Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DEFRO Komfort eko...Pomocy!!!!!

MajaRóżakicia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 195
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ok,ale przy takich parametrach nie będzie zbyt długo grzał zadaną temperaturę?U mnie nadmuch podnosi się co 10%,a klapka jak powinna być?

po to robią kotły stałopalne aby się w nich stale paliło a nie stale kisiło

Siedziałem teraz 1.5 godz.w kotłowni i nic na tych ustawieniach był bardzo mały kopczyk czego efektem była spadająca temp.Z moich doświadczeń z tym piecem wiem,że musi być duży kopczyk żeby dobił do zadanej temp.

jak nie chciał dojść do zadanej to się skraca przerwę podawania po 1-2 sekundy aż do osiągnięcia oczekiwanych efektów.

spróbuj klocków animuss-a

on też zapalony hobbysta i nie wciska beznadziejnych pomysłów a tylko te sprawdzone.

ja sprawdziłem u siebie prace z dużą i małą mocą i wiem że mała moc i długa praca jest lepsza niż gaz do dechy i potem jazda na luzie, gdzie i tak paliwo się spala z beznadziejną sprawnością i do tego kupa syfu w kotle

są i tacy co ustawiają kocioł tak że nie osiąga zadanej wcale(SUSPENSER np.) przez kilkanaście godzin a nawet ponad dobę

najlepiej jak krótko stoi a że długo osiąga zadaną to nawet lepiej bo się złoże rozgrzeje i lepiej wszystko dopali

ostatnio polubiłem porównanie podtrzymania do zostawienia auta na parkingu z właczonym silnikiem- zostawiłbyś tak swoje na cały dzień?

a sa tacy co chcą by kocioł grzał 5 minut i stał 5 godzin. efekty podobne- paliwo spalone a zysków z tego żadnych poza utrzymaniem żaru w kotle i ciepłym wnętrzem w aucie

są i tacy co ustawiają kocioł tak że nie osiąga zadanej wcale(SUSPENSER np.) przez kilkanaście godzin a nawet ponad dobę

najlepiej jak krótko stoi a że długo osiąga zadaną to nawet lepiej bo się złoże rozgrzeje i lepiej wszystko dopali

ostatnio polubiłem porównanie podtrzymania do zostawienia auta na parkingu z właczonym silnikiem- zostawiłbyś tak swoje na cały dzień?

a sa tacy co chcą by kocioł grzał 5 minut i stał 5 godzin. efekty podobne- paliwo spalone a zysków z tego żadnych poza utrzymaniem żaru w kotle i ciepłym wnętrzem w aucie

A ja zawsze myślałem,że powinien krótko grzać,a długo trzymać?Dla mnie jest to troszkę uciążliwe ponieważ mam dom parterowy i odgłos załączającego się ciągle pieca jest troszkę uciążliwy!!!!Według mnie bardzo głośno chodzi cały mechanizm ślimakowy,w porównaniu do innych kotłów.Albo ja jestem bardzo przewrażliwiony:bash:

A ja zawsze myślałem,że powinien krótko grzać,a długo trzymać?Dla mnie jest to troszkę uciążliwe ponieważ mam dom parterowy i odgłos załączającego się ciągle pieca jest troszkę uciążliwy!!!!Według mnie bardzo głośno chodzi cały mechanizm ślimakowy,w porównaniu do innych kotłów.Albo ja jestem bardzo przewrażliwiony:bash:

A kocioł stoi na gumie ?

i roznoszą po całej chałupie hałasy, defro raczej cicho pracuje więc uważam ze masz faktycznie wrażliwe ucho.

spróbuj chociaż pod stopkę zasobnika podłożyć grubą gumę albo kawałek pasa transmisyjnego pamiętając o sprawdzeniu poziomowania po tej operacji

Kilka postów wcześniej pisałem,że mam kocioł SETLANS,ale dla mnie ten wynalazek głośno chodzi!!!!

wybacz

sugerowałem się tytułem wątku:eek:

to masz palnik żeliwny w nim a te faktycznie mocniej hałasują- wiem bo sam mam:D

duża czy mała wersja??uszczelniony?

Rozumiem.Tak wszystko jest żeliwne.17kw,uszczelniałem go niedawno silikonem wysokotemp.ponieważ ta nakładka na retorę mi pękła i wymienili na nową!