dzodzol 03.03.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam! Mam pytanie do fachowcow. Chce przeniesc odpływ ubikacji jakiec 60 cm w prawo, tylko nie wiem czy technicznie jest taka mozliwosc. Pod wylewka jest jeszcze podlogówka widoczna na zdjeciach. Kompletnie sie na tym nie znam i prosze o rade. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6055c8e3a6968a2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.03.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 a ta kanaliza to skąd wychodzi? z piwnicy? z ziemi? z parteru? w sensie czy pod spodem masz jak to pzresunaćtrzeba by to odkuć, posadzkę przy rurkach ostrożnie i może się da choć nie wiem czy aż 60cm, inna opcja to box, zabudowa i leżakz tego co jest w miejsce gdzie ma być ponad posadzką ps. podłogówka strasznie niechlujnie zrobiona, mógł się fachowiec postarać, bo za takie coś to wstydziłby sie pieniądze brać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.03.2013 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Co tam będzie za kibel? Podwieszany? A stelaż w zabudowie? To nie powinno być problemu. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzodzol 03.03.2013 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Rura wychodzi z piwnicy. Tak to juz robia jest w mieszkaniach deweloperskich. Wszystko na sztuke:) Kibel bedzie podwieszany w zabudowie z komimem ale maksymalnie po prawel przy samej scianie, stąd wzial sie pomysl przenopszenia tego odplywu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.03.2013 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Jeśli zabudowa kibla będzie po całej ścianie, to za nią schowa się rurę bez problemu tak, jak jest. Jeśli zaś zabudowany ma być tylko stelaż kibla, bądź nie wiem, mają tam w zabudowie być jakieś szafki, czy cokolwiek, w czym ta rura by przeszkadzała, trzeba ją wkuć w posadzkę. Warstwa wylewki i styropianu pod nią spokojnie powinna wystarczyć. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts