ktore sa identyczne).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts