Mr. Klepka 03.03.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam, jak najlepiej zabezpieczać krawędzie cięte w płytach k-g? Sama szpachla to chyba za mało w przypadku otworów pod rury instalacji wodnej, które lubią się pocić, a w efekcie cała wilgoć pójdzie w płytę. Otwór szczelnie wypełnić silikonem? Co w przypadku otworów pod halogeny? Zostawić jak jest, czy też jakoś zabezpieczyć?No i sama powierzchnia płyty. Najlepiej przed klejeniem płytek pociągnąć folią w płynie? Płyta zielona.Miejsca - łazienka i osobno ubikacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.03.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 rury nie będą się pocić jeśli je prawidłowo zaizolujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Klepka 03.03.2013 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 No właśnie o to pytam. Do zlewozmywaka idzie rura. Muszę pod nią wyciąć otwór w k-g. Z wywierceniem nie będzie problemu, ale jak to zabezpieczyć odpowiednio przed wilgocią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 03.03.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam, jak najlepiej zabezpieczać krawędzie cięte w płytach k-g? Sama szpachla to chyba za mało w przypadku otworów pod rury instalacji wodnej, które lubią się pocić, a w efekcie cała wilgoć pójdzie w płytę. Otwór szczelnie wypełnić silikonem? Co w przypadku otworów pod halogeny? Zostawić jak jest, czy też jakoś zabezpieczyć? No i sama powierzchnia. Jeżeli już używasz takiego słownictwa, to rury poca się inaczej niż człowiek. Człowiek poci się, bo jest mu gorąco, rury pocą się gdy jest im zimno:-). Tak dokładnie, to rury się roszą, czyli pokrywają kropelkami wody z powietrza. Zatem silikon lub szpachlówka wystarczy. Otwory pod halogeny możesz posmarować jakimś unigruntem (ja się w to nie bawiłem i nie mam problemów od kilkunastu lat). PS. Nie jestem budowlańcem, piszę to, co sprawdziłem u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr. Klepka 04.03.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 O to mi właśnie chodziło. Pocą czy roszą to akurat mi obojętne Czyli potraktuję to silikonem i z głowy. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Haska 07.03.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam, otwory można zabezpieczyć ja najbardziej silikonem, powierzchnie płyt narażonych na bezpośrednią wodę folią w płynie (co najmniej 2 warstwy smarowane na krzyż), narożniki i miejsca na połączeniu podłogi ze ściana dodatkowo taśmą gumową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts