provitamina 01.03.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Witam. Jesteśmy w trakcie tworzenia projektu. Dziś odebralismy (drogą mailową) wstepne rysynki (wg naszej koncepcji). Wszystko bardzo nam się podoba prócz jednej sciany nośnej na środku salonu (zaznaczona kolorem niebieskiem). Z góry przepraszam za moj nieprofesjonalny rysunek ( ). Kolorem czerwonym zaznaczyłam sciany zawnetrzne górnego piętra. Wiem że pietro musi się na czymś opierać a racjonalna rozpiętość podciągów w domach jednorodzinnych to 6 m (tu jak widać 8m) ale proszę o opinie na ile możliwe jest zrobienie takiego rozstawu bez żadnych podpór (czyli niebieskiej sciany). Czy to bardzo kosztowna idea? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
provitamina 02.03.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Nikt nie pomoże? To az tak trudna sprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 02.03.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Szukasz potwierdzenia, że to jest wykonalne?Na forum??????????????Widać, że ten konstrukcyjny węzeł, to wyzwanie dla projektanta, a nie forumowych ziutków co ze szwagrem dadzą radę...Projektanta pytaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
provitamina 02.03.2013 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Jestem niemal pewna że jest możliwe (ludzie z kosmosu skaczą ze spadochronem to nie wierze ze tego sie nie da zrobic ) . Tu na forum chciałabym raczej sie dowiedzieć czy bardzo kosztowne jest takie rozwiązanie bez podpór. Jeżeli różnica w cenach stropu byłaby duża zostanie opcja ze ścianą (choć bardzo niechętnie). Architekta mam dopiero w środe dlatego chcę podpytac. A forum chyba jest od pytania o wszystko. jak nie umiesz pomoc to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 02.03.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Provitamina, sprawa jak dla mnie jest prosta, a właściwie dla Twojego projektanta. Wszystko jest do zrobienia, ale dpowiedzialnie zrobi to tylko on., bo jedynie on ma całościową wiedzę w tym konkretnym przypadku.Chyba, że rzucisz tu wszystkie dane i znajdzie się dobra dusza, która to policzy i utwierdzi Cię w przekonaniu, że można:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts