lemansu32 03.03.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam wszystkich, Mam pytanie czym zabezpieczacie swoje drewniane podłogi, plytki schody podczas remontu domu mieszkania ? Jeżeli kartonami folią, to czy denerwuje was ciągłe łatanie, sklejanie roznoszący się pył brud i ciągłe wymienianie tych form zabezpieczenia ? Mnie tak, miałem dość gdy coś mi się rozlało i zaraz musiałem albo szybko łatac wycierać moją folie lub karton, duzo chodziłem po schodach podczas remontu i po prostu bałem sie chodzić po przyklejonej folii, a najgorsze było gdy ją rozdarłem np. butami czy materiałami. Zacząłem szukać w internecie jakiś mat czy coś takiego i znalazłem na prawdę fajną rzecz Mate zabezpieczającą podczas remontów, znalazłem ja na najpopularniejszym serwisie aukcyjnym w Polsce chyba wiecie o jaki serwis chodzi. Kupiłem kilka rolek i powiem że, jestem mega zadowolony ta mata jest naprawde super. w rolce jest 10m2 rozwinąłem ja tam gdzie chciałem wystarczy przykleić na rogach jakąś taśmą np Malarską i wbrew pozorom naprawde dobrze się trzyma, Jak przeczytacie aukcje może się wydawać, że firma która ją sprzedaje ubarwia wszystko ale to co jest tam napisane to prawda, sam nie wierzyłem podczas remontu niestety mieszkaliśmy w tym domu i kusz był naprawdę problemem, ta mata można powiedzieć ze zbiera pył brud i nie roznosi go aż tak po całym domu, ale najlepsze jest w tym wszystkim, że żona odkurzała ją jak normalny dywan po całym dniu pracy. w serwisie wystarczy wpisać mata zabezpieczająca i znajdziecie, nie wiem czy moge podsyłać linki, bo jestem na nowy na tym forum. Chciałem się z Państwem podzielić moimi doświadczeniami z remontu a uważam że kwestia zabezpieczania jest w sumie bardzo ważna Jeżeli macie jakieś pytania co do tej maty piszcie, podeśle nawet zdjęcia z własnej budowy z oklejonymi parkietami MATA NAPRAWDĘ UŁATWIŁA MI REMONT I CHCIAŁBYM ABY WAM TEŻ POMOGŁA czekam na wasze wpisy i opinie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 03.03.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Jesssuuu znowu reklama? Jedzie spamem na kilometr. Co to jest "kusz"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemansu32 03.03.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 :D "Kusz – starożytna kraina " sorry z szybkości, żadna reklama, po prostu dużo szukałem na forach o takich rzeczach i nic nie znalazłem więc postanowiłem napisać o moim odkryciu, uważam, że sie przyda juz nic nie można napisać ?? o nowinkach bo te maty to dość nie spotykana rzecz na naszym polskim rynku, ja mam w domu parkiety i musiałem ostro uważać żeby ich nie poniszczyć, pewnie dużo osób miało taki sam problem więc sie podzieliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 03.03.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Ja też sorki za uszczypliwość ale post jak dla mnie brzmi jak reklama. Na większych i mniejszych budowach podłogi i schody zabezpiecza się grubym papierem(kartonem) z rolki, brzegi okleja się taśmą klejącą. To samo można zastosować w domkach lub mieszkaniach. Maty podobne do "filcu" widuję bardzo rzadko. Utylizacja papieru po remoncie jest bezproblemowa, maty nie spalę w piecu. Co by nie mówić coś takiego istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemansu32 03.03.2013 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 tak samo jak Ty robiłem z papierami ale ja sobie te maty zostawiłem fajna sprawa rozwijasz cos robisz i zwijasz, albo jak wpadli do instalacji mebli w kuchni wiesz z buciorami i wogule, rozwinąłem mate i chodzili sobie po niej bez wielkiego uważania na wycieranie butów itp. ja byłem zadowolony i oni, nawet wzięli na miary na tą firmę bo mówili, że cos takiego im się przyda. Ja miałem dość tych papierów wkurzały mnie strasznie najgorsze to, że mokły i ten brud. po prostu fajna alternatywa i na dodatek do wielokrotnego użytku, na pewno przydatna w każdym domu przynajmniej w moim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 04.03.2013 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 . Co to jest "kusz"? jak to nie wiesz ?? http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bicz.gif z buciorami i "wogule", rozwinąłem mate i http://emotikona.pl/emotikony/pic/zwyciestwo2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 04.03.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 f.5 poleciałeś jak F16:lol2: ollee:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 04.03.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Mnie tez często poprawiają bo na lekcjach polskiego spałem więc i ja poprawiam. Tylko tak się podciągniemy innej rady nie ma. OLLEE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemansu32 04.03.2013 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 racja spałem :D dzięki za poprawki haha a co myślicie o tych matach, widzieliście aukcje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 05.03.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) Jeszcze wracając do tematu, 100m2 maty w naszym kraju kosztuje 390zł. Aktualna cena tej samej maty w Szwecji i Norwegii 275 zł. U nas zawsze drożej., taki kraj:yes:. Mata sama w sobie niezła, ciężko ją rozerwać, jest podklejona folią i lekko się ślizga po podłodze. Na szorstkim podłożu nie ma problemu. Z utylizacją już większy kłopot. Jak ktoś ma ochotę ją stosować u siebie w domu to nie widzę problemu. F.5 ta Twoja drewutnia taka nawet nieźle wystrugana. Cholerka, możesz spokojnie drewniane chałupy budować Edytowane 5 Marca 2013 przez artix1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 05.03.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 F.5 ta Twoja drewutnia taka nawet nieźle wystrugana. Cholerka, możesz spokojnie drewniane chałupy budować Strugal stolarz osobiscie nie mam talentu do takich prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TexCompany 04.07.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Wiem że odgrzewam kotleta, ale nie bez powodu. Witam wszystkich serdecznie. Do tej pory mata malarska, filc budowlany nie był znany w naszym kraju. Głównie ze względu na to że trzeba było go sprowadzać. Chcę to zmienić. Uruchamiamy produkcję maty w Polsce. Chcielibyśmy zasięgnąć waszych opinii na jej temat. Czy wielu z Was miało kontakt z tym materiałem? Jak Wam się sprawdzał? Mamy swoje przemyślenia na ten temat i wprowadziłem pewne zmiany w stosunku do produktów niemieckich. Poprawiliśmy właściwości antypoślizgowe i zwiększyliśmy puszystość maty. Nasza mata dostępna będzie w najbliższym czasie w najlepszych hurtowniach budowlanych w Polsce. Moim prywatnym zdaniem jest to naprawdę świetny materiał. Droższy od kartonu lecz przyjemniejszy w pracy, lepiej chroniący i dający się wykorzystać wielokrotnie. Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts