grzech25 17.12.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 więc postanowiłem przestawić je chociaż na 3.I wtedy zobaczyłem,że piec pracuje inaczej,jakby szybciej grzał i dłużej trzymał. To chyba normalne - jak z autem - do 50 km/h rozpędzasz w 5 s. a do 100 12 s. A komfort najważniejszy. Jak na 3 masz dobrą temperaturę to po co więcej odkręcać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejek81 17.12.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Dzięki za rade.Nie wiem jak to będzie jak będą mrozy,pewnie będę musiał podkręcić je na 4-5.Teraz gdy na dworze jest na + wystarczająco jest na 3.s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.12.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Dzięki za rade.Nie wiem jak to będzie jak będą mrozy,pewnie będę musiał podkręcić je na 4-5.Teraz gdy na dworze jest na + wystarczająco jest na 3.sA wiesz że z biegami pompy CO można robić tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.12.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Dzięki za rade.Nie wiem jak to będzie jak będą mrozy,pewnie będę musiał podkręcić je na 4-5.Teraz gdy na dworze jest na + wystarczająco jest na 3.s Nie będziesz musiał nic podkręcać bo np. 3 to około 20*C, 4 to około 24*C i termostat otwiera i przymyka zawór do grzejnika tak, żeby zadaną temp. utrzymać. Przy mrozach wystarczy podnieść temp. zadaną na kotle co spowoduje wzrost temp. zasilającej grzejniki, a to z kolei moc samych grzejników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajaRóżakicia 17.12.2014 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Długo mnie nie było...bo było ok...ale od wczoraj znowu węgiel przelatuje i są na palenisku duże kawałki żużla...Piec wyłączony bo temp. spadała...Poczytam jeszcze raz WASZE zalecenia i zobaczę co się będzie działo...wg mnie to wina ekogroszku...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejek81 18.12.2014 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Może tak być ja zeszły sezon paliłem groszkiem z Składy Węgla Pl.,mówię ci MASAKRA!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejek81 18.12.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Co masz na myśli(z biegami pompy),podpowiedz?:o:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 18.12.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Co masz na myśli(z biegami pompy),podpowiedz?:o:eek: A masz wymuszony obieg czy grawitacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejek81 19.12.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Wymuszony.Dwie pompki,jedna na podłogówkę,a druga na grzejniki i ciepłą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajaRóżakicia 19.12.2014 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Wczoraj byłam znowu przerażona bo węgiel w popielniku...uparłam się...przeczytałam co doradzaliście i...dzisiaj rano ODPUKAĆ PROSZĘ... szok...pyłek i trochę spieków...W domu temperatura letnia...więc piec wyłączyłam...trochę oszczędzę na groszku ... Następne włączenie pieca na tych samych parametrach. Życzenia złożę za kilka dni...Dzisiaj dziękuję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 19.12.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Wymuszony.Dwie pompki,jedna na podłogówkę,a druga na grzejniki i ciepłą wodę. To każda pompa ma przynajmniej 3 biegi na jakich jedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejek81 20.12.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Hydraulik zalecał na 2 biegu,ale ja mam na 1.Nie wiem czy tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.12.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Hydraulik zalecał na 2 biegu,ale ja mam na 1.Nie wiem czy tak ma być?Zmieniaj biegi jak przyjdą mrozy ,daj na 3 bieg jak będą duże itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejek81 20.12.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 A co to da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.12.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 A co to da? Jest kilka sposobów na ogrzewanie domu ,ty stosujesz jeden temperaturą ,jak zimno podnosisz temperaturę wody w instalacji i masz cieplej ,można też przepływem wody ,szybszy obieg w instalacji pozwala na uzyskanie wyższej temperatury w pomieszczeniach bez konieczności podwyższania temperatury wody w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejek81 21.12.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Rozumiem,czyli woda szybciej krąży w instalacji i podnosi temperaturę-ciekawę.:jawdrop::jawdrop::jawdrop:Ale automatycznie pompki zwiększają swoją prędkość i pobór prądu.No,ale coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 21.12.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Rozumiem,czyli woda szybciej krąży w instalacji i podnosi temperaturę-ciekawę.:jawdrop::jawdrop::jawdrop:Ale automatycznie pompki zwiększają swoją prędkość i pobór prądu.No,ale coś za coś. Tak pompki zwiększają pobór prądu,ale niższa temperatura na kotle to większy odbiór energii cieplnej przez twój kocioł .Kup sobie pompki elektroniczne ciągną tyle prądu na III biegu co zwykła pompa na I biegu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejek81 21.12.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Tzn,mniejsza temperatura na kotle to większy odbiór cieplny?Widziałem takie na jednym filmie na youtube,a ile może kosztować taka pompka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 21.12.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Tzn,mniejsza temperatura na kotle to większy odbiór cieplny?Widziałem takie na jednym filmie na youtube,a ile może kosztować taka pompka? Tak niższa temperatura na kotle to większy odbiór cieplny ,a pompka "czterdziestka" kosztuje 3 stówy . http://allegro.pl/pompa-obiegowa-grundfos-alpha-2l-25-40-180-i4910280638.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejek81 21.12.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Ja mam zadaną temperaturę 50*C,to dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts