huhra 02.03.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Witam.Na kuchnie węglową zbudowana z kafli ceramicznych chciałem przykleić płytkę klinkierową. Kuchnia w ciągłej eksploatacji w okresach zimowych.Czy ma ktoś pomysł na mocowanie tych płytek do kafli? bo podobno klej elastyczny i masa kontaktowa to za mało, nie wytrzymają takiej temperatury.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 02.03.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 huhra: do kominków i im podobnych masz zaprawę zrobioną na bazie cementu (zwykle białego) i szamotu. Jeżeli chcesz gotową możesz uderzyć do Górki w Trzebini (Cementownia Górka) tam kupisz gotową. Wydatek naprawdę duży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huhra 02.03.2013 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 tylko że ja chcę przykleić tą płytkę klinkierową na kafle, a nie zbudować nową. i będzie się to trzymać na zaprawę szamotową? do Trzebini mam pół Polski ale widziałem taką w workach w castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 02.03.2013 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Na kafle?! Chłopie nie wiem czy coś na kafle przykleisz - przecież one same z siebie i założenia są czymś powlekane... Myślałem że masz piec kaflowy ale bez samych kafli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huhra 03.03.2013 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Na kafle?! Chłopie nie wiem czy coś na kafle przykleisz - przecież one same z siebie i założenia są czymś powlekane... Myślałem że masz piec kaflowy ale bez samych kafli... czymś powlekane? :| kafel ceramiczny to chyba szkliwo ma i nic więcej. przyklejenie do kafli to żaden problem, problem jest do kafli to temp. <35stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts