DagaAdam 03.03.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Cześć! Wczoraj odebrałem elementy schodów z jesionu. Są piękne ale zastanawiam się czy je leciutko nie przyciemnić! Zamierzam olejować (olejowoskiem OSMO) i nie wiem czy pierwszej warstwy nie pociągnąć lazurą. Czy ktoś ma podłogę / schody z jesionu i wykorzystywał na nie olejowoski OSMO i może się pochwalić efektami? Będę wdzięczny - nawet jak robiliście to tylko bezbarwnym (ponoć drewno trochę ściemnieje). W sumie podoba mi się nawet takie surowe ale lekko pociemniałe byłoby chyba jeszcze piękniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 03.03.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Cześć! Wczoraj odebrałem elementy schodów z jesionu. Są piękne ale zastanawiam się czy je leciutko nie przyciemnić! Zamierzam olejować (olejowoskiem OSMO) i nie wiem czy pierwszej warstwy nie pociągnąć lazurą. Czy ktoś ma podłogę / schody z jesionu i wykorzystywał na nie olejowoski OSMO i może się pochwalić efektami? Będę wdzięczny - nawet jak robiliście to tylko bezbarwnym (ponoć drewno trochę ściemnieje). W sumie podoba mi się nawet takie surowe ale lekko pociemniałe byłoby chyba jeszcze piękniejsze jeżeli lazura to następnie lakier. Jeżeli olej to tylko na surowe drewno. Polecam kolorowe oleje OSMO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.03.2013 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 jeżeli lazura to następnie lakier. Jeżeli olej to tylko na surowe drewno. Polecam kolorowe oleje OSMO. Tak tak - chyba się nieprecyzyjnie wyraziłem - chodziło mi o wosk lazurowy z osmo, o ten: http://www.osmo.com.pl/pl/wosk_olejny_lazurowy.php Na niego jedna warstwa wosku twardego olejnego. Wszystko że tak powiem w "systemie" osmo Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katharina203 04.07.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 bardzo proszę czy ktoś mógłby przesłać zdjecia podłogi jesionowej olejowanych kolorami osmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.07.2013 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 bardzo proszę czy ktoś mógłby przesłać zdjecia podłogi jesionowej olejowanych kolorami osmo Nie mam zdjęć ale na jesionie kolor "koniak" nie wygladal za dobrze. Tj. przez pierwsze pare dni wygladal ohydnie (zrobil sie zloty, zamiast taki brudno-brazowy). Po 2-3 tygodniach zaczal troche wpadac w braz ale zdecydowanie nie bylo to to samo co na probniku na debie. Zupelnie inny kolor! Na jesion tego koloru nie polecam Ja mam olejowosk na schodach - ostatecznie zrobilem tylko 2 x bezbarwnym twardym i jestem mega zadowolony! W ogole nie widac na nich kurzu - moge miesiac nie myc ani nie odkurzac i wygladaja caly czas jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katharina203 05.07.2013 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Nie mam zdjęć ale na jesionie kolor "koniak" nie wygladal za dobrze. Tj. przez pierwsze pare dni wygladal ohydnie (zrobil sie zloty, zamiast taki brudno-brazowy). Po 2-3 tygodniach zaczal troche wpadac w braz ale zdecydowanie nie bylo to to samo co na probniku na debie. Zupelnie inny kolor! Na jesion tego koloru nie polecam Ja mam olejowosk na schodach - ostatecznie zrobilem tylko 2 x bezbarwnym twardym i jestem mega zadowolony! W ogole nie widac na nich kurzu - moge miesiac nie myc ani nie odkurzac i wygladaja caly czas jak nowe dzięki za ostrzeżenie... mi też podobają się ciepłe kolory... a jakim kolorem teraz olejujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 11.07.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Z tym olejowaniem to radzę najpierw zrobić kilka próbek jeżeli się da bo usuwanie tego później i doprowadzenie do jednolitego koloru nie będzie łatwe na schodach. Pod tym względem łatwiejsze są gotowe dechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 11.07.2013 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 dzięki za ostrzeżenie... mi też podobają się ciepłe kolory... a jakim kolorem teraz olejujesz? Ja olejowalem tylko schody - test zrobilem na jakiejs resztce, nie spodobal mi sie i zaolejowalem cale schody tylko bezbarwnym - nie zaluje, na jasnych schodach nie widac w ogole kurzu i to jest naprawde swietna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 22.07.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Bezbarwny olej i tak zawsze trochę przyciemnia drewno więc jak ktoś nie oczekuje zupełnie ciemnego efektu to można najpierw tego spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts