pawel i klodi 03.03.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 (edytowane) Po przeczytaniu wielu dzienników zdecydowałem się na pisanie swojego, budowa Z 99 z biura Z500mały domek, mam nadzieję że dotrwam do końca swojej budowy z pisaniem i wklejaniem zdjęć.Budowa swoimi rękami w systemie dryfix. Edytowane 15 Marca 2013 przez pawel i klodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 04.03.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam Widzę, że jestem pierwsza Wszystkiego najlepszego na nowej budowlanej drodze życia Napisz coś o domku pozdrawiam, asti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 04.03.2013 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Dzięki asti za odwiedziny, oglądałem wasz dziennik, też miałem mieć fundamenty już gotowe pod koniec 2012 ale sprawy papierkowe (sprawa zjazdu dała popalić i warunki zabudowy. muszę popracować nad zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 05.03.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 My najdłużej naczekaliśmy się na pozwolenie na budowę.. Grrrr... Więcej jak 65 dni... A w 2012r. myślałam, że uda się zrobić więcej. Teraz bierzemy murarza na dniówki. I będziemy gonić Póki kasa się nie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 07.03.2013 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Czasu brak na pisanie, skrzynka prądowa już stoi, lecz bez kabla, nie przebili się przez drogę, prą podłączam do budynku gospodarcego najpierw potem do domu, pracuję nad zdjęciami nie kumam czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 07.03.2013 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 i kogo tu widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 07.03.2013 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]174864[/ATTACH]http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=174870&stc=1 Edytowane 21 Marca 2013 przez pawel i klodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 07.03.2013 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 pisze trochę chaotycznie ale się poprawie oto z99 taki domek będę budował prawi co do joty zmiana prawe okno koło drzwi wejściowych znika a pojawiają się dwa okna po prawej stronie. U mnie ta strona będzie południowa, a że teraz cierpię na chroniczny brak światła to muszę sobie nadrobić Muszę pozbierać zdjęcia działki i z budowy domku gospodarczego który aktualnie stoi, budowa w tamtym roku, są jeszcze braki ale będzie się je uzupełniać na bieżąco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 09.03.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 postawiłem mały domek gospodarczy a było to tak mało tych zdjęć mi się zmieściło:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 09.03.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 trochę mi zeszło z tym domkiem a większy murowany - budowa pełną parą :yes:cuda ponoć się zdarzają, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 09.03.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 zajarzyłem że nic nie napisałem o działce, wąska i długa koło drogi powiatowej, chyba nie pamiętam ale jest asfaltowa i ma nazwę, to się liczy,prąd jest raczej skrzynka, następny tydzień to załatwianie podłączenia prądu, kupno drutu 12 i brakującej 6, strzemionka do ławy prawie wygięte, pustaki zamówione na fundament i na ściany , drewno na dach się wycina żeby się uleżało i odprężyło:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 09.03.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Witam . Pierwsza budowla na dziace wygląda rewelacyjnie. Deski na ścianach wyglądają świetnie. Pomysł i wykonanie własne czy domek gotowy? Konstrukcja wygląda za porządnie na gotowca . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 10.03.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Budynek gospodarczy super Nam też by się przydało coś takiego niedużego Kiedy zaczynasz budowę większego? U nas załamanie pogody i robota stoi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 10.03.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam się.Pierwsza budowla super wygląda.Pracownia Z500 ma bardzo fajne projekty .Pozdrawiam i wytrwałości życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 10.03.2013 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Artix1 witam i odpowiadam że pomysł własny, wykonanie taż, drewno zamówione w tartaku ale że wymiary drewna na dach zrobili mi większe musiałem powiększyć w jedną stronę i wysunąć do przodu i 1,5 metra. Było trochę ciężko bo nie mam prądu na działce i musiałem wszystko docinać na wymiar w miejscu gdzie obecnie mieszkamy i z powrotem na działkę z wkrętarką i ręczną piłką, ale wyszło jak wyszło.Teraz przymiarki do większego - marzec to prąd, wytyczenie domku, zdjęcie humusu i zwieź więźbę, pustaki szalunkowe na fundament bo z nich sobie go poukładam i zaleję betonem.Ciekawe czy uda mi się go zbudować bez betoniarki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 11.03.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witam kogut73 dzięki za odwiedziny i za opinie o mojej małej budowli i mam nadzieję że większy też będzie godny uwagi a tak nawiasem mówiąc to w miejscu gdzie teraz mieszkamy postawiłem za ten czas trzy garaże drewniane i ten trzeci wyszedł dopiero taki sobie, a na altanie dach zmieniałem dwa razy czyli prawda to że trzeci dom budujemy dla siebie?? Studio Z500 rzeczywiście ma ciekawe projekty ale mało czytelne dla laików budowlanych a ksero projektu jakie dostałem sam bym lepiej zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paco16 14.03.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 oczywiście ,że dopiero trzeci dla siebie, nie ma innej opcji domek gosp.zgrabny w innym temacie pytałeś o koszt stropu...z moich wyliczeń wynika,że beton ok 3 tys, zbrojenie 2,5 tys a o robociźnie nic nie wiem,bo robiłem sam ps. dolicz jeszcze deskowanie ok 1,5 tys.... aha ,ja mam z garażem ,więc może być taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 15.03.2013 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 (edytowane) Paco czyli siódemka z deskami, dumam nad stropem, marzył mi sie drewniany z widocznymi belkami stropowymi ale przeróbka projektu, jeszcze z drewnem bym sobie poradził na strop ale czasu nie kupię, bo musiał bym go przykryć od razu a żeby wszystko podopinać to graniczy z cudem w moim przypadku, strop lity trochę mnie przeraża czy dam sobie radę, sama robocizna za strop skrobnie mnie najmniej piątkę. Strop mam terive w papierach, będę dumał Wszystkie roboty przesunięte z uwagi na śniegi, dosypało z pół metra a co zrobi przez resztę dni:( Edytowane 15 Marca 2013 przez pawel i klodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paroofka 20.03.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Też to przerabiałem, bo jak zaczynałem budować dom to leżał śnieg... Najpierw czekasz aż stopnieje a potem aż się trochę osuszczy :/ Też budowałem w tym systemie od początku wiosny i wieeelkim plusem było to że można sobie murować nawet przy lekkim mrozie (do -5 st). Dzięki temu robotę można było zaczynać o 7 rano a nie o 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 21.03.2013 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 paroofka ja będę budował z porothermu 25, nie wiem jak łączyć ściany działowe z nośnymi i jeszcze sobie utrudniłem robotę bo mam zamówione pustaki działówki 11 na zwykłą zaprawę bo były tańsze i tu będzie zgryz;) w końcu po to piszę ten dziennik żeby było widać co żle robię Skrzynka z prądem już stoi i czeka a tu ładnej pogody brak, śnieg i mróz, fv zapłacona za prąd trzeba się podłaczyć. Już mnie kości bolą od leżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts