Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabezpieczanie podłóg płytek schodów podczas remontu

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Mam pytanie czym zabezpieczacie swoje drewniane podłogi, plytki schody podczas remontu domu mieszkania :)?

Jeżeli kartonami folią, to czy denerwuje was ciągłe łatanie, sklejanie roznoszący się pył brud i ciągłe wymienianie tych form zabezpieczenia ?

Mnie tak, miałem dość gdy coś mi się rozlało i zaraz musiałem albo szybko łatac wycierać moją folie lub karton, duzo chodziłem po schodach podczas remontu i po prostu bałem sie chodzić po przyklejonej folii, a najgorsze było gdy ją rozdarłem np. butami czy materiałami.

Zacząłem szukać w internecie jakiś mat czy coś takiego i znalazłem na prawdę fajną rzecz :)

Mate zabezpieczającą podczas remontów, znalazłem ja na najpopularniejszym serwisie aukcyjnym w Polsce :) chyba wiecie o jaki serwis chodzi.

Kupiłem kilka rolek i powiem że, jestem mega zadowolony :) ta mata jest naprawde super. w rolce jest 10m2 rozwinąłem ja tam gdzie chciałem wystarczy przykleić na rogach jakąś taśmą np Malarską i wbrew pozorom naprawde dobrze się trzyma, Jak przeczytacie aukcje może się wydawać, że firma która ją sprzedaje ubarwia wszystko ale to co jest tam napisane to prawda, :D sam nie wierzyłem

podczas remontu niestety mieszkaliśmy w tym domu i kusz był naprawdę problemem, ta mata można powiedzieć ze zbiera pył brud i nie roznosi go aż tak po całym domu, ale najlepsze jest w tym wszystkim, że żona odkurzała ją jak normalny dywan po całym dniu pracy.

w serwisie wystarczy wpisać mata zabezpieczająca i znajdziecie, nie wiem czy moge podsyłać linki, bo jestem na nowy na tym forum.

Chciałem się z Państwem podzielić moimi doświadczeniami z remontu a uważam że kwestia zabezpieczania jest w sumie bardzo ważna :)

Jeżeli macie jakieś pytania co do tej maty piszcie, podeśle nawet zdjęcia z własnej budowy z oklejonymi parkietami

MATA NAPRAWDĘ UŁATWIŁA MI REMONT I CHCIAŁBYM ABY WAM TEŻ POMOGŁA :D

czekam na wasze wpisy i opinie

pozdrawiam

:D:D "Kusz – starożytna kraina " sorry z szybkości, żadna reklama, po prostu dużo szukałem na forach o takich rzeczach i nic nie znalazłem więc postanowiłem napisać o moim odkryciu, uważam, że sie przyda juz nic nie można napisać ?? o nowinkach bo te maty to dość nie spotykana rzecz na naszym polskim rynku, ja mam w domu parkiety i musiałem ostro uważać żeby ich nie poniszczyć, pewnie dużo osób miało taki sam problem więc sie podzieliłem :)

Ja też sorki za uszczypliwość ale post jak dla mnie brzmi jak reklama. Na większych i mniejszych budowach podłogi i schody zabezpiecza się grubym papierem(kartonem) z rolki, brzegi okleja się taśmą klejącą. To samo można zastosować w domkach lub mieszkaniach. Maty podobne do "filcu" widuję bardzo rzadko. Utylizacja papieru po remoncie jest bezproblemowa, maty nie spalę w piecu. Co by nie mówić coś takiego istnieje.

tak samo jak Ty robiłem z papierami ale ja sobie te maty zostawiłem fajna sprawa rozwijasz cos robisz i zwijasz, albo jak wpadli do instalacji mebli w kuchni wiesz z buciorami i wogule, rozwinąłem mate i chodzili sobie po niej bez wielkiego uważania na wycieranie butów itp. ja byłem zadowolony i oni, nawet wzięli na miary na tą firmę bo mówili, że cos takiego im się przyda. Ja miałem dość tych papierów wkurzały mnie strasznie najgorsze to, że mokły i ten brud.

po prostu fajna alternatywa i na dodatek do wielokrotnego użytku, na pewno przydatna w każdym domu przynajmniej w moim :)

Jeszcze wracając do tematu, 100m2 maty w naszym kraju kosztuje 390zł. Aktualna cena tej samej maty w Szwecji i Norwegii 275 zł. U nas zawsze drożej., taki kraj:yes:. Mata sama w sobie niezła, ciężko ją rozerwać, jest podklejona folią i lekko się ślizga po podłodze. Na szorstkim podłożu nie ma problemu. Z utylizacją już większy kłopot. Jak ktoś ma ochotę ją stosować u siebie w domu to nie widzę problemu.

F.5 ta Twoja drewutnia taka nawet nieźle wystrugana. Cholerka, możesz spokojnie drewniane chałupy budować :D

Edytowane przez artix1

• 1 year później...
Gość TexCompany

Wiem że odgrzewam kotleta, ale nie bez powodu.

Witam wszystkich serdecznie. Do tej pory mata malarska, filc budowlany nie był znany w naszym kraju. Głównie ze względu na to że trzeba było go sprowadzać. Chcę to zmienić.

Uruchamiamy produkcję maty w Polsce. Chcielibyśmy zasięgnąć waszych opinii na jej temat. Czy wielu z Was miało kontakt z tym materiałem? Jak Wam się sprawdzał?

Mamy swoje przemyślenia na ten temat i wprowadziłem pewne zmiany w stosunku do produktów niemieckich. Poprawiliśmy właściwości antypoślizgowe i zwiększyliśmy puszystość maty. Nasza mata dostępna będzie w najbliższym czasie w najlepszych hurtowniach budowlanych w Polsce.

Moim prywatnym zdaniem jest to naprawdę świetny materiał. Droższy od kartonu lecz przyjemniejszy w pracy, lepiej chroniący i dający się wykorzystać wielokrotnie.

Będę wdzięczny za wszelkie opinie.